KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Počinje drugi ciklus besplatnih radionica DIGI dan

Počinje novi ciklus besplatnih radionica za mlade na temu izrade skulpture u digitalnom mediju

U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u kolovozu organizira drugi ciklus online radionica za mlade DIGI dan na temu skulptura u digitalnom mediju. Radionice će voditi Milivoj Popović, akademski kipar i autor najprodavanijeg ZBrush Udemy tečaja – Sculpting in ZBrush, koji broji preko 10 tisuća studenata. Milivoj je i  vanjski suradnik na kiparskom odsjeku Umjetničke Akademije u Splitu, a svoje radove izlagao je u brojnim galerijama i dobio priznanja od priznatih online portala za digitalnu umjetnost kao što je 3DTotal Gallery Award, Artstation Pick, CGSociety CGTalk Award, Rebus Farm Artist of The Month Award.

Drugi ciklus DIGI radionica fokusira se na izradu skulpture u digitalnom mediju korištenjem računalnog programa ZBrush, a kroz cijeli proces sudionike će voditi mentor, Milivoj Popović. Tijekom 4 dana predavanja osmislit će i izraditi svoje digitalne skulpture, a kako se radi o kratkom vremenu za savladavanje zadataka preporučuje se sudjelovanje na svim terminima jer je tematika usko povezana. Nakon odslušanog ciklusa radionica svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju koja im može koristiti za daljnji profesionalni razvoj u području računalne animacije.

Prijave na drugi ciklus radionica zaprimaju se putem online obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

Program drugog ciklusa DIGI dan radionica:

17. 8. (10 – 13 h): Uvod u digitalno modeliranje, način primjene i mogućnosti te upoznavanje s vodećim programom za izradu 3D modela – ZBrush.

20. 8. (10 – 13 h): Izrada vlastitog 3D modela u ZBrushu i upoznavanje s procesima i alatima za izradu digitalnih modela.

24. 8. (10 – 13 h): Upoznavanje s naprednijim alatima i metodama izrade 3D modela unutar Zbrusha. Izrada druge digitalne skulpture.

27. 8. (10 – 13 h): Nastavak upoznavanja s naprednijim alatima i metodama izrade 3D modela unutar ZBrush programa te izrada treće digitalne skulpture.

Izrada digitalne skulpture nastavlja se na program prvog ciklusa provedenog tijekom srpnja koji se bavio temom karakter dizajna animiranog lika gdje su sudionici uz pomoć mentora, Veljka Popovića, osmislili vlastiti hibridni animirani lik iz mašte. Do kraja godine u sklopu DIGI dan programa provest će se još 2 ciklusa online radionica koje će voditi braća Popović, osnivači studija za 2D i 3D grafiku, te uspješni kreatori svjetski nagrađivanih animiranih filmova. U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, mladi do 25 godina imaju jedinstvenu priliku besplatno učiti od braće Popović o animaciji, skulpturi u digitalnom mediju, upoznati se s 3D printanjem i naučiti kako koristiti tehnologiju proširene stvarnosti za izradu društvene igre.

Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

autor: Kristina Tešija, 11/08/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Jedan sasvim običan dan Radija na cesti: Marinada (koncert)

22:00–23:30 Petak 27.10.2017.

Od 22.00 h možete preko linka priloženog u tekstu preslušati live nastup sastava Marinada, koji se održava u sklopu jubioarnog Clubture Foruma.

In Memoriam: Ray Manzarek (12. 02. 1939. – 20. 05. 2013.)

21/05/2013.

Vijesti su bile kratke i striktne. U 74. je godini života otišao Ray Manzarek, glazbenik, pisac, filmski redatelj, te što je najbitnije, osnivatelj i klavijaturist sastava The Doors. No, definitivno bi trebalo reći koju riječ više!

Velvet festival predstavlja: Jaakko Eino Kalevi

26/02/2019.

Nakon kratke pauze, a brzim približavanjem ljeta, Velvet festival se ovotjednim predstavljanjem u Zagrebu vraća sa najvećim koncertom u obliku zagrijavanja za…

David Bowie (08/01/1947. – 10/01/2016.)

11/01/2016.

David Bowie je otišao. Naša mala radijska zajednica – vjerojatno nikad povezanija i čvršća nego ovog dana, neće sebi dozvoliti potpadanje pod stereotipne naricaljke. Ovaj globalni gubitak doživljavamo osobno, a za to postoji pregršt razloga.

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

MORRISSEY / Rebels Without Applause

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM