KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lačni Franz

20:00–23:00 Subota 5.6.2021.

Retrospektiva velikog sastava dok je Predin još bio normalan!

Zoran Predin nekoć je predvodio veliki prog jazz rock sastav Lačni Franz, no kad se stanovita beograđanka Megi overdozirala. sve je otišlo kvragu. Zoki je izgubio čast i šarm, pretvorivši se u stereotipnu balkansku babu narikaču.

U stvari je propalo i prije, kada je Oto Rimele otišao na odsluženje vojne obveze u Laibachkunst! Odsvirao je gitare na albumima Slovenska Akropola, Opus Dei te Let It Be da bi se kasnije posvetio slikarstvu.

No, vratimo se zlatnim danima Lačnog Franza. Prvo ime – to je parodija na gladnog Joea iz romana Kvaka 22 autora Josepha Hrllera. Roman pršti humorom i po ekima je najveća antiratna novela ikad! Ne kažem da nije, ali dobro je da naši konačno krpaju rupe u opusu Kurta Vonneguta.

Možda uočite da je težište postavljeno na ranijim albumima. Na koncu, Ikebana je remek djelo i nije čudno da nosi kostur ove emisije. Bilo je i kasnije izvrstnih albuma, ali…?

ALI !!!

Konačna je prosudba na vama!

 

powered and edited by Treuer

autor: Vjeran Stojanac, 04/06/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Ramones: It’s Alive! / Videosex: retrospektiva

18/07/2014.

Slijedi jedno dvodijelno izdanje emisije eXit. Iako je stožerna tema ovotjednog izdanja kultni slovenski synthpop sastav Videosex (shatite to kao poklon bratskoj susjednoj državi povodom izbora vlade lijevog centra), nemoguće je ne osvrnuti se na odlazak bubnjara Tommyja, posljednjeg živućeg člana čuvenih Ramonesa. Stoga krećemo s njihovim poznatim koncertnim zapisom It’s Alive, a od 20.50 h nastavljamo s Videosexom, možda jedinim synthpop sastavom s područja bivše države koji je pronašao pravilan omjer kvalitete, pitkosti, atmosfere i eksperimenta. Cheers!

Simon Bonney – Everyman / The Nice & Keith Emerson

10/10/2013.

Ovotjedno izdanje emisije eXit donosi prikaz rada jednog od utemeljielja progresivnog rocka, sastava The Nice, u kojemu je svoju zvjezdanu karijeru započeo definitivno najbolji klavijaturist u okvirima popularne glazbe, Keith Emerson. No, prije toga, otplovite ka nepoznatim obalama uz sazvučja uradka nazvanog ‘Everyman’ (1996.), drugog samostalnog albuma Simona Bonneyja, frontmana i ključnog autora sastava Crime & The City Solution.

In Memoriam – Joe Strummer: 22. 12. 2002. – 22. 12. 2014.

19/12/2014.

U ponedjeljak, 22. prosinca, navršava se dvanaest godina od smrti Joe Strummera. Emisija eXit će ovu obljetnicu obilježiti kolažem njegovih pjesama i intervjua, a priložena najava nije uobičajeni vodić kroz ionako svima poznat Strummerov životopis, već neka vrsta zbirke manje poznatih ali zanimljivih detalja iz života i stvaralaštva ovog velikana suvremene glazbe!

Calexico ZG/Retrospektiva/Scott Walker – Bish Bosch

29/11/2012.

Uz nekoliko ‘live’ skladbi sa zagrebačkog koncerta Calexica lagano ulazimo u neformalnu, retrospektivnu emisiju složenu povodom formalnog događaja – našeg proboja u javnost!

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM