KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Projekt 4,28 km/h: audiovizualna predstava suvremenog cirkusa

KLFM i Cirkorama u okviru programa Clubture-HR najavljuju radiofoničnu predstavu suvremenog cirkusa, temeljenu na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića, koja će se održati u ponedjeljak, 20. svibnja, u 20 sati, u Gradskom kazalištu mladih Split. Izvedba predstave najavljuje ovogodišnji Festival neobičnih obitelji.
Kada se prepustiš ostvarivanju nematerijalnih želja, život poprima beskrajnu dimenziju.
“Projekt 4,28 km/h” autorsko je djelo Ratka Bokića. Za realizaciju ovog projekta, umjetnik se upustio u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do mora, s ruksakom na leđima, izvodeći predstave po malim mjestima. Predstavu prati zvuk audio dokumentaraca, kojeg je snimio, te pokret manipulacije žonglerskim objektom, kojim gradi višedimenzionalan doživljaj. Vrlo zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno nas pozivajući da osvijestimo vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvarimo, te učinimo svoj život autentičnim.
Autor i izvođač: Ratko Bokić
Psihologinja: Marijela Vučičić
Tehnička pomoć: Klara Barišić
Tonska obrada: Dalibor Piskrec
Likovno oblikovanje: Marin Remić
Produkcija: Cirkorama.
Partner: KLFM
Projekt/događanje provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.
Izvedba predstave podržana je od strane Grada Splita.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2024

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

PLATFORMAT 2018. // izvještaj

05/11/2018.

Festival nezavisne kulture i umjetnosti Platformat 2018 završio je nakon mjesec dana raznolikog programa. Kroz obilježavanje 40 godina od izgradnje…

DIURAVETIK/w BELEZEBUB

19/10/2023.

Subota, 21. 10., Klub Kocka!

THE CONVERSE RUBBER TRACKS STIŽE U SPLIT!

19/11/2014.

Prva hrvatska radionica u sklopu “Converse Rubber Tracks” platforme održat će se u subotu 22. studenoga s početkom u 13 sati u splitskom design hostelu Goli&Bosi gdje će naš poznati glazbenik i producent Ivan Božanić održati praktično predavanje na temu audio produkcije.

Noć u knjižnici

22/11/2015.

Tko god je čuo Gracina uživo ili njegov album nije ostao ravnodušan. Šteta je jedino što još nije šire poznat, jer njegova poetika i melodije zaslužuju da ih čuje što više ljudi, a ne da ostanu samo utočište hipstera, conossieurea, posjetitelja Basketa, njegovih prijatelja i članova kluba slomljenih srdaca.

Tjedna rotacija

Arhiva

BETH GIBBONS / Lives Outgrown

FLEETWOOD MAC / Rumors (1977)

GRACIN / Zao glas

DJ VOICES / Avoiding Bad Thoughts (R)

THE THE / The Comeback Special (Live at the The Royal Albert Hall)

KLINIKA DENISA KATANECA / Kao Zao Kor

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM