KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DIURAVETIK/w BELEZEBUB

Tjedan prije Halloweena — nedovoljno blizu, no opet ne i toliko daleko — maske i kostimi su i više nego dobrodošli. Ne trebamo nikakav karneval ni Halloween da se uklaunimo — let’s be real folks.

Osim maškaranja i kostimiranja dress code je uvijek: ravecore, 90s underground, hacker, cybergoth, cyber bilo šta, rave bilo šta, y2k, rivethead. Sve pretjerano u bilo kojem smjeru.

Ovaj put imamo čast dovesti i predstaviti vam dva guest DJ‑a, DJ Chop (Zagreb) i DJ After Ego (Split).

DJ CHOP (Zagreb)
Mlada snaga underground elektronike sa baznom pozicijom u Zagrebu. DJ Chop poceo je harat po sceni prije 4 godine isprobavajući razne žanrove i stilove. Prva ljubav ukazala mu se preko plesnih house beatovima sto je kasnije polako evoluiralo u mracnije, napetije i tvrđe žanrove. Svojim izborom beatova gostio je razna mjesta i open air partije te svirke u Soundfactory‑u, Željezničaru u sklopu Tachycardia i suradnju sa Raveyard Industries.

U njegovi setovima možete čuti Dark Techno, Peaktime/Driving Techno, Hard Techno, Tech House, Progressive House.

AFTER EGO (Sundown Sessions, CRO)
Podrijetlom iz Splita, AfterEgo a.k.a. Mateo Miošić otkrio je svoju ljubav prema djingu dok je bio uključen u splitsku underground scenu u klubovima Quasimodo i Kocka. Dok je sam učio DJ-ati na klubskoj opremi, njegova glazbena biblioteka je rasla i počeo je dolaziti do izražaja njegov talent za pronalaženje dragulja u raznim glazbenim žanrovima.

Zadivljuje i pokreće publiku svojim besprijekorno miješanim, žanrovski zaokretnim setovima koji uključuju elektro, breakbeat, techno, tribal house, jungle, dnb i više.

Ove subote After Ego će se pridružiti DIURAVETIKU, unoseći divlje ritmove i nemir na plesni podij. RAVE TO THE GRAVE!

Vrata: 22:00 h

autor: Kristina Tešija, 19/10/2023

Vezane objave

Arhiva

Počinje drugi SuperUho festival!

30/07/2015.

Drugo izdanje SuperUho festivala posjetiteljima će otvoriti vrata u ponedjeljak 3. kolovoza u 10h na Iskon plaži (Banj). Festivalski kamp krenut će s radom u nedjelju 2. kolovoza, kako bi se gosti ugodno smjestili i udomaćili prije službenog početka glazbenog programa na Tvrđavi Sv. Mihovil. Pored brojnih zanimljivih i unikatnih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala (Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal…), posjetitelje očekuje bogat popratni sadržaj koji je najvećim dijelom pažljivo i s ljubavlju kreirao Iskon.

In Memoriam: Lou Reed (02.03.1942. – 27.10.2013.)

28/10/2013.

Lou Reed, čovjek koji je današnji rock zadužio ne samo nastupnim albumom Velvet Undergrounda već i ne svojevoljnim izborom lociranja među “očeve punka”, kao i nizom odličnih samostalnih radova, više nije na ovoj razini postojanja. Svejedno, kad idući put budete preslušavali omiljene glazbene sastave, stanite na trenutak i zapitajte se u kojoj mjeri djelo nadživjava autora. Nemoguće je ne naletjeti na natruhe Louovog poslanstva na ovom svijetu. Uistinu, mogli bi biti ugodno iznenađeni! Spomenimo mu to kad uskoro i mi dođemo do te vantjelesne razine – valjda će znati cjeniti”

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

Novi prostori govora: Radio kao medij zajednice

30/09/2013.

Javna tribina “Moj, tvoj, naš radio“ u književnom klubu Booksa. O ‘community’ radijima govorit će Otto Tremetzberger, direktor radija Free Radio Freistadt, Sandra Bašić Hrvatin, bivša savjetnica generalnog direktora RTV Slovenije, te Ante Frankić, predstavnik matičnog nam radija, KLFM-a! Nakon tribine, u četvrtak, promocija radija u klubu Močvara, uz Mayalese.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

SAMPASS / Lavina

ACID PAULI / Get Lost

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM