KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Edukacijska radionica za novinarke i novinare

O pregledu stanja LGBTIQ prava u Hrvatskoj, modelima izvještavanja o LGBTIQ temama i dobrim medijskim praksama

Zagreb Pride i Queer Sport Split (dio LGBT centra Split) pozivaju sve zainteresirane novinare i novinarke na trening i radionicu o pregledu stanja LGBTIQ prava u Hrvatskoj, modelima izvještavanja o LGBTIQ temama i dobrim medijskim praksama.


Edukaciju će voditi
Marko Jurčić, višegodišnji LGBTIQ aktivist s iskustvom rada s medijima i u medijima.  Cilj radionice je upoznati novinare_ke o stanju ljudskih prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj danas, o načinima izvještavanja tema koje se tiču potreba i prava LGBTIQ zajednice i dobrim praksama.


Dugoročni cilj je povećati broj novnara_ki koji_e su specijalizirani_e za praćenje i izvještavanje o temama koje se tiču društvenih i pravnih aspekata vezanih uz rodni identitet, rodno izražavanje i spolnu orijentaciju.
Teme koje će se obrađivati su: diskriminacija, zločin iz mržnje, govor mržnje, rodni identitet i njegovo zakonsko priznanje. Radionice i primjeri su utemeljeni na hrvatskoj i europskoj praksa i stvarnim životima LGBTIQ ljudi.

Radionica će se održati u Splitu, 14. prosinca 2021., udruga Domine, Bosanska 4 od 10.30 do 14.00 sati. Za sudjelovanje potrebna je prijava mailom na petardukich@gmail.com

Po svršetku radionice predviđen je zajednički ručak. Na radionici ćemo vas zamoliti da s nama podijelite. Na temelju tog doprinosa sudionika i sudionica edukacije (pitanja, potrebe i specifične interese u području LGBTIQ prava i života, modelima izvještavanja i praćenja domaćih i međunarodnih LGBTIQ tema) iduće će godine biti objavljen priručnik.

Radionica se provodi u sklopu dvogodišnjeg projekta „Dosta je brutalne stvarnosti: zaštitimo prava LGBTIQ osoba kojemu je glavni cilj suzbijanje i borba protiv nasilja i diskriminacije nad LGBTIQ osobama u Hrvatskoj. Projekt je podržan sredstvima Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

autor: Kristina Tešija, 24/11/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

DEBELI PRECJEDNIK // FAT PREZIDENT

05/04/2018.

Ususret Fido Music Weekendu donosimo vam još jedan zanimljiv intervju izravno iz Slavonije…

Radio kao angažirana izvedbena praksa

03/04/2017.

Okrugli stol “Radio kao angažirana izvedbena praksa” odviti će se u utorak, 4. travnja 2017. u 19 sati.

POP-UP DRUŠTVENO KULTURNI CENTAR VENERANDA, HVAR

01/11/2016.

Podržite prvi hrvatski pop-up društveno-kulturni centar i upoznajte se s radom čak 22 kulturno-umjetničke organizacije s naših otoka.

CHCmeetsKIP // Iz perspektive izvedbenosti

22/02/2019.

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu organizira događanje Iz perspektive izvedbenosti na kojem…

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop