KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SuperUho – Prvi Dan

Prvi dan SuperUho festivala obilježili su nastupi sastava Flogging Molly, Analene te King Khana. KLFM-ov vam izvjestitelj donosi uvid u scenska uprizorenja prva dva navedena imena.

 

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, 03. 08. 2015.

Na prvi dan Super Uha otisnuli smo se iz susjednog Splita da bi uživali u koncertima ANALENE i FLOGGING MOLLY. Po dolasku u Šibenik odmah uočavamo hrpu mladih, veselih ljudi. Snimamo da je ekipa došla sa svih strana na festival. Šibenska avantura započela je pijuckanjem pive po šibenskim kaletama, a onda put pod noge i penjemo se na vrh kule. Po dolasku na tvrđavu ostali smo paf – kakav pogled, kakvo misto, kakva atmosfera, kako dobra vibra! Veliki respekt organizatorima za ideju, a naravno i realizaciju. Penjemo se u koncertni prostor taman na nastup NIKKI LOUDER. Odličan bend iz MOONLEE records kuhinje nije nam dao disati svojim beskompromisno teškim i jako bučnim rifovima koji su se u momentima rušili na ekipu. Jako zanimljiv noiserski rock u kojem ima dovoljno smislene buke i kojom bi i stariji fanovi Sexe i Why Stakla bili oduševljeni.

Nakon prve svirke – đir, piće, sreli hrpu prijatelja. Početak koncerta, uz pivo naravno, proveli smo čavrljajući s Nathenom, basistom Flogginga. Kako smo i očekivali, raspjevani i veseli Irci iz Los Angelesa od prve minute držali su brzi i plesni ritam do usijanja. Irish punk, kombiniran s Irish folkom, distorzija + frula, bendžo i violina, guiness na stageu i – drmaj. Odsvirali su, po meni, fenomenalan koncert. Nisu zaboravili svoje najveće hitove. Odvrtilo se od “Selfish man”, “Drunken lullabies”, “Seven deadly sins”, “Devil`s dance floor” pa nadalje.

IMAG0547Dave King, vokal, više je puta srdačno pozdravio publiku koja mu je odzdravljala pivama u ruci, irskim zastavama i osmjesima. Ono što je meni stavilo srce na misto jesu mladi ljudi željni punka, željni pogoa i „šutke“, kojih nije nedostajalo. Tvrđava je vrvila od mladosti koja je zdušno pjevala Irish punk himne koje su odzvanjale sa stagea. Headlineri ove večeri zatvorili su koncert prekrasnim dvijema pjesme“Always look on bright side of life” i za sam kraj “If I ever leave this world alive”.

Nakon kratkog predaha selimo se na mali stage i tamo oduševljenju nema kraja – ANALENA, bend koji je obilježio naše underground prostore, uz bok legendarnom Debelom Precjednikui ekipi. Bend koji praši još od davne 1997., kamen temeljac Moonlee Recordsa, jako simpatični i super ljudi. Ana na vokalu razvalila je pristojno, a dabome ni vrištanje back vokala nećemo zaboraviti. Mnogi vide razne utjecaje i bendove u njima, mene je ovaj koncert strašno posjetio na bendove tipa THRICE, EMERY, iako je ANALENA totalno „svoj“ stil i sound. Hrpa emocija, isprepletena hardcoreom, rock, noise, ali i post-punk rifovima, bacila je u trans fino popunjen prostor pred stageom. Većina ekipe koju smo sreli na festival je došla upravo zbog njih. U takvom raspoloženju guštali smo do kraja svirke kada su nam za kraj ANALENA odsvirali „Guns of Brixton“ od legendarnih The Clash. Kako smo svi ujutro radili, dovršili smo piće i odpeglali za Split. Prekrasna večer i odlično koncertno mjesto. Svaka čast SuperUho festivalu i organizatorima!

Mario Bilankov

KLFM.ORG

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

FOR FESTIVAL 2013

06/06/2013.

James Blake – Solange – James Murphy – Tame Impala – Nicolas Jaar 2manydjs – Jacques Greene – Tensnake – Bag Raiders – Kate Boy
Young Dreams – Horse Meat Disco – Canyons – Daniele Baldelli
Dr. Dunks – Raff Daddy (2 Bears) – Time & Space Machine – SymbolOne Cecile – Villa Pink Gin – Roland Tings
How Convinient – Ilija Rudman – Homeboy – Mislav & Pyztek

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

David Gilmour – Arena, Pula

14/09/2015.

Vrlo je teško, skoro sizifovski prisiliti se napisati nešto suvislo o jednom izvanrednom, neponovljivom koncertu kao što je bio nastup Davida Gilmoura u Puli. Uprizorenje legendarnog glazbenika, otvaranje nove turneje, promocija nadolazećeg albuma, neizbježan osvrt na glazbenu ostavštinu danas već i službeno ugašenog Pink Floyda – sve su to kockice koje su uspješno, moglo bi se reći i maestralno uklopljene u veličanstveni finalni mozaik. U nadi da ovo nije Davidov labuđi pjev, možemo se tek pomoliti i reći: “dao Bog da se ponovilo!”

Radio Dan i Noć: Poveznice dizajna i glazbe

07/02/2017.

Drugog je prosinca 2016. po treći put održana manifestacija ‘Radio dan i noć’, koja kombinacijom predavanja, radionica te žive prezentacije radijskih DJeva obilježava rođendan radija KLFM.

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

Therapy? – Troublegum (1994.)

ŽEN / Uroni u san

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

BRYAN FERRY / Live at the Royal Albert Hall

Zidar Betonsky: Proces Protokol (2011.)