KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM Radio dani 2021: Fox & His Friends

18:00–20:00 Četvrtak 11.11.2021.

Nakon prvog gostovanja 2019. godine sretni smo ponovo ugostiti drage kolege Željka i Lerija, koji stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends. Razgovor i slušaona će biti organizirani u Razredu Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera.

LERI AHEL & ŽELJKO LUKETIĆ (izdavačka kuća Fox & His Friends) // 11. 11. u 18h // Razred

Riječko-zagrebačka izdavačka kuća Fox & His Friends Records, koju vode producent i autor Leri Ahel (Mutant Disco Radio Show, JDS Platforma) i Željko Luketić, filmolog, istraživač i nezavisni kustos, drugi puta gostuje u Splitu i predstavlja najnovija vinilna izdanja, te lokalnu suradnju na projektu Aspalathos. Kao uvod u razgovor o izdavaštvu u glazbi, dizajnu i produkciji audiovizualnih materijala, bit će riječi i o autohtonoj splitskoj glazbenoj sceni 70-tih i 80-tih godina, posebno iz vizure žanrovske pop, disco i funk glazbe malo znanih inovatora, i to one koja je često ostala ispod radara tadašnjih srednjestrujaških medija. Gosti će se osvrnuti i na vizualne komunikacije i vizualnu kulturu tog razdoblja te pokazati dio materijala s prošlogodišnje izložbe “Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma” održane u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Najnovija izdanja ove izdavačke kuće, album reinterpretacija glazbe za film “Gosti iz galaksije” Tomislava Simovića i redatelja Dušana Vukotića (1981.), koju je potpisalo 11 autora iz 9 zemalja, zatim reizdanje prvog regionalnog hip-hop, electro i break albuma skupine The Master Scratch Band (1984.) koju čine i nikad objavljene kompozicije, te prvi puta objavljeni album multimedijalnog kolektiva NEP (Nova Evropa) Dejana Kršića “Pop Not Pop” (1985. – 1989.) kojega je nedavno preporučio i britanski The Guardian, bit će predstavljena u razgovoru i interakciji s posjetiteljima.

Ograničeni broj primjeraka ovih traženih vinila bit će dostupan i moći će se nabaviti na samome događaju.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita, te u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

autor: KLFM, 09/11/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

Porto Morto u Kocki!

16/02/2017.

Ovu subotu, 18.02., zaboravite na sve ostale planove i nacrtajte se u Kocki na koncertnu promociju jednog od omiljenih nam HR bendova, Porto Morto.

KLFM Radio dani 2021

29/10/2021.

Tjedan dana radio aktivnosti na početku studenog (8. – 13.11.)!

Ian Fraser Lemmy Kilmister (24/12/1945 – 28/12/2015)

29/12/2015.

Kako se već da isčitati iz svih mogućih medija, Lemmy je otišao. Brojni će portali, radio postaje i časopisi sada krenuti s predvidivim trendom nastojeći taj odlazak popratiti na što bolji i na što, oprostite na komičnom izrazu, ‘senzibilniji’ način. No, KLFM je KLFM i on ne prati etablirane staze drugih medija! On će to napraviti sa stilom!

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

SAMPASS / Lavina

ACID PAULI / Get Lost

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM