KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KUPEK-ova predstotka

IMG_1505Posljednji u nizu arhivskih KUPEK izdanja, prije nego se krene u nove radne pobjede, najavljuje i četvrti rođendan KUPEK-a. U te četiri godine stalo je preko sto epizoda, a jubilarna 99-ta snimana je u beogradskom Kulturnom centru „Grad“, gdje će se 01. 02. snimati i rođendanska epizoda.

Jubilarni KUPEK je rađen u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu i to baš u trenucima havarije Brazilaca u utakmici sa Njemačkom. U trenucima kad je lopta bušila uši golmana Julia Cezara i kad je cijeli svijet u nevjerici pratio urušavanje brazilskog sna, u jednom skrovitom kutku, iza sedam mora i sedam gora, od tadašnjeg centra svijeta, na brdovitom Balkanu i Beogradu, u jednom skromnom kulturnom centru KUPEK tim je, uz pojačanje iz časopisa LICEULICE, rutinski priveo sezonu kraju.

U skladu sa politikom pojedinih ministarstava i ministara mi u KUPEK-u smo odlučili presjeći vrpcu jubileja, ne za očekivano stoto izdanje emisije, no za devedeset deveto.

Valjalo je još samo osmisliti program koji bi privukao dovoljnu količinu posjetilaca. Osmislili smo da glavna tema emisije bude stanje na nezavisnoj kulturnoj sceni pa smo u goste pozvali Milicu Pekić, jednu od osnivačica Asocijacije nezavisne kulturne scene i KIOSK platforme, kao i Radomira Lazovića, ministra prostora, jednog od osnivača Ulične galerije …

Njih, u ovom izdanju za KFLM nećemo slušati, već ćemo uživati u glazbenom dijelu programa

IMG_1455Daniela Kovača, odnosno Jesenji orkestar, “bukirali” smo odavno, tj. nakon njegovog gostovanja u KUPEK-u. Slično je bilo i sa Skrech Majstorom Ljubanom, koji je kao dio ekipe Undergrada iz Užica također predstavljen u KUPEK-u. Valjalo je još samo naći način kako otvoriti “jubilarac”.

Kako se KUPEK kroz umjetničko stvaralaštvo dosta bavio klasnim problemima (Igor Štiks, Barkin Engin – Replikas, Olga Dimitrijević…) i kako smo davno imali želju napraviti čak jednu TV emisiju posvećenu fenomenu modernih horova onda je naš izbor pao na Horkestar. Ekipi se dopala ideja i voila! Po prvi puta KUPEK je u potpunosti muzički bio pokriven živim nastupima.

Kako je sve to zvučalo poslušajte u nedjelju, 11. 01, od 16 h. Sva pitanja i ostalo možete nam uputiti na thekupek@gmail.com, a ako vas baš zaintrigira ovaj jubilej možete pogledati kako je sve izgledalo ovdje.

autor: dejan kozul, 11/01/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Enciklopedija živih

21/12/2015.

Početkom novembra, leta Gospodnjeg 2015. u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u Beogradu, u Srbiji premijerno je odigrana predstava „Enciklopedija živih“,…

Ismet Sijarina i Fatmir Spahiu: Neue Kosovo Kunst

23:00–1:00 Ponedjeljak 1011.6.2019.

“Hladni novembar” nije jeftina propaganda kosovskih autora jer to bi bio zicer, linija manjeg otpora i verovatno bi i garantovao…

Laszlo Vegel: Ubi nas “Nesahranjena prošlost”

23:00–1:00 Ponedjeljak 2425.2.2020.

Malo je ljudi kojima bi sa punim pravom i bez imalo dvojbe mogli naljepiti etiketu intelektualca. Uglavnom je riječ o…

Odraslo dijete

23:00–1:00 Ponedjeljak 1011.4.2017.

Tjednu pauzu iskoristili smo da opet skoknemo u Rijeku. Istina, samo duhom i pričom ali za radijsku emisiju je to…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

JAY-Z / The Blueprint (2001)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin