KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti Umag / Indirekt 2018

13:00–17:00 Subota 9.6.2018.

Nakon Splita, druga stanica Radio na cesti turneje je Umag — preciznije Indirekt festival 2018!

Još se nisu ohladili dojmovi prve ovogodišnje Radio na cesti aktivnosti u Splitu, a već krećemo prema drugoj postaji, via Umag. Domaćini, partneri i dugogodišnji prijatelji i prijateljice — Indirekt festival, naša je slijedeća lokacija. Sretni smo što je Radio na cesti Umag dio je ovogodišnjeg festivala. U subotu, 9. lipnja, na ulicama Umaga, na glavnoj gradskoj šetnici, Garibaldijevoj ulici, od 13:00 do 16:00 dovodimo Cuisine Duba iz Splita, Marka Rudelića iz Zagreba i njegov bend domaćih snaga (Ervisa Pintara i našeg starog poznanika, dragog Vladu Kuzmana), te liju Ludviga iz Beograda. Naš KLFM Soundsystem upotpuniti će ovaj jutarnjo/rano popodnevni program, ali i pružiti podršku i najaviti Radio na cesti na Indirekt festivalu dan prije (u petak). Nosimo nedavno tiskani merch koji možete dobiti doniranjem za naš community radio projekt.

Kao i uvijek, nešto ranije, točno u podne, u caffe baru “Buoni Amici” :O) održati ćemo radionicu “Radio out of the Box” u kojoj ćemo pričati i prezentirati sve o funkcioniranju i postavljanju community streaming radija.


Cuisine Dub (ST)

Cuisine Dub’s Tropical Overture (live improvisation) otvoriti će subotnji program. Član našeg radio kolektiva, Ante Matas je samouki splitski glazbenik, DJ i perkusionist javnosti najpoznatiji po radu kao Cuisine Dub. Unatoč korijenima u elektroničkoj glazbi, sve se više kreće prema jazz, world i eksperimentalnoj glazbi. U raznolikoj, ali prepoznatljivoj diskografiji kao Cuisine Dub potpisuje jedan album (“Stranger”, 2012) i nekoliko EP ploča za rusku Udachu, bristolski Banoffee Pies Recordings, Sound Reflection iz Chicaga, te vlastiti Fields & Forests koji je pokrenuo 2014. godine u suradnji s britanskim Juno Recordsom. Britanski Stamp The Wax ga je uvrstio u rubriku nadolazećih talenata “Ones to watch”. U nadolazećoj godini možemo očekivati i drugi konceptualni album “Zagora”, kojeg potpisuje za danski Tartelet Records kao i nekoliko mini LP izdanja i suradnji.

http://www.facebook.com/CuisineDub/


Marko Rudelić (ZG/UM)

Program će nastaviti, ekskluzivnom premijerom debitantskog albuma pod nazivom “Momentum”, 24-godišnji kantautor iz Zagreba — Marko Rudelić. Album, koji je koji je spoj soula, bluesa i popa, očekujemo na jesen. Članovi benda su Marko Rudelić – vokal i gitara, Vlado Kuzman – prateći vokal i bas, te Ervis Pintar – bubnjevi.

http://markorudelic.bandcamp.com
http://www.facebook.com/rudelic.marko

 

Ilija Ludvig (BG)

Na kraju nam stiže gost iz Beograda Ilija Ludvig, koji je iz muzičke anonimnosti izašao 2007. godine, kada se pojavio na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?”. Tada Ivan Lončarević iz popdepresija.com zapisuje: “Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. I Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid. Ilija je Ludvig.” Od ostalih zvaničnih izdanja, Ilija je zastupljen i na kompilaciji “Pesme ispod pokrivača”(2013) i “Jason Molina Tribute: Samo budi jednostavan​/​Just Be Simple” (2014).

http://www.ilijaludvig.com
http://www.facebook.com/ilija.ludvig.mjuz/

Već četvrtu godinu provodimo ovaj projekt kao pravu, glazbenu, turneju kroz koju nastavljamo s ambicijama i željama da kroz tri mala dnevna festivala na tri različite lokacije, predstavimo ta vrijedna ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Svaki događaj, kao i do sada, prenosimo live streamom, s terena i uživo. Do sada smo bili na devet lokacija sa skoro 3500 posjetitelja i posjetiteljica i preko 4500 slušatelja i slušateljica kroz streaming.

Program realiziramo uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

autor: KLFM, 22/05/2018

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

SPLIT / 2014

04/05/2014.

U subotu, 10.05.2014. od poslijepodnevnih 17:00h do večernjih 22:00h, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavljamo i nepristojno pokazujemo prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Pripremljeno je plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa suncem na sretnom licu.

RADIO NA CESTI 2019 / Split

17:00–4:00 Subota 12.6.2019.

Otvaramo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI standardno u Splitu, sa prvim danom lipnja. Vidimo se 01.06.2019, tonske su već oko podne, koncert bi trebao početi oko 18.00 h.

RADIO NA CESTI 2019 / Karlovac

21:00–2:00 Subota 910.11.2019.

Zaključujemo još jednu sezonu radija na cesti, na četiri rijeke, u Karlovcu, u suradnji sa lokalnim organizacijama KA-MATRIX i KAoperativa. Za svaku rijeku po jedan bend.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin