KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RIJEKA / 2014

Jesen donosi drugi ovogodišnji izlazak ovog glazbeno-radijskog kolektiva na cestu. Nakon svibnja i osunčanog platoa splitskog doma mladih i te prve, pomno birane, selekcije autora i bendova koji su svojom svirkom podržali ovaj projekt, RADIO NA CESTI ide u Rijeku i ta dva dana, 10. i 11.10.2014, postaje RADIO NA RIJECI.

10686623_603541423089795_2904991366575318161_n

Jesen donosi drugi ovogodišnji izlazak ovog glazbeno-radijskog kolektiva na cestu. Nakon svibnja i osunčanog platoa splitskog doma mladih i te prve, pomno birane, selekcije autora i bendova koji su svojom svirkom podržali ovaj projekt, RADIO NA CESTI ide u Rijeku i ta dva dana, 10. i 11.10.2014, postaje RADIO NA RIJECI.

Ideja projekta je predstavljanje neovisnih, novih i vanserijskih izvođača sa domaće scene koji nastupaju uživo u dnevnom gradskom ambijentu, bez velike bine i superglasnog razglasa i uz prijenos preko live streaminga, demonstrirajući istovremeno i jednostavnost i pristupačnost koje današnje tehnologije omogućavaju radiju kao mediju te bogatstvo domaće glazbene scene.
Javni prostor na ovaj način postavljamo kao prostor zajedništva i demistificiramo uvijek prisutan koncertni gap između publike i izvođača postavljajući ih, na ovaj način, i jedne i druge u funkciju tog slučajnog i „u prolazu“ uživanja u glazbi.
Događaj otvaramo već u petak, u novootvorenom Palachu nakon koncerta domaćina Jonathana, clubbing programom splitskih novih snaga produkcije i groovea, Cuisine Dub i Dave Barrowsom.

U subotu krećemo radno, malom školom i vodičem kroz najjednostavnije postavljanje i pokretanje streaming radija pod nazivom „Radio out of the Box“, u prostoru udruge „Drugo more“ na adresi Korzo 28. Nakon prve ovakve radionice u Labinu prošle godine, cilj je sada publici Kvarnera dati sve potrebne informacije, konceptualne, tehničke i programske, za pokretanje online community radija. Radionica će predstaviti koncept community radija i njegovu potrebu u društvu danas. Zatim će se na praktičnom primjeru KLFM, prezentirati radio praksa, od tehničke postavke do produkcije programa, s naglaskom na transmedijski komunikacijski koncept.

Cilj radionice je pokazati da se cijela priča community radija može postaviti uz danas lako dostupnu i financijski pristupačnu sklopovsku i programsku opremu. To se preciznije odnosi na odabir najpovoljnije i najpristupačnije računalne i audio opreme, programsku podršku za automatizaciju programa (varijante na više platforma), na opremanje manjeg studija za izvođenje studijskih emisija te na terensku reportažu.

Posebna pažnja će se posvetiti programskim platformama koje omogućavaju suradnički model rada na produkciji programa. Također će se govoriti o mogućnostima i potrebama dodatne komplementarne transmedijske produkcije kroz interaktivne digitalne medije. Načini i metode novog pristupa Internet i community radiju su najsažetije i najjasnije prikazani u ovom videu.

Internet Community Radio from level52 on Vimeo.

Riječke lokacije i izvođači koje vam predstavljamo u ovom drugom dijelu ovog malog kulturološkog eksperimenta su:

Petak, 10.10.2014. / WARM UP CLUBBING / Klub Palach 00.00 – 04.00h
KLFM Soundsystem / Dave Barrows + Cuisine Dub

Subota, 11.10.2014. / radionica Radio out of the Box / Galerija „Drugo more“ 12.00 – 14.00h

Subota, 11.10.2014. / RADIO NA RIJECI / Kont 17.00 – 23.00h
u slučaju lošeg vremena Galerija Drugo More u Filodrammatici

Pjover
Gracin
Vladimir Kuzman
The Marshmallow Notebooks
Marinada
The Chweger
The Orange Strips

Preštekavanje i izmjenu izvođača strogo kontroliraju i čine zanimljivom ZG slam poete.

Koncert je besplatan, bez strogih zaštitara i ograda, bez šanka i cuge al sa osiguranim zidićem i lokalnom samoposlugom u blizini.

Čitav projekt je bilo moguće realizirati zahvaljujući potpori mreže udruga Clubture, zaklade Kultura Nova, Ministarstva Kulture, Grada Zagreba te udruga OSA Media Labin i Drugo more Rijeka.

autor: el5egundo, 09/10/2014

, , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO NA CESTI 2018 – Metković

22:00–1:00 Subota 2728.10.2018.

Sa zadovoljstvom službeno najavljujemo treći dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI koji se održava u Metkoviću.

Radio Out of the Box

27/11/2013.

Mala KLFM ekipa ovaj se vikend uputila u legendarni rudarski grad Labin, na treću i posljednju ovogodišnju radionicu u sklopu projekta “Radio u zajednici”. Naše viđenje sjajnog radio glazbenog vikenda u Labinu, izvještaj s community radio radionice i “Indirekt u gostima” glazbenog festivala.

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

Tjedna rotacija

Arhiva

ORLANDO WEEKS / Hop Up

THE DURUTTI COLUMN / Vini Reilly (1989)

THE SMILE / You Will Never Work In Television Again

TALE OF US / Renaissance

Fine Young Cannibals / Live At The Ritz, Spin Radio Concert (1986.)

EDO MAAJKA / Spomen Ploča (2010)