KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lačni Franz

20:00–23:00 Subota 5.6.2021.

Retrospektiva velikog sastava dok je Predin još bio normalan!

Zoran Predin nekoć je predvodio veliki prog jazz rock sastav Lačni Franz, no kad se stanovita beograđanka Megi overdozirala. sve je otišlo kvragu. Zoki je izgubio čast i šarm, pretvorivši se u stereotipnu balkansku babu narikaču.

U stvari je propalo i prije, kada je Oto Rimele otišao na odsluženje vojne obveze u Laibachkunst! Odsvirao je gitare na albumima Slovenska Akropola, Opus Dei te Let It Be da bi se kasnije posvetio slikarstvu.

No, vratimo se zlatnim danima Lačnog Franza. Prvo ime – to je parodija na gladnog Joea iz romana Kvaka 22 autora Josepha Hrllera. Roman pršti humorom i po ekima je najveća antiratna novela ikad! Ne kažem da nije, ali dobro je da naši konačno krpaju rupe u opusu Kurta Vonneguta.

Možda uočite da je težište postavljeno na ranijim albumima. Na koncu, Ikebana je remek djelo i nije čudno da nosi kostur ove emisije. Bilo je i kasnije izvrstnih albuma, ali…?

ALI !!!

Konačna je prosudba na vama!

 

powered and edited by Treuer

autor: Vjeran Stojanac, 04/06/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Crime & the City Solution/Allen Ginsberg/The House of Love

30/03/2013.

    Što sve suvremena glazbena scena duguje pjesniku Allenu Ginsbergu? To će biti središnja tema subotnjeg eXita, a između…

The Church – Further, Deeper / Roger Waters – The Wall Live in Berlin

07/11/2014.

U nedjelju, 9. studenog se obilježava četvrt stoljeća od događaja koji je promjenio tijek suvremene povijesti – početka rušenja Berlinskog zida. Stoga ne iznenađuje što se ovotjedno izdanje emisije eXit pridružuje proslavi obljetnice donoseći kompletnu audio snimku Watersovog ‘The Walla’, kojeg je osam mjeseci kasnije uprizoren na nekoć ‘ničijoj zemlji’ između nekadašnjeg Zida i Brandenburških vrata! No, na početku poslušajte upravo objavljeni album ‘Further/Deeper’ australskih The Church, kojim su vratili naizgled zauvijek izgubljene pozicije! Još jedna napomena; ‘The Wall – Live in Berlin’ kreće nekoliko minuta iza 21.00 h.

Einstürzende Neubauten

20:00–23:10 Subota 14.12.2019.

Kroz skoro četiri desetljeća djelovanja E.N. su otrpjeli kritičarske pokude i hvalospjeve, kao i sasvim upitna i često suvišna klasificiranja po pitanju metode i žanra (eksperimental, industrial).

Barbez – Ciao Bella/Johnny Dowd

25/10/2013.

Ovotjedni eXit započinje prikazom najnovijeg albuma njujorške art rock skupine Barbez. U nastavku; zvijezda večeri – Johnny Dowd, čovjek koji spada među one rijetke kantautore što unatoč eklektičnom i neuobičajenom stilu ipak zadržavaju svoj nativni identitet, a rezultat sukoba tradicionalnog i modernističkog jest jedan od najoriginalnijih izričaja u suvremenoj glazbi.

Tjedna rotacija

Arhiva

NELL & THE FLAMING LIPS / Where the Viaduct Looms

BRONSKI BEAT / The Age of Consent (1984)

FONTAINES D.C. / Jackie Down The Line

TALE OF US / Renaissance

R.E.M. / MTV Unplugged

BP CONVENTION BIG BAND / Green Lobster Dream (1979)