KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti Sinj 2017 report

Kako nam je bilo na drugom dijelu ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI, u šumarku sred stare vojarne u Sinju, možete čitati dalje, a odmah da znate, bilo nam je o-dli-čno!!

Drugo događanje ovogodišnje Clubture turneje RADIO NA CESTI nas dovelo blizu, u Sinj. Sad već s višegodišnjim iskustvom u organizaciji ovog projekta i puno kilometara u nogama, sinjski RADIO NA CESTI izgledao je kao organizacijski peace of cake. I skoro pa da je tako i bilo.

Dragi domaćini iz udruge S.K.U.P. osigurali su nam lokaciju u dijelu biše vojarne koja pomalo postaje više od napuštenog i zapuštenog vojnog objekta. Vrijedni aktivisti iz S.K.U.P.-a oživljavaju taj prostor događajima kao festival S.A.R.S. i koncertima lokalnih demo bendova.

Dolazak radijske karavane s razglasom, postavljanje “bine”, tonske probe bendova, standardna rutina kojom se pozabavio tehnički dio ekipe dok je ostatak radio kolektiva prenosio radio zanat partnerima iz S.K.U.P.a i zainteresiranim Sinjanima.

Gracin Band

Početak ove divne večeri u šumi sinjske vojarne otvorio je član našeg kolektiva, Tomislav Gracin. Naravno da “nema tu sukoba interesa” kako kaže jedan od naših briljantnih splitskih gradonačelnika u jednom radijskom nam jinglu. Tomu volimo i cijenimo kako kao člana kolektiva tako i kao vrsnog kantautora.
Gracin već neko vrijeme nastupa u tročlanoj postavi i svoju akustičarsku i trubadursku poetiku isporučuje uz Veljka na bubnju i Franu na basu i svojoj emotivnoj i iskrenoj glazbi i stihovima daje jednu sasvim novu i pravu koncertnu dimenziju.

Seine

Kratka pauza za izmjenu izvođača, koja stvar s pulta radijskog sistema i za svirku su već spremni naši gosti iz Varaždina, Seine. Ščapec, s najnovijom postavom benda, čvrstom ritam sekcijom i svojom ozvučenom akustičnom gitarom zvuče sasvim drugačije od šansonijerskih i intimnih singer-songwriter izdanja na koja nas je navikao. Svirački moćni, vokalno originalni i jedinstveni, kreativno eksplozivni. Sve je to bend koji se zove Seine i čiji album izlazi svaki tren za francuski label Vox Project.

ROLO

Veliko finale ove koncertne večeri pripalo je splitskom DEVO-u, bendu ROLO. Ovo referiranje na DEVO uzmite kao najlakši način za opisati svima koji ih nisu nikad gledali uživo, koliko glazbene duhovitosti i lucidnosti ova splitska trojka isporučuje.

Plesni, skloni simpatičnim referiranjima na rock standarde i riffove, a opet toliko moderni i energični. ROLO nas svih diže na noge i trava i beton sinjske vojarne su ostali dobro utabani nakon potpune euforije publike na samom kraju još jednog RADIJA NA CESTI.

Svakako, još jedna večer za pamćenje. Moramo se još jednom zahvaliti domaćinima iz udruge S.K.U.P. na vrhunskoj asistenciji kod organizacije i posebno našem, sad već standardnom toncu za RADIO NA CESTI, Eugenu, koji je osim za vrhunski zvuk na koncertu zaslužan i za gornja videa, odnosno audia.

Sljedeća postaja, 23.09. Šibenik :)

autor: KLFM, 20/07/2017

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO NA CESTI 2018 – Metković

22:00–1:00 Subota 2728.10.2018.

Sa zadovoljstvom službeno najavljujemo treći dio ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI koji se održava u Metkoviću.

Radio na cesti Labin / Jadranska konvencija radija u zajednici

23/09/2019.

Druga postaja ovogodišnje turneje Radio na cesti je Labin u subotu 5. listopada.

PULA / 2015

10/11/2015.

Kako smo nastavili sa svojim putešestvijama u drugom dijelu ovogodišnje turneje “Radio na cesti” održanom u Puli u suradnji sa dragim ljudima iz Rojc-a.

Radio na cesti Šibenik / 23.09.2017.

17/09/2017.

Ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI zaključujemo u Šibeniku. Ovaj put surađujemo sa udrugom – domaćinom P.A.R.K. i predstavljamo svježa i vibrantna imena domaće glazbene scene. Azimut, here we come.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

STEVIE WONDER / Innervisions (1973)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

FRANKIE KNUCKLES / xlr8r (R)

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM