TBF (The Beat Fleet) albumi – rangirani
I tako smo otišli pogledati koncert TBF-a na Sustipanu, u okviru Vibrez festivala. Gomila poznatog svita, super lokacija i, da…..
community radio

I tako smo otišli pogledati koncert TBF-a na Sustipanu, u okviru Vibrez festivala. Gomila poznatog svita, super lokacija i, da…..
Glazba nas prati posvuda. Ona je zvučna kulisa bilo gdje da se zatečemo, uputimo. Više nego ikada prisutna je u…
Teroristički napad na New York i Washington izvršen 11. rujna 2001. nije samo najkrvaviji, već i najkontroverzniji događaj takve vrste u suvremenoj svjetskoj povijesti. Obilježavajući dvadesetu godišnjicu tog užasa, možemo se tek zapitati što se u međuvremenu promjenilo, znamo li baš potpunu priču, i u kojoj su mjeri određene političke strukture makjavelistički sposobne iskoristiti tragediju vlastitog naroda.
Volim proljeće, i dugo mi je trebalo da si to priznam. Vječno sam ponavljala da mi je jesen najdraže godišnje…
Zadnjih su godina, u skladu s približavanjem ‘apokaliptičke’ 2012. (koja je došla i prošla) naglo porasla opažanja čudnih, neobjašnjivih zvukova koji diljem svijeta zbunjuju i plaše svjedoke.
“Numbers Stations”, odnosno brojevne postaje predstavljaju misterij još od početka hladnoratovske polarizacije. Iako su načelno prihvaćene kao suptilno oruđe za prenošenje kodiranih poruka u obavještajnom miljeu, njihova istinska narav još nije razjašnjena. Jedan od malih ali hrabrih koraka u pokušaju skidanja tamnog vela s te priče jest i Conet Project, višestruka zbirka ovakvih poruka na CD medijima koju je 1997. objavio britanski DX-er i radio amater Akin Fernandez (odnosno Azte.co), široj javnosti poznat i kao prvi europski zagovaratelj virtualne valute bitcoin.

The Beatles. Bijeli album. Dvostruki. 50 godina kasnije. I tako, vraćamo se u 68′.. Prošlo je 50 godina od…
Vojni radio far, špijunski transponder, postaja koja emitira kodirane podatke ili nešto četvrto?
U moru informacija i dojmova s filmske škole, crni val me dobrano zapljusnio i skrenuo kurs pisanja ulijevo. Još tražim pristanište.
Racionalni Šveđani redovito bježe od neutemeljenih urbanih legendi, no broj ljudi koji su noću u metrou imali bliske susrete s fantomskim vlakom “Silverpilen” jednostavno ne može biti zanemariv!
Modernisti su željeli ogoljeti svijet misterija i emocija. Stoga i ne čudi da su na koncu uspjeli proizvesti arhitekturu smrti, smatrao je J. G. Ballard!
Što se u noći sa prvog na drugi veljače 1959. dogodilo na ozloglašenim istočnim obroncima Urala i smijemo li sumnjati na upliv nečeg nama neobjašnjivog, zastrašujućeg? Prosudite sami!
playlist