KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIO ISPOD CESTE / VARAŽDIN / 19.11.2016.

Zaključujemo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI i 19.11. grabimo za Varaždin uz Gracina, NLV i ESC Life

Zahvaljujući susretljivosti, zainteresiranosti za koncept i ruci pomoći oko organizacije, vrijednih domaćina i volontera iz Vakuum inicijative, predstavljamo posljednje ovogodišnje izdanje turneje RADIO NA CESTI, koje se organizira kroz program mreže udruga Clubture, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Kao i dosada, osnovna ideja ovog projekta je predstavljanje autora i izvođača za koje smatramo da zaslužuju puno više pažnje od onog što kroz mainstream medije dobivaju.

U skladu s vremenskim prilikama u studenom, u Varaždinu se spuštamo ispod ceste, u podzemni prostor inicijative Vakuum, gdje dovodimo našeg člana radio zajednice Gracina; RNC premijeru, ali i naše stare poznanike ESC Life iz Zagreba; te bend čiji novi albumu se čeka kao “next big thing” domaće glazbe, oni su Nikol, Luka i Vedran odnosno NLV.

Uz glazbeni i koncertni dio programa, pokušavamo i zainteresirati udruge i organizacije – domaćine za pokretanje community radijske produkcije, kroz predavanje i radionicu o našim radijskim iskustvima i tajnama kako što efikasnije i uz što manje troškova postaviti vlastito radio mjesto u zajednici, spremno za proizvodnju i emitiranje vlastitih sadržaja. Kao dio radijskog predstavljanja smo pripremili i razgovor o albumima koji su promijenili naše i vaše živote, live ekstenzija KLFM kultnog programa NEZABORAVNE VATRE.

Program

  • 14:00 – Community radio predstavljanje / razgovor NEZABORAVNE VATRE
  • 20:00 – Gracìn
  • 21:30 – NLV
  • 23:00 – ESC Life
  • 00:15 – KLFM soundsystem (El Segundo, Mondo Cinematico, JSRC)
  • 03:00 – završetak programa (aftermath)

Gracin (Split)

Nakon samoizdatog albuma “Mono” iz 2014. i odličnih reakcija regionalne glazbene publike i kritike, trenutno sa bendom snima novi album koji bi trebao izaći negdje kroz 2017. U Varaždinu će svirati novi materijal i nešto od staroga. Povremeno nastupa, sam (Indirekt festival Umag, KLFM RNC Rijeka, manji koncerti ) ili sa bendom (Ghetto club Split, GK Solin) koji čine: Piero Malkoč (bas, kontrabas), Veljko Popović (bubanj, udaraljke) i povremeni član Frane Duilo (klavir, gitara, co-produkcija).

Ovaj put ga dovodimo u solo varijanti na akustičnoj i električnoj gitari.

noć u getu / najteže je izaći na pozornicu sam s akustarom (…) / Gracin – Mono

 NLV (Pula)

Sastav projekta NLV dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Sredinom srpnja 2013. godine zajedno počinju svirati te im se prvi koncert održava na trećem “Terraneo” festivalu. Svoj prvi EP “…and who are you?” objavljuju 21.4.2014.

Izričaj koji njeguju je na granicama alternativnog folk-popa: canterbury zvuk sa ekspresivnim vokalnim dionicama.

Bitter je friški singl koji najavljuje punokrvni album prvijenac najavljen za prosinac 2016.

ESC Life (Zagreb)

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama.

Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Hüsker Dü, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.

Community radio predstavljanje / razgovor NEZABORAVNE VATRE

Predstavljanje radija i mini radionica ima za cilj zainteresiranim udrugama iz Varaždina i okolice, ali i pojedincima, predstaviti koncept community radija. KLFM kolektiv će, kroz svoj primjer, prvog hrvatskog radija u zajednici, predstaviti način koji funkcionira ovakav tip medija.

Prezentirati će se konceptualni, tehnološki i programski aspekti community radija. Fokus će biti na hands-on, praktičnim rješenjima, pristupačnim udrugama, uz minimalne resurse i troškove.

Ovakav transmedijski i participativni koncept radija u zajednici je maksimalno otvoren prema svim zainteresiranima.

Kao nastavak radionice, svojevrsna ekstenzija kultne radijske emisije NEZABORAVNE VATRE, održati će se razgovor o glazbenim albumima koji su promijenili naše i vaše živote. Uz moderiranje Ivana Jelačića (KLFM), gosti KLFM radija u zajednici i domaćini iz inicijative Vakuum, razgovarati će o albumima koji su utjecali za njihovo glazbeno, ali i osobno formatiranje. Također će se biti riječi i o medijskim formatima, tj. kako su oni utjecali i kako danas utječu na glazbenu percepciju (od vinila, preko kazeta do mp3 i youtube).

autor: KLFM, 11/11/2016

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti Šibenik 2017 report

01/10/2017.

Zadnji dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI 2017 nas odveo di Šibenika, u goste ljudima iz udruge P.A.R.K. i kluba Azimut.

Radio na cesti Umag / Indirekt 2018

13:00–17:00 Subota 9.6.2018.

Nakon Splita, druga stanica Radio na cesti turneje je Umag — preciznije Indirekt festival 2018!

KLFM-ova jesenja ofenziva: Zagreb

12/10/2013.

Prvi ovojesenji pohod na Zagreb je iz nas, a rezultati već polako isplivavaju na površinu. Sudjelovanjem na tribini ‘Moj, tvoj, naš radio’ smo naglasili problematiku nedefiniranosti community radija u Hrvatskoj, dok smo promocijom radija u Močvari nastavili širiti evanđelje po KLFM-u. Kako se vidi iz priloženog, poprilično uspješno!

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

NICK DRAKE / Five Leaves Left (1969)

IDLES / Grace

SUPERPITCHER / Influences (R)

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM