KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIO NA CESTI 2018 – Metković

22:00–1:00 Subota 2728.10.2018.

Sa zadovoljstvom službeno najavljujemo treći dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI koji se održava u Metkoviću.

Što smo više u jeseni to nam teže očekivati prikladne vremenske uvjete za klasični postav, na cesti, te ovo listopadsko izdanje smještamo u sigurno, u prostor puba TABAKERA. Spuštamo se na jug, u Metković, i predstavljamo tri imena sa povampirene splitske gitarske scene:

JUGGERNAUT

Juggernaut je instrumentalni dvojac iz Splita nastao pod utjecajem brzorastuće stoner scene. S materijalom vrijednim albuma, Juggernaut je spreman izaći iz garaže i surfati pustinjskim riffovima upogonjenim balkanskim ritmovima. Radio na cesti Metković je ujedno i prvi, premijerni, nastup Juggernaut-a pred publikom.

STEPPED OUT

Bend je nastao u vruće Splitsko ljeto 2010. godine među četvoricom prijatelja koji su dijelili zajedničku želju i interes, a to je bilo svirati muziku na kojoj su odrastali. Prijašnji i sadašnji članovi, svirali su u mnogim bendovima sa Splitske, čak i Zagrebačke Underground scene kao što su; „Dishonest“, „Empty Wallets“, „5 Minutes To Steve“, „Metapren“, „Immanuel Cunt“, „Dying in this place“, „Essence“, „Talason“, „Moraines“ „Pilate/Cruz“… Prvi ozbiljniji rad započinje 2011-e godine, kada je i snimljen prvi demo EP „Through the storms“ sa 4 pjesme, u „Sound crew studio Split“. Bend je nastao u vrijeme kada je scena trebala osvježenje i novu krv. Krenuli su i prvi koncerti, festivali… U to vrijeme Stepped Out ekipa (članovi benda) pokrenula je i „Friends, Family, Forever Fest“, a kasnije i bend „Dying in this place“. Ubrzo su uslijedile i neke promjene u postavi, a onda je došla i 2013-a godina kada je bend izbacio svoj drugi EP pod nazivom „Distorted values“ sa 6 pjesama, snimljen u „Studio 3/4 Klub Kocka“ u Splitu, koji je bio za bend jedna skala gore u odnosu na prvi demo EP. Nakon novog Ep-ja učestali su koncerti i festivali, od kojih bend posebno želi istaknuti sudjelovanje na SAWA FEST (Županja, Hr) i PUNK ROCK HOLIDAY FESTIVAL (Tolmin, Slovenija). Ubrzo su se poneki hitovi benda našli na kompilacijama; SAWA FEST (promo V/A) i HLADAN BALKAN V/A. Zadnja promjena članova benda je pokrenula malo drugačiji sound i već 2016. godine Strepped Out je izbacio svoj prvi live album, pod nazivom „LIVE @Kocka 13.02.“ (w/No Comment – Split), na kojem se nalazi 13 pjesama (od toga, jedna obrada, H2O- What happened). U 2018. godini, bend je izbacio svoj novi album pod nazivom „Voices oft he uprising“ sa 6 autorskih pjesama. Cijeli projekt je rađen u suradnji sa „SENSORIA STUDIO“ Kaštela-Split. Po svim recenzijama, do sada najbolji, najmoćniji i najozbiljniji uradak benda, u što se možete uvjeriti i sami preslušavajući materijal, a ovom prilikom i uživo.
Žanrovi koji su utjecali na sound benda definitivno su: Youth crew hc, Melodični hardcore iz 90-ih godina, NYHC, Punk rock, Old school hc, Straight edge hardcore, Umea hc…
Stepped Out poznat je kao LIVE bend, u šali vole kazati naši koncerti su: „krv, znoj, suze, zagrljaji, moshing i stage diving“! Dijelili su binu sa hrpom domaćih i stranih hc, metal i punk bendova…
Tekstovi benda govore o borbi pojedinca u društvu, borbi za opstanak malog čovjeka, iskrivljenim vrijednostima, ali i onim pozitivnim, govorimo o zajedništvu na Hardcore Punk sceni kojeg ima sve manje, o osobnim događajima i stvarima koje nas okružuju, nepravdi, ljudskim pravima, slobodi. Bend stoji čvrsto protiv mržnje, netolerancije i diskriminacije, vjerskog ili političkog ekstremizma, represije, nasilja i prisile. Dragi svi zainteresirani za gig, samo ljubav i muzika, poruka je STEPPED OUT-a!

RIFFOVSKI

Povijest band-a seže u zimu daleke 1998-e godine kad je osnovan od strane 3 žilava klinca, nabijenih pozitivnom životnom energijom, na Sustipanu u Splitu.
U periodu do 2003. svirali i nastupali u Splitu i bližoj okolici pod raznim imenima (Dawn Patrol, Killer Instinct, B.N.K…). Od prvih probi band je radio autorske pjesme bazirane na zvuku „grungea“ i alternativnog rocka. Većina tekstova iz tog razdoblja je napisana na engleskom jeziku. Band mijenja članove u nekoliko navrata te se 2003. razilazi zbog raznih životnih okolnosti.
Band se ponovno okuplja u lipnju 2011. godine pod imenom Riffovski, te uz svježu navalu kreativne energije otvara novo poglavlje. Pod ravnateljskom palicom gitariste banda Sule kreće se u snimanje demo uratka kvalitetnijeg zvuka i bogatijih aranžmana koji objedinjuje ideje svih članova banda. Uz stvaranje novih pjesama band razrađuje i stare, stvarajući jedinstvenu glazbenu cjelinu sa tekstovima na hrvatskom jeziku. Glavne krivce za ovakav zvuk Riffovski nalazi u bandovima 90-ih godina (Mudhoney, Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam),a mogu se osjetiti i utjecaji rock bandova 70-ih i 80-ih . Band prvenstveno teži originalnosti i energičnosti živih izvedbi autorskih pjesama.

Za kompletan vizualni identitet ovog događaja zahvaljujemo Ivi Matiću Đontri. Koliko genijalnih referenci i originalnih rješenja vrišti iz crveno-crne, možete proučiti tu.

Već četvrtu godinu provodimo ovaj projekt kao pravu, glazbenu, turneju kroz koju nastavljamo s ambicijama i željama da kroz tri mala dnevna festivala na tri različite lokacije, predstavimo ta vrijedna ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Svaki događaj, kao i do sada, prenosimo live streamom, s terena i uživo. Do sada smo bili na deset lokacija sa skoro 4000 namjernih i slučajnih prolaznika i preko 4500 slušatelja kroz streaming.

Program realiziramo uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Sve ovo bi bilo puno teže organizirati bez pomoći lokalnih udruga-partnera. Ovaj put za organizaciju ovog događaja u Metkoviću, zahvaljujemo Udruzi mladih Kolektiv.

autor: KLFM, 13/10/2018

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

SPLIT / 2015

01/05/2015.

Prošle godine uspješno smo odradili turneju u sklopu projekta RADIO NA CESTI. U subotu, 2.5.2015., od 17:00 sati, vraćamo se na mjesto na kojem je sve počelo te na platou ispred Doma mladih u Splitu ponovno predstavljamo mlade domaće neovisne glazbenike u usponu koji zavrjeđuju vašu pažnju. Radijski program uživo će prenositi koncert, a u pauzama između svirki intervjue s bendovima.

PULA / 2015

10/11/2015.

Kako smo nastavili sa svojim putešestvijama u drugom dijelu ovogodišnje turneje “Radio na cesti” održanom u Puli u suradnji sa dragim ljudima iz Rojc-a.

RADIO NA CESTI 2018 / Split

21:00–6:00 Subota 56.5.2018.

Trg ispred Doma Mladih, standardni orarij od 18:00 do 23:00 sata, subota i Bilk, No!Mozzart, Waitapu i ESC Life. Prognoziramo sunčan i vedar dan! I sve bi bilo tako da nas ne straši prognoza.

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)