KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Narativno izvješće projekta TREĆE DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE U SLAM POEZIJI

Drugog srpnja 2017. u zagrebačkom klubu Močvara održano je Treće državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji. Nositelj projekta po pozivu europske slam federacije je DADAnti – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti, Split u suradnji s udrugom URK iz Zagreba. Voditelj projekta Franko Bušić, voditelj programa Mario Kovač. Stručni žiri: Franko Bušić (Split), Mario Kovač (Zagreb), Zdenko Franjić (Zagreb), posebni gost iz Beograda, predsjednik udruženja Poezin, pjesnik Milan Mijatović, te dvoje nasumice odabranih posjetitelja iz publike.

Kriterije natječaja zadovoljilo je 14 kandidata iz Zagreba, Varaždina, Splita, Zadra i Belišća, dok su ostali pjesnici predstavili svoju poeziju u OPEN MIC dijelu programa. Ove godine događaj je podržala i Udruga Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih DLAN, čija su se dva člana, Angel Naumovski i Lino Ujčić, natjecala poezijom na znakovnom jeziku. Za glazbeni dio programa tradicionalno je bio zadužen zagrebački umjetnik i zabavljač Bruno Tomašić – Anđa, dok su iznenađenje i osvježenje bile glazbene improvizacije Zorana Kelave i Dina Škare (klarinet i beatbox). Prije samog prvenstva udruga DADAnti izvela je performans prodaje DADANTI NOVINA. Uspješno je prodano 20 primjeraka novina po cijeni od -5 kuna, čime je izgubljeno ukupno 100 kuna.

Nakon dva kruga natjecanja i glasovanja pobijedio je Roberto Vodanović Čopor iz Zadra, dok je drugo mjesto sa svega bodom manje zauzeo glumac Zoran Kelava iz Varaždina a treće, opet samo s bodom razlike glumac Dino Škare iz Rakovog potoka kod Samobora , obojica članovi Udruženja dramskih umjetnika Hrvatske. Vodanoviću je isplaćen autorski honorar u iznosu od 5.000 kuna, ali uz obvezujući Ugovor o namjenskom trošenju honorara, tj. Vodanoviću honorar  treba poslužiti za  troškove putovanja u Bruxelles, gdje će na Europskom slam prvenstvu 2.12.2017. predstavljati Hrvatsku.

Bilježimo dijelni rast interesa za događaj u odnosu na prošlu godinu, kako od strane kandidata koji su se prijavili za natjecanje tako i od publike. 60-ak posjetitelja, premda ne slučajnih, nego ciljanih ljubitelja novog pjesničkog izraza. Razmatramo i mogućnost da se prvenstvo svake godine održi u drugom gradu, no to ponajprije ovisi o donatorima.

U projekt je utrošeno nešto više od 20.000 kuna, od čega je Ministarstvo kulture dodijelilo 10.000, Grad Zagreb 10.000 a ostatak su vlastita sredstva. Svakom donatoru priložena je detaljna specifikacija trošenja njegovih sredstava, a pod kaznenom i materijalnom odgovornošću potvrđujemo da nije dolazilo do preklapanja troškova.

VAŽNO: Udruga DADAnti je neprofitabilna udruga koja se financira isključivo projektima. Ministarstvo je isplatilo 80% odobrenih sredstava a Grad Zagreb 70%. Da bismo realizirali događaj morali smo preusmjeriti dio sredstava iz drugih projekata. Molimo vas da ostatak odobrenih sredstava uplatite u čim skorije vrijeme kako bi udruga neometano nastavila rad na ostalim projektima.

autor: Franko Bušić, 05/07/2017

,

Vezane objave

Arhiva

Mick Harvey – klub Park, Zagreb

23/10/2012.

Zagrebački koncert Micka Harveyja nije ni trebao biti spektakularni medijski događaj, no dvjestotinjak odanih štovatelja je došlo na svoje poklonivši se ovom vrstnom aranžeru i kantautoru!

Radio u kvartu /// Kineski zid

17:00–22:00 Subota 4.6.2022.

Nova postaja u gradskoj turneji i prvo ljetno događanje radija KLFM.

Kries / Solin, Gradine

19/07/2015.

Godišnje hodočašće na koncerte Kriesa sa nastavlja a za sve one koji su ih propustili popravni je u klubu Judino drvo u četvrtak 23.7. iako svi kažu da se Kries najbolje doživi u Solinu. Ne bez razloga.

DEBELI PRECJEDNIK // FAT PREZIDENT

05/04/2018.

Ususret Fido Music Weekendu donosimo vam još jedan zanimljiv intervju izravno iz Slavonije…

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM