KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM Radio dani 2021: Fox & His Friends

18:00–20:00 Četvrtak 11.11.2021.

Nakon prvog gostovanja 2019. godine sretni smo ponovo ugostiti drage kolege Željka i Lerija, koji stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends. Razgovor i slušaona će biti organizirani u Razredu Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera.

LERI AHEL & ŽELJKO LUKETIĆ (izdavačka kuća Fox & His Friends) // 11. 11. u 18h // Razred

Riječko-zagrebačka izdavačka kuća Fox & His Friends Records, koju vode producent i autor Leri Ahel (Mutant Disco Radio Show, JDS Platforma) i Željko Luketić, filmolog, istraživač i nezavisni kustos, drugi puta gostuje u Splitu i predstavlja najnovija vinilna izdanja, te lokalnu suradnju na projektu Aspalathos. Kao uvod u razgovor o izdavaštvu u glazbi, dizajnu i produkciji audiovizualnih materijala, bit će riječi i o autohtonoj splitskoj glazbenoj sceni 70-tih i 80-tih godina, posebno iz vizure žanrovske pop, disco i funk glazbe malo znanih inovatora, i to one koja je često ostala ispod radara tadašnjih srednjestrujaških medija. Gosti će se osvrnuti i na vizualne komunikacije i vizualnu kulturu tog razdoblja te pokazati dio materijala s prošlogodišnje izložbe “Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma” održane u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Najnovija izdanja ove izdavačke kuće, album reinterpretacija glazbe za film “Gosti iz galaksije” Tomislava Simovića i redatelja Dušana Vukotića (1981.), koju je potpisalo 11 autora iz 9 zemalja, zatim reizdanje prvog regionalnog hip-hop, electro i break albuma skupine The Master Scratch Band (1984.) koju čine i nikad objavljene kompozicije, te prvi puta objavljeni album multimedijalnog kolektiva NEP (Nova Evropa) Dejana Kršića “Pop Not Pop” (1985. – 1989.) kojega je nedavno preporučio i britanski The Guardian, bit će predstavljena u razgovoru i interakciji s posjetiteljima.

Ograničeni broj primjeraka ovih traženih vinila bit će dostupan i moći će se nabaviti na samome događaju.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita, te u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

autor: KLFM, 09/11/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio u suton 2020

18:00–1:00 Petak 1718.7.2020.

Nastavljamo Radio ljeto u gradu sa sutonom u lučici Marjan.

15. SARS festival u Sinju

21/07/2017.

Naši dragi S.A.R.S.-ovci 15. put organiziraju festival u gradu nam Sinju. Koga ne bude, neće pričat, a mi zadnji čas najavljujemo.

Wovenhand, Pogon Jedinstvo, Zagreb

25/05/2014.

Nakon dva abuma prožeta uzlaznom energijskom crtom, i laiku je jasno da je David Eugene Edwards ne samo simbolički ustao s vjernog drvenog stolca, već je, odbacivši auru propovjednika iz sjene doslovno krenuo u napad. Sasvim je nebitno s kime ovog puta ulazi u duhovni okršaj, jer jedno je neminovno – mnoga će se razvikana imena, skrivena pod lažnom maskom ‘spasitelja rocka’ posramiti one čiste i čvrste snage i žestine koja pršti iz izričaja suvremenog Wovenhanda!

Suvremena cirkuska predstava „Surface“ u Domu mladih

27/01/2019.

U utorak, 29. siječnja 2019. godine u Domu mladih Split održavat će se dvije prezentacije suvremenih cirkuskih predstava u nastajanju u organizaciji splitskog ROOM…

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM