KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lačni Franz

20:00–23:00 Subota 5.6.2021.

Retrospektiva velikog sastava dok je Predin još bio normalan!

Zoran Predin nekoć je predvodio veliki prog jazz rock sastav Lačni Franz, no kad se stanovita beograđanka Megi overdozirala. sve je otišlo kvragu. Zoki je izgubio čast i šarm, pretvorivši se u stereotipnu balkansku babu narikaču.

U stvari je propalo i prije, kada je Oto Rimele otišao na odsluženje vojne obveze u Laibachkunst! Odsvirao je gitare na albumima Slovenska Akropola, Opus Dei te Let It Be da bi se kasnije posvetio slikarstvu.

No, vratimo se zlatnim danima Lačnog Franza. Prvo ime – to je parodija na gladnog Joea iz romana Kvaka 22 autora Josepha Hrllera. Roman pršti humorom i po ekima je najveća antiratna novela ikad! Ne kažem da nije, ali dobro je da naši konačno krpaju rupe u opusu Kurta Vonneguta.

Možda uočite da je težište postavljeno na ranijim albumima. Na koncu, Ikebana je remek djelo i nije čudno da nosi kostur ove emisije. Bilo je i kasnije izvrstnih albuma, ali…?

ALI !!!

Konačna je prosudba na vama!

 

powered and edited by Treuer

autor: Vjeran Stojanac, 04/06/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Tribute to Jeffrey Lee Pierce

20:00–22:10 Subota 7.7.2018.

Da nije platio danak razuzdanom životu, 27. lipnja bi Jeffrey Lee Pierce napunio 60 godina. Ovo je ‘tribute to’ izdanje eXita posvećeno njegovom naslijeđu, u viđenju njegovih suradnika i prijatelja!

Yes – Topographic Drama (Live, 2017.)

20:00–22:20 Subota 2.12.2017.

Iako je zvjezdana faza sastava Yes završila još tamo 1977. (Going for the One je bio posljednji ‘klasičn’ album), sastav…

Potop! / Soul Coughing – Live

07/06/2013.

Zadnjih vas dana dave sa vijestima o katastrofalnim poplavama u Europi i USA? To je cijena evolucije – oduzela nam je škrge, inače bi bilo sve OK, a pojedinci su srećom i opjevali poplave, nalete vode i slične nevolje, tako da emisija ima smisla. A u drugom dijelu emisije, jedan koncertni zapis legendarnih ‘Soul Coughing’!

Experiment II: And Also the Trees / Bauhaus / Chameleons UK

25/02/2012.

Nalik emisiji od prije tri tjedna, i danas ćemo vrludati labirintima britanskog post-punka, no sa naglaskom na ne ona urbana područja, već na male industrijske gradiće i ruralne sredine!

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

DAVID HOLMES / Hope Is The Last Thing To Die

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

KATARINA II / Katarina II (1984)