KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Projekcija filma “Thinking circus”

Kao najava ovogodišnjeg Festivala neobičnih obitelji, u Kinoteci Zlatna vrata 22. svibnja održat će se projekcija dokumentarnog filma “Thinking Circus”.

Što točno karakterizira cirkusku umjetnost, kakvo značenje ona ima i što bi uopće moglo biti pokušaj definiranja cirkuske umjetnosti? U dokumentarcu “Thinking Circus” različiti europski cirkuski umjetnici daju svoje odgovore na ova pitanja. Kroz odgovore postaje jasno da postoje različiti pristupi ovoj umjetničkoj formi, ali i da postoji zajednička osnovna ideja o tome što cirkus jest. Solidarnost, dijeljenje i prenošenje znanja neku su od osnovnih vrijednosti u cirkuskim zajednicama…

Film prikazujemo na njemačkom jeziku s engleskim podnaslovima. Ulaz je besplatan.

koncept + režija: Arne Mannott
montaža: Manon Pichon
glazba: Gammon
kamera: Manon Pichon, Christian Schratt, Arne Mannott
dodatni filmski materijali: Filip Jacobson, Jörg Müller / Danzalborde Chile
titlovi: Martin Thomas Pesl
uz financijsku potporu: Ministarstvo umjetnosti, kulture, državne službe i sporta, Grad Beč
godina proizvodnje: 2024.

Umjetnici koji su uključeni u snimanje filma: Cox Ahlers, Henrik Agger, Joanna Bassi, Joël Beierer, Louise Bjurholm von Euler, Luuk Brantjes, Viktor Černický, Laurence Felber, Maja Karolina Franke, Toon van Gramberen, Christiane Hapt, Sandra Hanschitz, Lili Harather, Werner Hassepaß, Imogen Huzel, Ana Jordão, Maja Karolina Franke, Louis Knie, Charlotte Le May, Darragh McLoughlin, Jörg Müller, Ralph Öllinger, Tanja Peinsipp, Benjamin Richter, Verena Schneider, Susa Siebel, Sinking Sideways, TAMO TAMO Company, Julian Vogel i Ofir Yudilevitch.

Arne Mannott je umjetnik i kustos s iskustvom rada u cirkusu, plesu i likovnim umjetnostima te s akademskom diplomom iz filozofije i politike. Osnivač je i umjetnički direktor bečkog festivala ON THE EDGE, festivala eksperimentalne cirkuske umjetnosti.

Rad ROOM 100 kolektiva u 2024. godini podržava Zaklada Kultura nova, a ovu projekciju Grad Split.

autor: Kristina Tešija, 06/05/2024

, ,

Vezane objave

Arhiva

Radio u muzeju

10:00–14:00 Subota 13.4.2024.

subota, 13. travnja, 10-14h

Nelson Mandela (18. 07. 1918. – 05. 12. 2013.)

06/12/2013.

Preminuo je Nelson Mandela – borac za slobodu i protiv svake segregacije, politički zatvorenik, a po izlasku s robije izabran za prvog predsjednika slobodne, post-apartheidske Južnoafričke republike, te (zajedno s Fredrikom Willemom deKlerkom) dobitnik Nobelove nagrade za mir 1993.

Canadian Pop @ Basket Pub

03/02/2015.

Svi ste pozvani u popularni pub Basket na večer kanadskog popa(i rocka, i indiea, i post-rocka, i electrosounda, i punk rocka, i singer-songwriterstva…) u režiji uvaženog QRT-ovca Galija. Dodjite i zabavite se uz hitove preko 40 kanadskih izvodjača od kojih možemo izdvojiti the Arcade Fire, Japandroids, Islands, the Stars, Neil Young, Destroyer, Caribou, Nomenasno….See you there, kids :-)

Trobecove Krušne Peći – S mukom žvaču trubadurov vrat

14/05/2013.

Konačno stiže zbirka studijskih, koncertnih i demo snimki te nešto vizualne ostavštine kultnog zagrebačkog sastava, plus prigodni reunion koncert zakazan za 25. svibnja u prostoru Močvare: treba li tražiti više od toga?

Tjedna rotacija

Arhiva

BETH GIBBONS / Lives Outgrown

FLEETWOOD MAC / Rumors (1977)

GRACIN / Zao glas

DJ VOICES / Avoiding Bad Thoughts (R)

THE THE / The Comeback Special (Live at the The Royal Albert Hall)

KLINIKA DENISA KATANECA / Kao Zao Kor

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM