KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Reci ti meni: LGBT zajednica u Splitu

Pridruži se raspravi o položaju LGBT zajednice danas.

Treća u nizu “Reci ti meni” rasprava održat će se u ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. u 19 sati u galeriji kluba Kocka.
Marginalizacija rodnih i seksualnih manjina je uvijek aktualna tema, a ovom diskusijom ćemo istražiti ulogu i položaj LGBT zajednice danas, iznijeti primjere iz vlastitih iskustava. Neovisno o tome jesmo li pripadnici zajednice, aktivisti, stručnjaci, roditelji ili jednostavno queer-allies, svi smo pozvani na sudjelovanje i konstruktivnu razmjenu stavova i ideja.
U razgovor će nas uvesti predstavljanje LGBT centra Split, a samu raspravu moderirat će mag. soc. Maja Čurković iz udruge Aktivist, nakon čega slijedi logička radionica koju će voditi Ivan Berecka.
Aktivnost je dio projekta “Reci ti meni”, kojeg provodi udruga Aktivist, a sufinancira Grad Split.

autor: Kristina Tešija, 20/08/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Barbara Munjas u gostima

18:00–19:00 Četvrtak 7.2.2019.

Ovaj tjedan uživamo u razgovoru s mladom istarskom umjetnicom Barbarom Munjas. Na hrvatskoj, ali i regionalnoj glazbenoj sceni je prisutna…

Roger Waters; od danas počasni građanin Anzia

18/02/2014.

Danas, 18. veljače, Roger Waters je u gradiću Anziu prisustvovao ceremoniji otkrivanja memorijalne ploče za njegova oca, poginulog prije točno 70 godina tijekom završnih bitaka za oslobođenje Rima, upravo onih bitaka koje su osigurale savezničku pobjedu u dosad najvećem svjetskom pokolju. Ujedno je postao i počasni građanin Anzia. Sve te lijepe geste ne mogu, istina, isprati onaj gorak okus iz ustiju, ali činjenica je da civilizirani svijet ne zaboravlja svoje antifašističke temelje, te da čak i ovakvi simbolični memorijali predstavljaju jednu malu svijeću na onom svima nam suđenom, često mračnom ali vremenskim tijekom definiranim putom. A jedini mogući pravac jest NAPRIJED!

PASHTROCH: odgođen!

11/12/2015.

Ove subote ne slušamo novi PASHTROCH od 13:00, umjesto emitiramo uživo iz Dubrovnika sa Radija na cesti od 12:00. Slušamo se sljedeći tjedan.

Bojana Vunturišević: Pred sobom se najviše otvaram

11:00–11:00 Ponedjeljak 1012.6.2019.

Bojana Vunturišević posljednjih je godina izrazito prisutna u playlistama, razgovorima i na internetskim bespućima kojima se krećem. Bojana je nekada…

Tjedna rotacija

Arhiva

TOM ZE / Língua Brasileira (2022)

Napoli Segreta Vol. 2 (R)

STEVE LACY / Bad Habit

SOICHI TERADA / RA Mix

AMY WINEHOUSE / At The BBC

TROKUT / Rotate, Align + Shapeless

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM