KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM Radio dani 2021: Fox & His Friends

18:00–20:00 Četvrtak 11.11.2021.

Nakon prvog gostovanja 2019. godine sretni smo ponovo ugostiti drage kolege Željka i Lerija, koji stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends. Razgovor i slušaona će biti organizirani u Razredu Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera.

LERI AHEL & ŽELJKO LUKETIĆ (izdavačka kuća Fox & His Friends) // 11. 11. u 18h // Razred

Riječko-zagrebačka izdavačka kuća Fox & His Friends Records, koju vode producent i autor Leri Ahel (Mutant Disco Radio Show, JDS Platforma) i Željko Luketić, filmolog, istraživač i nezavisni kustos, drugi puta gostuje u Splitu i predstavlja najnovija vinilna izdanja, te lokalnu suradnju na projektu Aspalathos. Kao uvod u razgovor o izdavaštvu u glazbi, dizajnu i produkciji audiovizualnih materijala, bit će riječi i o autohtonoj splitskoj glazbenoj sceni 70-tih i 80-tih godina, posebno iz vizure žanrovske pop, disco i funk glazbe malo znanih inovatora, i to one koja je često ostala ispod radara tadašnjih srednjestrujaških medija. Gosti će se osvrnuti i na vizualne komunikacije i vizualnu kulturu tog razdoblja te pokazati dio materijala s prošlogodišnje izložbe “Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma” održane u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Najnovija izdanja ove izdavačke kuće, album reinterpretacija glazbe za film “Gosti iz galaksije” Tomislava Simovića i redatelja Dušana Vukotića (1981.), koju je potpisalo 11 autora iz 9 zemalja, zatim reizdanje prvog regionalnog hip-hop, electro i break albuma skupine The Master Scratch Band (1984.) koju čine i nikad objavljene kompozicije, te prvi puta objavljeni album multimedijalnog kolektiva NEP (Nova Evropa) Dejana Kršića “Pop Not Pop” (1985. – 1989.) kojega je nedavno preporučio i britanski The Guardian, bit će predstavljena u razgovoru i interakciji s posjetiteljima.

Ograničeni broj primjeraka ovih traženih vinila bit će dostupan i moći će se nabaviti na samome događaju.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita, te u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

autor: KLFM, 09/11/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

David Gilmour – Arena, Pula

14/09/2015.

Vrlo je teško, skoro sizifovski prisiliti se napisati nešto suvislo o jednom izvanrednom, neponovljivom koncertu kao što je bio nastup Davida Gilmoura u Puli. Uprizorenje legendarnog glazbenika, otvaranje nove turneje, promocija nadolazećeg albuma, neizbježan osvrt na glazbenu ostavštinu danas već i službeno ugašenog Pink Floyda – sve su to kockice koje su uspješno, moglo bi se reći i maestralno uklopljene u veličanstveni finalni mozaik. U nadi da ovo nije Davidov labuđi pjev, možemo se tek pomoliti i reći: “dao Bog da se ponovilo!”

Roger Waters – The Wall; stadion Poljud, Split

24/07/2013.

Dugo očekivano uprizorenje Watersovog ‘The Walla’ na splitskom Poljudu potvrdilo je pretpostavku da se djelo namjenjeno dvoranskom izvođenju jako teško transformira po stadionskom obrascu. No, većini prisutnih to nije smetalo, Pravi se problem krije negdje drugdje, točnije u namjerama Rogera Watersa da od djela koje izvorno opisuje njegovo duševno rastrojstvo, razvod, probleme sa kolegama u bendu itd napravi antiglobalistički i antiratni spomenik samome sebi.

DEAFNESS BY NOISE // STEPPED OUT ( 24.02. @ Split Circus )

21:00–0:00 Subota 24.2.2018.

Nakon 20 godina, prvi put stižu u ORGINAL POSTAVI IZ 1991. Rodjo Bimbo i Krompa!!!

Frenkie, Kontra i Indigo – Promocija Putanje, + Lipi Ive, Pesti

21/11/2016.

Frenkie, Kontra i Indigo dolaze 26.11.2016. u splitski Klub Kocka promovirati svoj zajednički album „Putanja“. Uz njih, na bini će im se pridružiti domaće snage Lipi Ive, Pesti i DJ Kokli.

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop