KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio u suton 2022 (Napoli Segreta)

17:00–1:00 Subota 23.7.2022.

Vraćamo se u najdražu lučicu i dovodimo drage prijatelje iz Napulja!

U godini kada slavimo 10 godina djelovanja radija, odlučili smo program u Lučici podignuti na višu glazbenu stepenicu, ali u isto vrijeme zadržati skromnost, otvorenost i inkuluzivnost samog događanja. Stoga nam, ponovo, nakon studenog 2018. godine, kada smo ih premijerno na ovim prostorima ugostili u klubu Kocka, iz Napulja stiže dvojac odgovoran za već sada kultne ploče “Napoli Segreta”  – kompilacije, tj. reizdanja rijetkih bisera napuljske jazz, blues, funky, boogie i disco scene 70-ih godina 20. stoljeća. Gianpaolo i Lorenzo nam donose pune torbe (ploča) plesne napoletanske glazbe za ovu vruću ljetnu večer.

Komplilacije obuhvaćaju izvođače i autore koji su ostali u sjeni lidera “napoletan power” pokreta tog vremena. Ove ploče su rezultat dugogodišnjeg kopanja po gradskim antikvarijatima, prodavaonicama ploča, privatnim zbirkama i svim mogućim “kantunima” grada nekoliko glavnih aktera novog napuljskog zvuka. Vinili su slika  jednog nestalog grada, identiteta koji se rastočio u vremenu hip(st)er turističke potrošnje (i proizvodnje), kada zapravo više ne postoji ništa lokalno, a što nije brzo potrošeno i pretvoreno u robu. Iako možemo reći da i u ovom slučaju imamo robu na prodaju, ovi albumi su prije svega indikacija novog identiteta, novih kolektiva, prijateljstava koja su se stvorila na temeljima identiteta Napulja 70-ih i 80-ih i koja ponovo vraćaju nestali eklektični identitet grada. Sve one neotkrivene friggitorije grada, ljetne bašte napuljskog zaljeva i prašnjave prodavaonice ploča napuljskog geta — koje, kako kaže i uvodni tekst ovih kompilacija, ne žele biti otkrivene.

Program u Lučici je započeo kroz suradnju s Gradskim kotarom Špinut i Š.N.R.U. “Marjan” i iznimno uspješnog događanja koji smo u sklopu projekta “Gradimo Dom zajedno” realizirali u lučici “Marjan” u srpnju 2019. godine, te smo pozvani nastaviti održavati taj program, s ciljem da postane tradicionalan. Uz stroge pandemijske mjere program smo iznimno uspješno realizirali i u 2020. godini, uz veliku posjećenost. Prošle godine, nažalost, nismo mogli zadovoljiti stroga pravila vezana za okupljanje na otvorenim prostorima. U međuvremenu možemo neskromno reći da je ovaj program uz “Radio na cesti” postao prepoznatljiv i kultni program Radija u zajednici, ali i gradske urbane i nezavisne glazbene ponude.

Uz naše goste za vas punih 8 sati biramo i ritmove Jadrana, Mediterana, Baleara, ali i tropske i tiki zvukove. Večer kao nekad za noćno kupanje, večer iz 80-ih, večer iz vremena kad smo vjerovali u budućnosti. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje! Za one koji neće biti s nama, cijeli program prenosimo uživo radio streamingom

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti KLFM10, obilježavanja 10 godišnjice našeg malog kolektiva. Aktivnost je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita i održava se uz veliku podršku domaćina ŠRNU “Marjan”.

autor: mondo cinematico, 06/06/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO NA CESTI 2020 // Split

18:00–1:00 Subota 45.7.2020.

Ostajemo u gradu i nastavljamo s radio ljetom. Nakon kmanskog proloma sunca i kvartovskih beatova, pripremimo se i rezervirajmo 4. srpnja za novo izdanje sad već klasičnog RADIJA NA CESTI.

Božićni Sajam Rukotvorina

11/12/2018.

Academia Club Ghetto, subota, 15/12/2018., 10.00 – 19.00 h

IT CAME FROM KOCKA I & II // 12. i 13. 7. 2019.

12/07/2019.

Petak i subota, 12. i 13. srpnja, rezervirani su za druženje na platou Doma mladih. Iz Koalicije udruga mladih za…

RAINBOW// / / Workshop @ Split&Vis / CROATIA

11/08/2014.

POP-UP RAINBOW// / / Workshop – je artivistička radionica angažiranog
stvaralaštva koja koristi smiješno velike objekte na napuhavanje tzv.
‘inflatables’ za intervencije u javnom prostoru. Motiv je simbolična
8,5m velika DUGA koja ovdje djeluje višeznačno kao simbol LGBT
vidljivosti u javnom prostor i fizički marker queer transformacije u
sportu. Cultural-jamming metodama se potiče stvaranje nesvakidašnje
situacije a time i interakcije inicijatora / provokatora i šire
populacije, problematike lokalnog konteksta ali i medijskog efekta.

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

NU GUINEA / Dekmantel

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM