KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SPLIT / 2014

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu.

RADIO NA CESTI PRINT

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu. Iskoristit ćemo te okupljene sretne misli kako bi i što jasnije dočarali magiju slobodnog i neovisnog radija i demonstrirali jednostavnost proizvodnje i emitiranja programa koju nam omogućavaju nove tehnologije.

Zato, kao pravi radio na cesti, koncert prenosimo uživo preko streaminga. Tijekom tog višesatnog koncertnog programa, sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom projektu stvaranja prvog Hrvatskog community radia, pozivamo na direktno upoznavanje sa našim aktivnostima i planovima.

Tijekom čitavog događanja biti će moguće podržati aktivnosti i djelovanje udruge “KLFM radio u zajednici” učlanjivanjem u klub donatora i dobivanjem radijskih promotivnih artikala zauzvrat.

Čitav događaj je dio ovogodišnjeg Platformata, te je dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira pod pokroviteljstvom mreže udruga Clubture, Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Ta sunca koja će vam u subotu sjati, redom su:

cuisine
17:00 – 18:00h Cuisine Dub (Split)

Ante Matas, poznatiji kao Cuisine Dub, mladi je i perspektivni producent te dio poznatog splitskog LoopJunkies AV kolektiva, a odnedavno je pokrenuo i svoj label “Fields & Forests”, koji predstavlja zanimljiv spoj akustične i elektronske glazbe. Dok čekamo prvo izdanje labela, rasplešite se uz njegove plesne numere!

https://www.facebook.com/CuisineDub

________________________________________________________________________________________________________________________

marsh
18:00 – 19:00h The Marshmallow Notebooks (Krapina/Zagreb)

Matija Habijanec je nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to sa bendom ili sada kao samostalni kantautor – plijenio pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio lani prvim albumom “The Marshmallow Notebook”, izdanim pod nezavisnim labelom Noisy Night. Album je postao trenutačni favorit, a velika većina renomiranih domaćih glazbenih portala ga je uvrstila u sam vrh prošlogodišnje domaće (a za neke i svjetske!) produkcije. Što je toliko zanimljivo kod njegovog stvaralaštva, provjerite sami!

https://www.facebook.com/TheMarshmallowNotebooks?fref=ts
http://themarshmallownotebooks.com/

_______________________________________________________________________________________________________________________

DSDaaaSA
19:00 – 20:00h Beta Bombe (Supetar)

Iza imena Beta Bombe stoje Pjero Peša, Dinko Vranjičić i Marko Kušeta, supetarski trojac koji svira pitki indie rock, koji svojim melodičnim linijama u maniri pop-poetike britpop vala nastoje ići s druge strane aktualnih trendova, a pritom ostati prepoznatljivi i kvalitetni. Iako je to načelno rizična ruta za mladi bend, ovi momci nemaju nikakvog straha pokazati što znaju, a nadaju se kako ćete se i vi uvjeriti u to!

https://www.facebook.com/betabombe

_____________________________________________________________________________________________________________________

bench
20:00 – 21:00h Benchwarmers (Zagreb)

Ako vam kažemo da Benchwarmersi, zagrebačka college-rock četvorka imaju najbolji gitarski album koji je ova regija isporučila od početka njene turbulentne povijesti, pomisliti ćete naravno kako je to čisto pretjerivanje. Ali kao glavni protuargument predlažemo jednu jednostavnu radnju – skidanje i preslušavanje njihovog prvijenca “Define Success”. Ako vas hitovi poput “Sweet Sunshine” ili “Leader of the Pit” ne privuku na konstatni repeat i singalong, ne znamo što bi vas trebalo. Pekli su zanat po mnogim kultnim zagrebačkim underground kolektivima, a Benchwarmers je njihov diplomski rad za koji su dobili i rektorovu nagradu. Pa vi vidite.

https://www.facebook.com/pages/Benchwarmers/

_____________________________________________________________________________________________________________________

kundyaks
21:00 – 22:00h Kundyak Mezhie (Split)

“Najbolje čuvana tajna”, klišej je koji se koristi pri najavama od bendova za pireve do nekih skrivenih aduta festivalskih nastupa. No Kundaci, kako ih je lakše osloviti, predstavljaju jedan od rijetkih bendova sa gotovo desetogodišnjim zajedničkim stažom koji još nema fizičko izdanje. Ali osebujan psych-rock stil koji se proteže u post rockersku duljinu pjesama služi kao neskrivena inspiracija mnogim autorima koji su došli nakon njih, a to je ono što ovim momcima pruža užitak da i dalje ispituju granice svijesti putem njihovih više ili manje psihodeličnih dionica.

https://www.facebook.com/kundyakmezhie

____________________________________________________________________________________________________________________

kuzman
23:00- 01:00h Vlado Kuzman (Buje/Berlin) – ovaj dio koncerta selimo sa otvorenog u ugodnu intimu Basket bara.

Vlado Kuzman se glazbom bavi od kad zna za sebe. Prvi koncert je s grupom prijatelja odsvirao 1995. Prvi album je snimio s grupom Miodrazi 1999.. Nekoliko godina kasnije, 2004. snima instrumentalni soundtrack za cjelovečernji igrani film “Norega se metek ogne” slovenskog režisera Mitje Novljana. Svirao je u grupi Poropati67, a od 2012. je odlučio krenuti u kantautorske vode. Trenutno radi na prvom takvom EP-u pod radnim naslovom “Harvest of colors” koji će sadržavati 7 pjesama. Na kantautorskom materijalu svira akustičnu gitaru. Za jednu od pjesama animirani video radi poznati ilustrator Eugen Slavik.

autor: el5egundo, 04/05/2014

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

PULA / 2015

10/11/2015.

Kako smo nastavili sa svojim putešestvijama u drugom dijelu ovogodišnje turneje “Radio na cesti” održanom u Puli u suradnji sa dragim ljudima iz Rojc-a.

Pripreme za RADIO NA CESTI 2020.

18:00–19:00 Četvrtak 2.7.2020.

Svi planovi ove godine, pa tako i naši da se tradicionalno RADIO NA CESTI održi već u svibnju nisu bili…

RADIO NA CESTI – Split 2018.

09/05/2018.

Report i dojmovi sa, mnogi su se složili, jednog od najboljih izdanja RNC serijala uopće. Hvala svima!!

SPLIT / 2016

01/10/2016.

KLFM, prvi hrvatski community radio, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju.

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

MORRISSEY / Rebels Without Applause

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM