KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

TROKUT na vrućem limenom krovu Doma mladih

19:00–22:00 Četvrtak 23.6.2022.

Naslov uvijek mora biti malo bombastičan, ali nismo ni daleko.

Istina je da nam svira super bend TROKUT, ali ne sviraju baš na krovu već na jednoj polutajnoj terasi. I nije limena. I nije uopće vruće nakon pet popodne jer već pomalo pada sunce. Dakle, pozicija idealna.

U godini kada slavimo ovu okruglu, 10. obljetnicu koju obilježavamo iznimnim događajima, kao što je bilo gostovanje Mimika Orchestra u Amfiteatru Doma mladih i skorim Sutonom u Lučici s Napoli Segreta, organiziramo i ovaj spontani, ali tek naizgled mali događaj. Naime, u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom, nakon ljeta selimo studio u novi radio prostor, prostor novih sadržaja i suradnji.

Mali, ali za nas iznimno značajan prostor na katu južne strane Doma mladih uskoro postaje naš novi dom nakon niza lijepih godina provedenih u klubu Kocka, u domaćinstvu Koalicije udruga mladih. U novom prostoru pokrećemo i otvoreni Medijski centar Doma mladih, a sastavni dio novog prostora je i predivna terasa Doma, koja selidbom postaje i naš novi dnevni boravak i intimno mjesto susreta, glazbe i plesa. Kao svojevrsni preview organiziramo druženje s dragim gostima, bendom Trokut, s kojima ulazimo u ovu ljetnu večer na vrućem limenom krovu Doma.

Ovakva lokacija nažalost zahtijeva i ograničenje, stoga je i publika limitirana na 50! Po principu najbrži prst prijave su na sljedećem LINKU!

 

Trokut je jednostavan, ali moćan geometrijski oblik koji predstavlja zajedništvo petero glazbenika koji stapaju suvremeni jazz, elektronsku glazbu, rock i trip-hop u nešto svježe i jedinstveno. Glazba koju bend stvara je intenzivna, višeslojna i eksperimentalna, ali uvijek uspijeva zadržati jednostavnost i pristupačnost.

Bend je nastao 2018. godine i čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj i Sloveniji, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala. U jesen 2020. godine izdali su od strane kritike hvaljen album Shapeless za nakladnika Rika Muzika iz Londona. 2021. godine njihov album Shapeless nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off. U 2022. godini izdaju kritički hvaljeni EP Rotate, Align, koji promoviraju  njemačkom turnejom i nastupom u prestižnom berlinskom jazz klubu Donau115.

19.00 > El5egundo bira za vas
20.00 – 21.30 > Trokut LIVE
21.30 > Ostavljamo tišinu za Festival mediteranskog filma (FMFS) na Platou Doma mladih

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti KLFM10, obilježavanja 10 godišnjice našeg malog kolektiva. Aktivnost je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita i održava se u partnerstvu s Multimedijalni kulturnim centrom. Program uživo prenosimo na klfm.org.

autor: KLFM, 18/06/2022

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio u muzeju

10:00–14:00 Subota 13.4.2024.

subota, 13. travnja, 10-14h

Ivana Vuković / Otok

21/07/2019.

U ponedjeljak, 22. i četvrtak, 24. srpnja 2019. u 21:30 u Ljetnom kinu Bačvice bit će izvedena predstava Otok Ivane…

Reci ti meni: LGBT zajednica u Splitu

20/08/2021.

Pridruži se raspravi o položaju LGBT zajednice danas.

Tome Iliev & Seraphim von Werra – Laret Live!

20:00–23:30 Subota 12.8.2023.

U sklopu svoje balkanske turneje, u Splitu ( caffe bar Basket pub ), u subotu, 12.8. gostuje jazz trio sa…

Tjedna rotacija

Arhiva

DIIV / Frog in Boiling Water

THE STONE ROSES / The Stone Roses (1989)

KING KRULE / Time For Slurp

Too Slow To Disco

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

GEORGE BENSTON / Bijeli EP

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM