KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Mimika Orchestra u amfiteatru MKC!

21:00–23:00 Nedjelja 1.5.2022.

Slavimo 10 godina radija, povratak na koncerte i Prvi maj. Nismo mogli zamisliti bolje slavljeničke muzičare.

Sa ponosom i zadovoljstvom, najavljujemo ovaj veličanstveni događaj i splitsku premijeru u savršenom prostoru amfiteatra Doma mladih, ta daa!

Mimika Orchestra, avangardni jazz-world ansambl, nastao u Londonu s trenutnom adresom u Zagrebu, pod kreativnom palicom multiinstrumentaliste i skladatelja Maka Murtića, prepoznat je svojim osebujnim spletom tradicionalne glazbe i specifičnih modalitete i ritmova suvremenog jazza, promišljenog scenskog nastupa do koljena vjernom zadanom konceptu. Murtić je kroz orkestar upoznao publiku s utopijskim društvom na Marsu, prapovijesnom migracijama iz Afrike ili poganskim slavenskim pogrebnim obredima.

 

 

Mimika je i jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazza jasnog stava o pitanjima kao što su socijalna pravda, ljudska suradnja i jedinstvo i to je jasno vidljivo u glazbenom jeziku i scenskoj igri, stvarajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i zajednice.

Mimika trenutno izvodi svoj novi album, Altur Mur, koji tek treba biti objavljen na etiketi orkestra, Rika Muzika uz prethodni album Divinities of the Earth and the Waters. Oba albuma spajaju se u specifičan skup suvremenog pogleda na lokalne balkanske mitove i tradicije u impresivnoj insceniranoj predstavi koja evocira izgubljene i skrivene svjetove.

Mimika Orchestra u amfiteatru Doma mladih, sa ograničenim brojem karata koje su još dostupne po cijeni od 70Kn u pretprodaji i 90Kn na dan koncerta te ih možete rezervirat putem e-maila (info@klfm.org) ili kupiti i preuzeti u baru Basket na adresi Domovinskog rata 42.

 

 

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti obilježavanja 10 godišnjice našeg malog kolektiva. Aktivnosti su podržane sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita.

autor: KLFM, 07/04/2022

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Borghesia – Klub Kocka, Split, 20/11/2015.

14/11/2015.

Borghesia, kultni slovenski electro rock sastav dolazi u Kocku 20. studenog na poziv udruženih snaga IKS Festivala i programa Nema labavo, u sklopu njihove koncertne turneje, na kojoj promoviraju svoj novi, povratnički album “And Man Created God”. Specijalni sponzor ovog događaja je Juta spiza, domaći proizvođač ljutih umaka iz Kaštela, koji će događaj začiniti ljutim promotivnim paketima dok će IKS Festival svojoj publici uručiti IKS kartice s kojima će ubudućnosti ostvariti za vrijeme festivala značajne popuste. Također, KLFM je jedan od medijskih sponzora događaja. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kn u pretprodaji na Adriaticket prodajnim mjestima (www.adriaticket.com) i od 70 kuna na blagajni sat vremena prije koncerta.

Radiona u gostima

11/11/2015.

U sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom “Radio dan i noć” koji organiziramo u petak, 20. studenog održati će se radionica DIY elektroničkog sintesajzera otvorenog koda, Synthomir. Isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata.

Split Talks 2019 – Waterfront

15:00–14:00 Ponedjeljak 30.9–1.10.2019.

Split Talks, ciklus predavanja i razgovora o arhitekturi, u organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu i portala…

RADIO NA CESTI 2019 / Split

17:00–4:00 Subota 12.6.2019.

Otvaramo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI standardno u Splitu, sa prvim danom lipnja. Vidimo se 01.06.2019, tonske su već oko podne, koncert bi trebao početi oko 18.00 h.

Tjedna rotacija

Arhiva

OBONGJAYAR / Some Nights I Dream of Doors

LUCIO BATTISTI / Anima Latina (1974)

SAY SHE SHE / Fortune Teller

EAGLES & BUTTERFLIES / Feel My Bicep

DEPECHE MODE / 101

Nenad Vilović / Prizma (2022)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM