KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Mimika Orchestra u amfiteatru MKC!

21:00–23:00 Nedjelja 1.5.2022.

Slavimo 10 godina radija, povratak na koncerte i Prvi maj. Nismo mogli zamisliti bolje slavljeničke muzičare.

Sa ponosom i zadovoljstvom, najavljujemo ovaj veličanstveni događaj i splitsku premijeru u savršenom prostoru amfiteatra Doma mladih, ta daa!

Mimika Orchestra, avangardni jazz-world ansambl, nastao u Londonu s trenutnom adresom u Zagrebu, pod kreativnom palicom multiinstrumentaliste i skladatelja Maka Murtića, prepoznat je svojim osebujnim spletom tradicionalne glazbe i specifičnih modalitete i ritmova suvremenog jazza, promišljenog scenskog nastupa do koljena vjernom zadanom konceptu. Murtić je kroz orkestar upoznao publiku s utopijskim društvom na Marsu, prapovijesnom migracijama iz Afrike ili poganskim slavenskim pogrebnim obredima.

 

 

Mimika je i jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazza jasnog stava o pitanjima kao što su socijalna pravda, ljudska suradnja i jedinstvo i to je jasno vidljivo u glazbenom jeziku i scenskoj igri, stvarajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i zajednice.

Mimika trenutno izvodi svoj novi album, Altur Mur, koji tek treba biti objavljen na etiketi orkestra, Rika Muzika uz prethodni album Divinities of the Earth and the Waters. Oba albuma spajaju se u specifičan skup suvremenog pogleda na lokalne balkanske mitove i tradicije u impresivnoj insceniranoj predstavi koja evocira izgubljene i skrivene svjetove.

Mimika Orchestra u amfiteatru Doma mladih, sa ograničenim brojem karata koje su još dostupne po cijeni od 70Kn u pretprodaji i 90Kn na dan koncerta te ih možete rezervirat putem e-maila (info@klfm.org) ili kupiti i preuzeti u baru Basket na adresi Domovinskog rata 42.

 

 

Ovaj događaj je dio niza aktivnosti obilježavanja 10 godišnjice našeg malog kolektiva. Aktivnosti su podržane sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita.

autor: KLFM, 07/04/2022

, , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Polaridi – Hej bejbe

26/04/2020.

Kaže se ono kaže – svaka dobra priča počinje čašom vina, a svaka glazbena priča jednom idejom. Jednom je tako…

GNG u Kocki

02/12/2016.

GRAFFITI NA GRADELE – 03.12.2016. – KLUB KOCKA

Online diskusija / DIZAJN I DRUŠTVO

17/06/2020.

U četvrtak 18. lipnja s početkom u 18 sati možete se priključiti drugoj tribini iz serijala Dizajn – upitnik čija…

SuperUho Festival // Last Call

30/07/2014.

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM