KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SPLIT / 2015

Prošle godine uspješno smo odradili turneju u sklopu projekta RADIO NA CESTI. U subotu, 2.5.2015., od 17:00 sati, vraćamo se na mjesto na kojem je sve počelo te na platou ispred Doma mladih u Splitu ponovno predstavljamo mlade domaće neovisne glazbenike u usponu koji zavrjeđuju vašu pažnju. Radijski program uživo će prenositi koncert, a u pauzama između svirki intervjue s bendovima.

RNC plavi

Prošle godine uspješno smo odradili turneju u sklopu projekta RADIO NA CESTI. U subotu, 2.5.2015., od 17:00 sati, vraćamo se na mjesto na kojem je sve počelo te na platou ispred Doma mladih u Splitu ponovno predstavljamo mlade domaće neovisne glazbenike u usponu koji zavrjeđuju vašu pažnju. Radijski program uživo će prenositi koncert, a u pauzama između svirki intervjue s bendovima. Usporedno sa svirkom, a u punom smislu sintagme „radio u zajednici“, svi će posjetitelji imati priliku vidjeti kako u dobu novih tehnologija funkcionira radio kao medij, te se uključiti u njegov rad. Svirke traju do oko 22:00 sati, nakon čega slijedi sasvim logičan nastavak večeri u bašti kluba Ghetto.

Tijekom cijelog događanja biti će moguće podržati aktivnosti i djelovanje udruge “KLFM radio u zajednici” učlanjivanjem u klub donatora i dobivanjem radijskih promotivnih artikala zauzvrat.

Cijeli događaj je dio ovogodišnjeg Platformata, te je dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira pod pokroviteljstvom mreže udruga Clubture, Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Sviraju, redom:

sideproject

SIDE PROJECT (Zagreb)

Mladi zagrebački duo, Luka Vidović i Anja Papa, pod imenom SIDE PROJECT na samom otvaranju ovogodišnjeg splitskog izdanja turneje RADIO NA CESTI. Glazba koju možemo smjestiti uz bok puno poznatijim uzorima The XX ali i dovoljno intirigantna i originalna da bendovo samodefiniranje kao Graveyard Pop i te kako ima smisla. Minimalni instrumentarij uz maksimalnu emotivnost i dramu koju nam isporučuju majstorski usklađeni vokali Anje i Luke. Bend izvodi svoj autorski materijal uz pokoju obradu, opet na svoj jako originalan način.

Facebook

rolo

ROLO (Split)

ROLO je projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Beta Bombe), koji će svoj materijal prvi put prezentirati na manifestaciji KLFM – Radio na cesti. Instrumentarij benda čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Glazbenici u koje imamo toliko povjerenja da će njihova premijera biti potpuno ekskluzivna i za naše radijsko-selektorske uši.

portomorto

PORTO MORTO (Zagreb)

Kada se, uz jako skroman budžet projekta, odlučimo za pozvati bend koji ima 11 članova i koji mora nekako doputovati i smjestiti se, onda bi trebalo biti jasno koliko nam je bitno da ih podijelimo sa našom publikom. Žanrovski kao nekakva obijesna kombinacija Animal Collective i Beirut-a, sa suludim instrumentarijem i napadajima višeglasja, bend koji se, kao član JeboTon kolektiva, ispraksirao sa cestovnim svirkama i zna savršeno kontrolirati tu tihu glasnoću sviranja kojom opčinjavaju.

Facebook
Bandcamp

1497775_822088494505142_3738041742261159774_n

BADEN-BADEN (Zagreb)

Od prvog fleša ovim bendom prošlo je skoro dvije godine. Imali smo ih na radijskoj Indirekt suradnji u Labinskoj Lamparni i ona fascinacija nastupom i silinom energije koju Badeni isporučuju nimalo nije prošla već ih konačno možemo predstaviti i kao završni udarac koncertnog dijela događanja ovogodišnjeg RNC. Badeni su svoju ludu koncertnu kemiju u međuvremenu nadogradili i dodali nove elemente te od njih ne očekujemo ništa manje od kompletnog ispaljivanja čitave publike iz cipela, ravno u zid susjednog nam radija. I televizije.

Facebook
Bandcamp

Sasvim logičan nastavak odvit će se u bašti kluba Ghetto od 22 i 30 sati gdje u sklopu događaja nastupaju:

dave
DAVE BARROWS (Zvuk Ulice)

Pravim imenom Marko Friedl resident je splitskog Judinog Drva, u kojem zajedno sa kolegom Fanksterom nastupa pod imenom “Zvuk Ulice”. Također sudjeluje u ostvarivanju “Judinog Experimenta”, večeri rezervirane za goste u tom splitskom klubu kroz koju su u posljednjih godinu dana prodefilirala imena poput Soul Brigade, Felvera, Ilije Rudmana, Cuisine Dub-a, Marmata, Eddy Ramich-a i mnogih drugih. Petkom na KLFM community radiju vodi “Radio Esplendor” , emisiju orijentiranu na sve pravce elektronske glazbe, sa šarolikim izborom gostiju sa domaće scene.

Soundcloud

cuisine-jpg

CUISINE DUB live (Fields & Forests / Udacha, LoopJunkies AV)

Pravim imenom Ante Matas je glazbenik i DJ iz Splita. Njegov talent je prepoznat i izvan granica Hrvatske, pa tako svoje uratke potpisuje za poznatu rusku vinil etiketu Udacha, a ubrzo mu izlazi i ploča na njegovoj vlastitoj etiketi Fields & Forests. Osim što je 2014. u suradnji s britanskim Juno Recordsom lansirao F&F, Urednik je i istoimene glazbene emisije na KLFM-u, te aktivni član audio-vizualnog kolektiva LoopJunkies koji je već 11 godina odgovoran za razna događanja u klubu Kocka (Karantena, Beatslap). Ante trenutno dovršava nova izdanja i priprema svoj drugi album, a za ovu prigodu je odlučio iznjeti tračak svog studia na cestu.

Facebook
Soundcloud

matiya

MATIYA (CYCLE)

Pravim imenom Matija Duić glazbeni je entuzijast, kolekcionar i DJ iz Zadra koji trenutno živi u Zagrebu. Inspiriran je plesnom glazbom 70-ih i 80-ih godina, te afroameričkim glazbenim naslijeđem. Goni ga stalna potraga za sljedećom pločom od koje se tresu ruke i brže lupa srce. Dio je kolektiva CYCLE iz Zagreba.

Soundcloud

autor: Gaal, 01/05/2015

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

SPLIT / 2014

04/05/2014.

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu.

Radio na cesti – Metković ( Izvještaj )

06/11/2018.

Dakle.. Radio na cesti. Godina 2018. Vol.3. Odredište – Metković. Finila je i ta.

MILNA / 2016

30/07/2016.

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

RADIO NA CESTI 2019 / Split

17:00–4:00 Subota 12.6.2019.

Otvaramo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI standardno u Splitu, sa prvim danom lipnja. Vidimo se 01.06.2019, tonske su već oko podne, koncert bi trebao početi oko 18.00 h.

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

FUTURE ISLANDS / Deep in the Night

Kölsch / Balance

ZZ TOP / Raw (Live)

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM