KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio u suton 2022 (Napoli Segreta)

17:00–1:00 Subota 23.7.2022.

Vraćamo se u najdražu lučicu i dovodimo drage prijatelje iz Napulja!

U godini kada slavimo 10 godina djelovanja radija, odlučili smo program u Lučici podignuti na višu glazbenu stepenicu, ali u isto vrijeme zadržati skromnost, otvorenost i inkuluzivnost samog događanja. Stoga nam, ponovo, nakon studenog 2018. godine, kada smo ih premijerno na ovim prostorima ugostili u klubu Kocka, iz Napulja stiže dvojac odgovoran za već sada kultne ploče “Napoli Segreta”  – kompilacije, tj. reizdanja rijetkih bisera napuljske jazz, blues, funky, boogie i disco scene 70-ih godina 20. stoljeća. Gianpaolo i Lorenzo nam donose pune torbe (ploča) plesne napoletanske glazbe za ovu vruću ljetnu večer.

Komplilacije obuhvaćaju izvođače i autore koji su ostali u sjeni lidera “napoletan power” pokreta tog vremena. Ove ploče su rezultat dugogodišnjeg kopanja po gradskim antikvarijatima, prodavaonicama ploča, privatnim zbirkama i svim mogućim “kantunima” grada nekoliko glavnih aktera novog napuljskog zvuka. Vinili su slika  jednog nestalog grada, identiteta koji se rastočio u vremenu hip(st)er turističke potrošnje (i proizvodnje), kada zapravo više ne postoji ništa lokalno, a što nije brzo potrošeno i pretvoreno u robu. Iako možemo reći da i u ovom slučaju imamo robu na prodaju, ovi albumi su prije svega indikacija novog identiteta, novih kolektiva, prijateljstava koja su se stvorila na temeljima identiteta Napulja 70-ih i 80-ih i koja ponovo vraćaju nestali eklektični identitet grada. Sve one neotkrivene friggitorije grada, ljetne bašte napuljskog zaljeva i prašnjave prodavaonice ploča napuljskog geta — koje, kako kaže i uvodni tekst ovih kompilacija, ne žele biti otkrivene.

Program u Lučici je započeo kroz suradnju s Gradskim kotarom Špinut i Š.N.R.U. “Marjan” i iznimno uspješnog događanja koji smo u sklopu projekta “Gradimo Dom zajedno” realizirali u lučici “Marjan” u srpnju 2019. godine, te smo pozvani nastaviti održavati taj program, s ciljem da postane tradicionalan. Uz stroge pandemijske mjere program smo iznimno uspješno realizirali i u 2020. godini, uz veliku posjećenost. Prošle godine, nažalost, nismo mogli zadovoljiti stroga pravila vezana za okupljanje na otvorenim prostorima. U međuvremenu možemo neskromno reći da je ovaj program uz “Radio na cesti” postao prepoznatljiv i kultni program Radija u zajednici, ali i gradske urbane i nezavisne glazbene ponude.

Uz naše goste za vas punih 8 sati biramo i ritmove Jadrana, Mediterana, Baleara, ali i tropske i tiki zvukove. Večer kao nekad za noćno kupanje, večer iz 80-ih, večer iz vremena kad smo vjerovali u budućnosti. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje! Za one koji neće biti s nama, cijeli program prenosimo uživo radio streamingom

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti KLFM10, obilježavanja 10 godišnjice našeg malog kolektiva. Aktivnost je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita i održava se uz veliku podršku domaćina ŠRNU “Marjan”.

autor: mondo cinematico, 06/06/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

PASHTROCH: odgođen!

11/12/2015.

Ove subote ne slušamo novi PASHTROCH od 13:00, umjesto emitiramo uživo iz Dubrovnika sa Radija na cesti od 12:00. Slušamo se sljedeći tjedan.

Mick Harvey – klub Park, Zagreb

23/10/2012.

Zagrebački koncert Micka Harveyja nije ni trebao biti spektakularni medijski događaj, no dvjestotinjak odanih štovatelja je došlo na svoje poklonivši se ovom vrstnom aranžeru i kantautoru!

pocket palma u Splitu

20:00–23:59 Petak 29.4.2022.

Klub Zenta – petak 29.4.2022. u 20h

Metal Days 21.-27.07.2013 Tolmin Slovenia

07/05/2013.

Hell over Paradise

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Then (2000.)

FEVER RAY / Kandy

HOT CHIP / Late Night Tales

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM