KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti – Metković ( Izvještaj )

Dakle.. Radio na cesti. Godina 2018. Vol.3. Odredište – Metković. Finila je i ta.

Radio na cesti jaše dalje i po svemu sudeći neće se tako skoro zaustaviti. Turneja našeg malog kolektiva traje evo već petu godinu. Obišli smo mnoga mjesta i gradove diljem lijepe naše, predstavili mnoštvo novih i novijih izvođača, gutali kilometre, sklapali nova poznanstva, smijali se.. Plakali nismo, osim od sreće, ponekad.

Treće odredište ove godine, nakon Splita ( obavezna lektira ) i Umaga ( suradnja sa Indirekt ekipom, vidi kamijon gore :)) bio je Metković, gradić o kojem smo iskreno, malo znali, ali mjesto u kojem smo ponovo našli načina da zainteresiramo ekipu, napravimo dobar štimung i odradimo još jedan u nizu uspješnih RNC eventova, kakoonosekaže..

Nećemo se lagati. Uživamo u ovim putovanjima jednako kao i izvođači koji nastupaju. Samo bez treme. To nam je prilika da promjenimo okruženje na dan dva , pobjegnemo iz svakodnevne rutine i uživamo u onome što nas svih veže a to je glazba. Bilo da je preslušavamo, pričamo o njoj, prepiremo se ( Hank Williams je bog! ) ili prisustvujemo live izvedbama. Stoga smo na ovaj izlet krenuli u malo većem broju. Dva auta, Metković je blizu a mi smo raspoloženi kao i uvijek.

Ipak, posal se mora odraditi kako treba.

Nastojimo uvijek da taj izlet bude i obrazovnog karaktera, to nam je i dužnost na kraju krajeva , a radionica/predavanje na temu Community radija, kako isti funkcionira i kako se eventualno uključiti u rad, sastavni je dio Radija na cesti.

Pogledajmo kratki filmić:

Simpa, jelda? Ali to naravno nije sve.

Predstavljanje community radija i onoga šta KLFM jeste, uvijek je iscrpno, bilo da mu prisustvuje 2 ili 20 ljudi. Zainteresiranih ovaj put nije bilo mnogo, unatoč hvalevrijednom trudu našeg domaćina. Ipak, vjerujem da oni koji su prisustvovali nisu izašli razočarani. A i mandarine su taman sazrile bile:)

I onda, bila je glazba..

Iako su u planu bila tri benda, jedan od njih, Riffovski, morao je odustati, viša sila.. O njima možda drugom prilikom.

I bi noć..

Mjesto radnje:TABAKERA PUB

Bend prvi: JUGGERNAUT (St)

Ovo je bila premijera. Svjecka. Ok, Juggeri su svoj prvi koncert ikada odradili u Dubrovniku dan prije Metkovića ali ovo je ono sta se čekalo. Dečki su nakon godinu i pol, dvije, izašli iz garaže i predstavili materijal koji ćete, nadam se , uskoro imati prilike čuti uživo.
Ništa nije mistično u vezi njihove glazbe. Sve je tu, pred vama, složeno od dva instrumenta, bubanj i el.gitara. Nema skrivanja, nema pokrivanja.
Ali Juggeri su energija. Velika. Milina za slušati, milina za gledati. Sandro je posvećen. Sandro uživa. Smije mu se brk. Sandro drži ritam za Duju. U stvari obrnuto. Ne znam. Duje je priključen na struju. Ne instrument, baš on. Negdi. Nije normalan.

Juggeri su gladni. Juggeri su natjerali slučajne goste koji vjerovatno nemaju nikakve veze sa njihovom glazbom da stanu i da ih odslušaju, do posljednjeg kicka.
Puno su gladni. Otiđite ih poslušati.

**Da ne bi bilo reka je a nije reka, za sebe kažu:
Juggernaut je instrumentalni dvojac iz Splita nastao pod utjecajem brzorastuće stoner scene. S materijalom vrijednim albuma, Juggernaut je spreman izaći iz garaže i surfati pustinjskim riffovima upogonjenim balkanskim ritmovima.

Odlično ste to..

Bend drugi: STEPPED OUT (St)

Ivan Jelačić, bliži glazbenom izričaju benda i štovatelj HC scene za njihov nastup veli:
“Koncert je bio nabrijan, pun energije te skakutanja frontmena oko stagea, ispred kojeg se sakupilo podosta “old schoolera” iz Metkovića ( vidno istaknute Biohazard i Fear factory tetovaže ).
Također, dio publike je došao iz St-a, ciljano baš na Stepped out. O samom nastupu neman nego riječi hvale. Intenzivni set pun emocija te tribute preminulam članu NY hardcore scene. Frontmen Bilankov je nakon nastupa izašao na svježi zrak, vidno zadovoljan nakon još jedne dobre svirke, poklona metkovskoj publici koja je očito gladna ovakvih događanja u svojem gradu.”

Bravo Ivane.

I to je bilo to. RNC Metković odrađen, svi zadovoljni, srca puna, decibeli lansirani, 2019 pred nama. Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su pomogli, Ivanu – našem domaćinu u gradu, Eugenu na razglasu odličnom kao i uvijek, domaćinima u Tabakeri, Boži Petr.. khm khm. Ok.

Vidimo se na cesti:)

autor: tomislav gracin, 06/11/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti Labin / Jadranska konvencija radija u zajednici

23/09/2019.

Druga postaja ovogodišnje turneje Radio na cesti je Labin u subotu 5. listopada.

RADIO ISPOD CESTE / VARAŽDIN / 19.11.2016.

11/11/2016.

Zaključujemo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI i 19.11. grabimo za Varaždin uz Gracina, NLV i ESC Life

RADIO NA CESTI 2016 / Varaždin

25/11/2016.

– report –

Radio na Cesti 2019.

18:00–19:00 Četvrtak 30.5.2019.

Svake godine radio otvara sezonu koncerata, i ove ćemo krenuti s našim Radio na Cesti. Mjesto održavanja odavno je poznato,…

Tjedna rotacija

Arhiva

LIL YACHTY / Let’s Start Here.

IAN POOLEY / Since Then (2000.)

WESTERMAN / CSI: Petralona

HOT CHIP / Late Night Tales

THE MODERN LOVERS / Live At the Longbranch and More (1972)

VIRVEL / Sa dna (2006.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM