KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Suzvučja tijela i teksta u galerijskom prostoru

Premijerna izvedba suvremene plesne predstave u Galeriji umjetnina

U produkciji umjetničke udruge Koribant Lab i u suradnji s Galerijom umjetnina Split u četvrtak, 14. srpnja 2022. u 19:30 sati u prostoru Galerije umjetnina održat će se izvedba suvremeno plesne predstave pod nazivom SUZVUČJA.

Komad se bavi odnosom teksta i tijela, načinima prevođenja tekstualnog u pokret, gestu i zvuk, te suodnosom tih medija na sceni. Preispitujemo zvučni, značenjski i vizualni naboj riječi, te ih kretanjem provodimo i prenosimo: između granica, kroz tijelo, u beskraj.
Čime smo povezani? Koja smo poruka? Kako ispisujemo knjigu življenja? pitanja su kojima smo se bavili tragajući za onim iza riječi, prekriženim i prešućenim, onim što se ne da izolirati, kupiti ni privatizirati.
Ako smo mi srca zemlje, čujemo li bit i puls i suzvučje tijela?

Prema motivima pjesme Mi smo jedni pravi mediji (Notarnje zadeve, Letrina 2017.) slovenskog pjesnika Tibora Hrs Pandura izvedbu su osmislili koreografkinja Roberta Milevoj, dramaturginja Katja Grcić, glazbenica Ivana Bandalo Benzon te izvođači Alen Čelić, Mia Kevo i Kristina Lovrić.

 

Ovaj umjetnički projekt realiziran je uz financijsku potporu Grada Splita i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom u Splitu.
Ulaz slobodan.

autor: Kristina Tešija, 12/07/2022

Vezane objave

Arhiva

Songs in the Key of Cree

18/04/2017.

koncert Songs in the Key of Cree održati će se u utorak, 2. svibnja 2017. u 20 sati, u dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka).

Split Talks 2019 – Waterfront

15:00–14:00 Ponedjeljak 30.9–1.10.2019.

Split Talks, ciklus predavanja i razgovora o arhitekturi, u organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu i portala…

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

Barbara Munjas večeras u Splitu

12/10/2018.

Barbara Munjas u sklopu svoje bogate ovogodišnje turneje večeras dolazi u Split, točnije u wine&cheese bar Paradox, a svi zainteresirani…

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

CARIBOU / Andorra (2007)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM