KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MILNA / 2016

Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg novog radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače.

U skladu s vizijom radija u zajednici i ciljem projekta Radija na cesti da community radio ideju i kvalitetnu nezavisnu glazbu proširimo što više, ove godine idemo dalje i turneju započinjemo na otoku. Pjaceta Žalo, na dnu najmirnije uvale zapadnog dijela Brača, “našega maloga mista”, Milne, prva je stanica našeg radio putovanja. Pridružite nam se ispod skalina, u ovu ljetnu večer u zajednici, gdje vam donosimo uvijek pažljivo birane nezavisne izvođače. Započinjemo kantautorskim indie popom Matije Habijanca i Valdeta Lubotenija, nastavljamo gentelmen’s popom gondolijera, a završavamo uz jamming The FogSellersa. Kao i uvijek, naš radio Soundsystem spreman je za otvaranje i zatvaranje ove večeri.

RNC Milna plakat A3

The Marshmallow Notebooks (Indie pop, Krapina/Zagreb)

Matija Habijanec je naš stari prijatelj i sudionik RNC u Rijeci. Nakon godina različitih inkarnacija u kojima je nastupao – bilo to s bendom ili kao samostalni kantautor – plijenio je pažnju svojim zaraznim indie pop hitovima koje je objedinio i okrunio prvim albumom “The Marshmallow Notebooks”.

Trees Of Maine (Indie pop, Labin)

Iza Trees of Maine stoji frontman The Orange Stripsa Valdet Luboteni. Nastupao je širom Europe, a debitantski album očekujemo ove godine. U Milni ima premijerni nastup u ovom dijelu Hrvatske, zajedno s Borjanom Batageljom iz The Orange Stripsa, na basu, klavijaturi i ritam mašini, donosi nam soundtrack ljetne/sjetne otočke večeri, Labina i Milne.

New Gondoliers (Indie folk, Split)

Publici su se predstavljali tijekom godina u brojnim postavama i permutacijama. Sada nastupaju u svojoj originalnoj i ogoljenoj formaciji dua. Veljko Popović na bubnju i mandolini i Alen Čelić na gitari i vokalu. Ponekad više fancy a ponekad više rough, ova će vas dva gondolijera svojim originalnim setom upoznati s gentelmen’s popom.

The Fogsellers (Electo fusion, Šibenik )

Za plesni kraj, na milnarsku pjacu dovodimo i prijatelje, suputnike RNC gostovanja u Puli, šibenski electro fusion trio The FogSellers, jedno od najblistavijih live iznenađenja u posljednje vrijeme. Moćni usvirani stroj glazbeno prepun vrckavih ideja, jazzerske lepršavosti i kotrljajućeg ritma. Sudar organske i digitalne glazbe na najbolji mogući način.

Radio ne cesti turneja organizira se kroz program mreže udruga Clubture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba, te u suradnji s domaćinima, Udrugom balunjera “Crvana” i Centar za kulturu Milna.

autor: mondo cinematico, 30/07/2016

Vezane objave

Arhiva

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

RADIO NA CESTI 2019 / Karlovac

21:00–2:00 Subota 910.11.2019.

Zaključujemo još jednu sezonu radija na cesti, na četiri rijeke, u Karlovcu, u suradnji sa lokalnim organizacijama KA-MATRIX i KAoperativa. Za svaku rijeku po jedan bend.

RADIO NA CESTI 2017 / Split

28/06/2017.

Pregled prve etape ovogodišnjeg RNC-a; Split, 27/5/2017.

RADIO NA CESTI 2016 / Varaždin

25/11/2016.

– report –

Tjedna rotacija

Arhiva

DEAN BLUNT / Black Metal 2

Willie Nelson: Red Headed Stranger (1975.)

CHET FAKER / Feel Good

HONEY DIJON / In Session

JAGA JAZZIST / The Tower

PLASTIC KNIVES / We Used To Do It (Live)