KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Laibach: We Forge the Future /Madrid, 26.11.2017./

20:00–21:00 Subota 12.6.2021.

KoncertnI zapis teinkarniranog Laibacha iz studenoga 2017, u Madridu.

Laibach: We forge the Future

1 Rdeči Molk + Siemens (Red Silence + Siemens)
2 Tovarna C19 (Factory C19)
3 Sveti Urh (St. Urch)
4 Zmagoslavje Volje (Triumph Of The Will)
5 Smrt Za Smrt (Death For Death)
6 Boji (Fights)
7 Mi Kujemo Bodočnost (We Forge The Future)

Da ne bude zbrhe, riječ je o koncertu održanom u Madridu 26. studenoga 2017,.,  a bit je o moderniziranom  reuprizorenju čuvenog nastupa sa zagrebačkog Bienallea izvorno održanog u travnju 1983.

Ako smatrate da moderno reuprizorenje nema veze sa retro načelom?Vaš problem!

Izmjene u postavi ne igraju bitnu ulogu jer Laibach djeluje po načelu imanentnog konzistentnog duha. To šio su projekt u međuvremenu napustili Luka Jamnik, Mina Špiler i ostali dotepenci nebitno je.

Tu su i dalje Milan Fras, Dejan Knez te aktualni predvodnik i ceremonijal maestro Jani Novak!

Neovisno o fluktuacijama, Laibach je uvijek VIER PERSONEN!

 

autor: Vjeran Stojanac, 11/06/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

(post eXit) – Temples / The Autumn Defense

11/01/2014.

U noćnom dijelu koji slijedi po završetku redovnog emitiranja emisije eXit možete preslušati dva relativno svježa uratka – dugo očekivani nastupni album engleskog indie/neopsychodelic sastava Temples, te EP sa zapisom nedavno održang sessiona američkog folk rock dua The Autumn Defense. Zakođer, negdje od ponoći pa nadalje slijedi repriza ovotjednog izdanja Soda Fountaina!

Dan Stuart: Life & Times of Marlowe Billings

22/04/2016.

Nakon više od dvadest godina od razilaženja vlastitog sastava (koji je u međuvremenu kod nas luzera zadobio kultni status) se odvažite na stvaranje multimedijalnog projekta kroz koji ćete korištenjem metode ‘pomaknute stvarnosti’, odnosno autoparodije i autotravestije izreći sve ono bitno po pitanju tog danas nepostojećeg benda. Ljude ćete zbuniti referencama i tumačenjima odnosa prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i fikcije, glazbe i književnosti… ali koga briga za te sitne detalje! Dan Stuart je kroz eteričnu prikazu imaginarnog Marlowe Billingsa jako dobro i uspješno evocirao najblještavije trenutke nečeg nebeski subliminalnog kao što je uostalom i bio Green On Red. Ukoliko je ovo već treće spominjanje istih u manje od mjesec dana – nevermind!

Mick Harvey goes SG – again!

01/07/2016.

26. je lipnja Mick Harvey objavio album “Delirium Tremens”, čime nastavlja godine 1995. započet rad na transformaciji skladbi Sergea Gainsbourga na novu razinu postojanja. U ovotjednom izdanju emisije eXit možete preslušati sva tri albuma iz dotičnog opusa (pored ovog posljednjeg, tu su i “Intoxicated Man” te “Pink Elephants”), te u pripadnim intervjuima čuti što Mick misli o tom pomalo neuobičajenom ali zanimljivom i očito uspjelom posvetnom projektu!

The Long Ryders

20:00–22:00 Subota 4.4.2020.

…Looking for Lewis and Clark!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

PARQUET COURTS / Plant Life

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret