KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SPLIT / 2016

KLFM, prvi hrvatski community radio, na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju.

event-rnc-2016

KLFM, prvi hrvatski community radio, 8.10., na legendarnom platou ispred Doma mladih, predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Tipujemo na plavo oslikano nebo i pet sati zdrave i dnevne glazbe, koja se sluša sa jesenskim suncem na licu. Iskoristit ćemo te okupljene sretne misli kako bi i što jasnije dočarali magiju slobodnog i neovisnog radija i demonstrirali jednostavnost proizvodnje i emitiranja programa koju nam omogućavaju nove tehnologije.

Zato, kao pravi radio na cesti, koncert prenosimo uživo streamingom. Tijekom tog višesatnog koncertnog programa, sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom projektu stvaranja prvog Hrvatskog radija u zajednici I za zajednicu, pozivamo na direktno upoznavanje sa našim aktivnostima i planovima.

Čitav događaj je dio ovogodišnjeg Platformata i drugi dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira pod pokroviteljstvom mreže udruga Clubture, Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Raspored događanja:

Plato ispred Doma Mladih 17.00 – 22.00

17.00 – 18.15 SUTRA (ST)

sutra

SUTRA je produkcijski i live projekt koji su 2015. pokrenuli MJ Suddani( resident DJ E!nights-a) i Antonio Milina (ex Dječaci/ AM:PM) vođeni idejom stvarnja glazbe koja je kombinacija elektronskih i instrumentalnih elemenata. Njihov nastup je kombinacija originalnih traka i kvalitetnog momenta improvizacije.

18.15 – 19.30 MARINADA (RI)

marinada

Glazbeni sastav Marinada nastaje u Rijeci 2003 godine. Članovi sastava su Marin Alvir (vokal,gitara), Robert Merlak ( sintisajzer ), Marko Čavrak ( prateći vokal, sintisajzer) i Saša Matić ( prateći vokal, elektronski bubanj). Njen zvuk se zasniva na spoju elektronike i akustike.Glazbeni izraz gradi kroz jednostavnost melodioznost i senzibilnost. Marinada je umak za vaše snove u savršenom omjeru. Da možemo uvijek uskladiti obaveze, bili bi nam standardni dio svakog Radija na cesti. Već dugo godina marljivog kreativnog rada daleko od mainstream svjetala čine svaki Marinada live novootkrivenim iskustvom. Možemo ih zvati, elektro poetama.

BandCamp
FaceBook
YouTube

19.30 – 20.45 The Basewalks (ZG)
base

The Basewalks su bend iz Zagreba. Poput većine bendova i on sviraju muziku. Muzika the Basewalksa govori sama za sebe. Dođite i poslušajte.

BandCamp
FaceBook
YouTube

20.45 – 22.00 Sleepyheads (ZG)

sleepy

Četveročlani bend koji utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih smo voljeli gitarsku glazbu iz devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali prije tog svega su bubanj, bas, gitara, još jedna gitara i glas. Indie rock koji je ponekad indie pop, ali je više od svega rock and roll. Najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji svakim nastupom stekne nove oduševljene obožavatelje, legende scene i prije nego su na nju zapravo stupili.

BandCamp
FaceBook
YouTube

Klub Kocka 22.00 – 06.00

Koncertom ne završava današnji program već se spuštamo niz skale u osvježeni Kockin hodnik i nastavljamo većer pod budnim uhom radijskog Eslpendor crew-a i njihovog vibrantnog gosta imena LukadeLuxe. Ulaznica za ovaj dio programa je simboličnih 20 Kn i kupnjom iste direktno pomažete opremanju studija radija KLFM. Slobodan upad u Kocku ostvarujete i učlanjivanjem u klub donatora radija KLFM te dobivanjem radijskih promotivnih artikala zauzvrat.

LukadeLuxe (ZG)

LukadeLux aka Luka Boras, zagrebački je DJ te rezident u kultnom klubu “Masters”.Još od ranog djetinjstva opčinjen je blues-om, funk-om, jazz-om, soul-om ili kako on voli reći “Dad was “blues man” and mom was a “soul woman”.

U školskim danima zadužen da uveseljava ekipu na rođendanima, te na tulumima krajem školske godine. Ulaskom u pubertet počinju i prvi odlasci na partije i dok mu jevećina ekipe zagrijana za techno, Luka otkriva, te se zaljubljuje u house glazbu.

Par godina kasnije u njegovom susjedstvu otvara se klub “Masters”, te već nakon prvog ulaska u klub, Luka se zaljubljuje na prvi pogled i obećaje sebi da će jednog dana zasvirati u istom.10 godina kasnije Luka je rezident Mastersa i pokreće svoju večer pod imenom LivingRoom.

Njegovi setovi su više žanrovska fuzija, pa se tako može čuti soula, funka, disca, afra, balearica i house-a, dok kao svoje uzore navodi cijenjene selektore i dj-e poput Lexxa, Gerd Jansona, Hunee-a, Dj Harvey-a itd.

Hearthis
SoundCloud
FaceBook

Radio Esplendor DJs KLFM (Split)

Uz Luku za nas glazbu selektiraju i naši momci, voditelji emisije Radio Esplendor i začetnici klupske večeri This Is Your House.

MixCloud
KLFM
FaceBook

autor: Gaal, 01/10/2016

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

DUBROVNIK / 2015

15/12/2015.

Nakon splitskog i pulskog događanja, odradili smo posljednju ovogodišnju etapu naše turneje pod nazivom RADIO NA CESTI. U subotu 12.12.2015., bili smo malo južnije na cjelodnevnom druženje u Dubrovniku.

RIJEKA / 2014

18/10/2014.

Rijeka je iza nas! Druga od tri ovogodišnje etape realizacije projekta Radio Na Cesti je polučila i više nego dobre rezultate, podarivši nam novi kreativni zamah koji ćemo definitivno znati iskoristiti! Vrijeme nas je poslužilo, sve su tri faze prezentacije – naravno, svaka na svoj način – izazvale zanimaciju prisutnih, te što je najvažnije, produbili smo prijateljske odnose s dragim ljudima koji su ujedno i vrhunski glazbenici prepuni kreativnosti i ideja, a istovremeno dovoljno daleko od mainstreama. Ovo posljednje definitivno je i najvažnije; jer naprijed možemo ići jedino razmjenjujući ideje i njegujući međuljudske odnose!

RADIO ISPOD CESTE / VARAŽDIN / 19.11.2016.

11/11/2016.

Zaključujemo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI i 19.11. grabimo za Varaždin uz Gracina, NLV i ESC Life

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

MORRISSEY / Rebels Without Applause

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM