KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SPLIT / 2014

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu.

RADIO NA CESTI PRINT

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu. Iskoristit ćemo te okupljene sretne misli kako bi i što jasnije dočarali magiju slobodnog i neovisnog radija i demonstrirali jednostavnost proizvodnje i emitiranja programa koju nam omogućavaju nove tehnologije.

Zato, kao pravi radio na cesti, koncert prenosimo uživo preko streaminga. Tijekom tog višesatnog koncertnog programa, sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom projektu stvaranja prvog Hrvatskog community radia, pozivamo na direktno upoznavanje sa našim aktivnostima i planovima.

Tijekom čitavog događanja biti će moguće podržati aktivnosti i djelovanje udruge “KLFM radio u zajednici” učlanjivanjem u klub donatora i dobivanjem radijskih promotivnih artikala zauzvrat.

Čitav događaj je dio ovogodišnjeg Platformata, te je dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira pod pokroviteljstvom mreže udruga Clubture, Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Ta sunca koja će vam u subotu sjati, redom su:

cuisine
17:00 – 18:00h Cuisine Dub (Split)

Ante Matas, poznatiji kao Cuisine Dub, mladi je i perspektivni producent te dio poznatog splitskog LoopJunkies AV kolektiva, a odnedavno je pokrenuo i svoj label “Fields & Forests”, koji predstavlja zanimljiv spoj akustične i elektronske glazbe. Dok čekamo prvo izdanje labela, rasplešite se uz njegove plesne numere!

https://www.facebook.com/CuisineDub

________________________________________________________________________________________________________________________

marsh
18:00 – 19:00h The Marshmallow Notebooks (Krapina/Zagreb)

Matija Habijanec je nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to sa bendom ili sada kao samostalni kantautor – plijenio pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio lani prvim albumom “The Marshmallow Notebook”, izdanim pod nezavisnim labelom Noisy Night. Album je postao trenutačni favorit, a velika većina renomiranih domaćih glazbenih portala ga je uvrstila u sam vrh prošlogodišnje domaće (a za neke i svjetske!) produkcije. Što je toliko zanimljivo kod njegovog stvaralaštva, provjerite sami!

https://www.facebook.com/TheMarshmallowNotebooks?fref=ts
http://themarshmallownotebooks.com/

_______________________________________________________________________________________________________________________

DSDaaaSA
19:00 – 20:00h Beta Bombe (Supetar)

Iza imena Beta Bombe stoje Pjero Peša, Dinko Vranjičić i Marko Kušeta, supetarski trojac koji svira pitki indie rock, koji svojim melodičnim linijama u maniri pop-poetike britpop vala nastoje ići s druge strane aktualnih trendova, a pritom ostati prepoznatljivi i kvalitetni. Iako je to načelno rizična ruta za mladi bend, ovi momci nemaju nikakvog straha pokazati što znaju, a nadaju se kako ćete se i vi uvjeriti u to!

https://www.facebook.com/betabombe

_____________________________________________________________________________________________________________________

bench
20:00 – 21:00h Benchwarmers (Zagreb)

Ako vam kažemo da Benchwarmersi, zagrebačka college-rock četvorka imaju najbolji gitarski album koji je ova regija isporučila od početka njene turbulentne povijesti, pomisliti ćete naravno kako je to čisto pretjerivanje. Ali kao glavni protuargument predlažemo jednu jednostavnu radnju – skidanje i preslušavanje njihovog prvijenca “Define Success”. Ako vas hitovi poput “Sweet Sunshine” ili “Leader of the Pit” ne privuku na konstatni repeat i singalong, ne znamo što bi vas trebalo. Pekli su zanat po mnogim kultnim zagrebačkim underground kolektivima, a Benchwarmers je njihov diplomski rad za koji su dobili i rektorovu nagradu. Pa vi vidite.

https://www.facebook.com/pages/Benchwarmers/

_____________________________________________________________________________________________________________________

kundyaks
21:00 – 22:00h Kundyak Mezhie (Split)

“Najbolje čuvana tajna”, klišej je koji se koristi pri najavama od bendova za pireve do nekih skrivenih aduta festivalskih nastupa. No Kundaci, kako ih je lakše osloviti, predstavljaju jedan od rijetkih bendova sa gotovo desetogodišnjim zajedničkim stažom koji još nema fizičko izdanje. Ali osebujan psych-rock stil koji se proteže u post rockersku duljinu pjesama služi kao neskrivena inspiracija mnogim autorima koji su došli nakon njih, a to je ono što ovim momcima pruža užitak da i dalje ispituju granice svijesti putem njihovih više ili manje psihodeličnih dionica.

https://www.facebook.com/kundyakmezhie

____________________________________________________________________________________________________________________

kuzman
23:00- 01:00h Vlado Kuzman (Buje/Berlin) – ovaj dio koncerta selimo sa otvorenog u ugodnu intimu Basket bara.

Vlado Kuzman se glazbom bavi od kad zna za sebe. Prvi koncert je s grupom prijatelja odsvirao 1995. Prvi album je snimio s grupom Miodrazi 1999.. Nekoliko godina kasnije, 2004. snima instrumentalni soundtrack za cjelovečernji igrani film “Norega se metek ogne” slovenskog režisera Mitje Novljana. Svirao je u grupi Poropati67, a od 2012. je odlučio krenuti u kantautorske vode. Trenutno radi na prvom takvom EP-u pod radnim naslovom “Harvest of colors” koji će sadržavati 7 pjesama. Na kantautorskom materijalu svira akustičnu gitaru. Za jednu od pjesama animirani video radi poznati ilustrator Eugen Slavik.

autor: el5egundo, 04/05/2014

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

RIJEKA / 2014

09/10/2014.

Jesen donosi drugi ovogodišnji izlazak ovog glazbeno-radijskog kolektiva na cestu. Nakon svibnja i osunčanog platoa splitskog doma mladih i te prve, pomno birane, selekcije autora i bendova koji su svojom svirkom podržali ovaj projekt, RADIO NA CESTI ide u Rijeku i ta dva dana, 10. i 11.10.2014, postaje RADIO NA RIJECI.

Radio na cesti Šibenik 2017 report

01/10/2017.

Zadnji dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI 2017 nas odveo di Šibenika, u goste ljudima iz udruge P.A.R.K. i kluba Azimut.

RIJEKA / 2014

18/10/2014.

Rijeka je iza nas! Druga od tri ovogodišnje etape realizacije projekta Radio Na Cesti je polučila i više nego dobre rezultate, podarivši nam novi kreativni zamah koji ćemo definitivno znati iskoristiti! Vrijeme nas je poslužilo, sve su tri faze prezentacije – naravno, svaka na svoj način – izazvale zanimaciju prisutnih, te što je najvažnije, produbili smo prijateljske odnose s dragim ljudima koji su ujedno i vrhunski glazbenici prepuni kreativnosti i ideja, a istovremeno dovoljno daleko od mainstreama. Ovo posljednje definitivno je i najvažnije; jer naprijed možemo ići jedino razmjenjujući ideje i njegujući međuljudske odnose!

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop