KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SuperUho – Prvi Dan

Prvi dan SuperUho festivala obilježili su nastupi sastava Flogging Molly, Analene te King Khana. KLFM-ov vam izvjestitelj donosi uvid u scenska uprizorenja prva dva navedena imena.

 

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, 03. 08. 2015.

Na prvi dan Super Uha otisnuli smo se iz susjednog Splita da bi uživali u koncertima ANALENE i FLOGGING MOLLY. Po dolasku u Šibenik odmah uočavamo hrpu mladih, veselih ljudi. Snimamo da je ekipa došla sa svih strana na festival. Šibenska avantura započela je pijuckanjem pive po šibenskim kaletama, a onda put pod noge i penjemo se na vrh kule. Po dolasku na tvrđavu ostali smo paf – kakav pogled, kakvo misto, kakva atmosfera, kako dobra vibra! Veliki respekt organizatorima za ideju, a naravno i realizaciju. Penjemo se u koncertni prostor taman na nastup NIKKI LOUDER. Odličan bend iz MOONLEE records kuhinje nije nam dao disati svojim beskompromisno teškim i jako bučnim rifovima koji su se u momentima rušili na ekipu. Jako zanimljiv noiserski rock u kojem ima dovoljno smislene buke i kojom bi i stariji fanovi Sexe i Why Stakla bili oduševljeni.

Nakon prve svirke – đir, piće, sreli hrpu prijatelja. Početak koncerta, uz pivo naravno, proveli smo čavrljajući s Nathenom, basistom Flogginga. Kako smo i očekivali, raspjevani i veseli Irci iz Los Angelesa od prve minute držali su brzi i plesni ritam do usijanja. Irish punk, kombiniran s Irish folkom, distorzija + frula, bendžo i violina, guiness na stageu i – drmaj. Odsvirali su, po meni, fenomenalan koncert. Nisu zaboravili svoje najveće hitove. Odvrtilo se od “Selfish man”, “Drunken lullabies”, “Seven deadly sins”, “Devil`s dance floor” pa nadalje.

IMAG0547Dave King, vokal, više je puta srdačno pozdravio publiku koja mu je odzdravljala pivama u ruci, irskim zastavama i osmjesima. Ono što je meni stavilo srce na misto jesu mladi ljudi željni punka, željni pogoa i „šutke“, kojih nije nedostajalo. Tvrđava je vrvila od mladosti koja je zdušno pjevala Irish punk himne koje su odzvanjale sa stagea. Headlineri ove večeri zatvorili su koncert prekrasnim dvijema pjesme“Always look on bright side of life” i za sam kraj “If I ever leave this world alive”.

Nakon kratkog predaha selimo se na mali stage i tamo oduševljenju nema kraja – ANALENA, bend koji je obilježio naše underground prostore, uz bok legendarnom Debelom Precjednikui ekipi. Bend koji praši još od davne 1997., kamen temeljac Moonlee Recordsa, jako simpatični i super ljudi. Ana na vokalu razvalila je pristojno, a dabome ni vrištanje back vokala nećemo zaboraviti. Mnogi vide razne utjecaje i bendove u njima, mene je ovaj koncert strašno posjetio na bendove tipa THRICE, EMERY, iako je ANALENA totalno „svoj“ stil i sound. Hrpa emocija, isprepletena hardcoreom, rock, noise, ali i post-punk rifovima, bacila je u trans fino popunjen prostor pred stageom. Većina ekipe koju smo sreli na festival je došla upravo zbog njih. U takvom raspoloženju guštali smo do kraja svirke kada su nam za kraj ANALENA odsvirali „Guns of Brixton“ od legendarnih The Clash. Kako smo svi ujutro radili, dovršili smo piće i odpeglali za Split. Prekrasna večer i odlično koncertno mjesto. Svaka čast SuperUho festivalu i organizatorima!

Mario Bilankov

KLFM.ORG

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

FRIENDS FAMILY FOREVER

15/09/2013.

Treći po redu FRIENDS FAMILY FOREVER je pred nama. Kao i svake godine, puno rada, puno truda, priprema i pregovora, urodilo je sasvim solidnim line up-om za ovogodišnji FFF.

Underwall Zadar; 07/08. 06. 2013.

30/05/2013.

prvi home-made metal festival u Dalmaciji

Sound art festival ISPOD BINE #5 online i uživo

17/11/2020.

Unatoč svemu – ISPOD BINE #5 online i uživo!

Gregory Porter/Tvrđava sv. Mihovila/ŠI/18_07_17/

10/07/2017.

Medijski smo uz Tvrđavu kulture Šibenik i projekt Collage! Enjoy yourselveS!

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

boygenius / $20

TRAUMER / fabric promo

SIGUR ROS / Inni

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM