KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Kraljevina KUPEK

kraljU Novu godinu KUPEK je ušao koristeći novi prostor koji će, nadamo se, ubuduće postati dom KUPEK-a, svih njegovih gostiju i gošća, ali i svih ljubitelja. Riječ je o art galeriji “Opservatorijum” odakle ćemo se ubuduće javljati. Prvi KUPEK u ovoj godini rezervirali smo za našeg prijatelja, Kralja Čačka, među prijateljima poznatog po ovozemaljskom imenu – Nenad Marić.

Kralj Čačka bio je gost prednovogodišnjeg KUPEK-a koji smo radili 28.12. na brodiću 20/44. Kako snimak sa tog nastupa nije ispao najsretnije odlučili smo se da Kralja ugostimo u govornoj verziji emisije i tako bar donekle nadoknadimo loš snimak.

Pojavom singla “Moj avatar” mnogi su se priupitali tko je taj Kralj Čačka, oklen dolazi, od čega živi i zašto ima tako prokleto dobre pjesme i tekstove. Čega li je kralj i zašto je kralj?

Već nekih desetak godina Kralj Čačka nastupa po raznim opskurnim mestima za malobrojnu, ali odabranu publiku. Sam ili sa bratom, a tu i tamo sa ponekim kontrabasistom Kralj Čačka izgradio je svoje kraljevstvo među ljubiteljima književnosti, Toma Waitsa, Leonarda Cohena, Arsena Dedića…

opservatorijumTo su, naime, imena sa kojima ga najčešće upoređuju i to sa punim pravom. U to ćete se moći uvjeriti i slušajući ovaj KUPEK jer osim odgovora na gore postavljena pitanja možete poslušati i kako Nenad i njegov brat Marko zvuče i kako je to otprilike zvučalo na našem prednovogodišnjem KUPEK-u. Ovoga puta slušamo nastup ovog dvojca iz Attic studija, u Beogradu, sniman neposredno pred Novu godinu.

Nakon prvog zvaničnog singla Kralj je na putu stvaranja i prvog albuma. Poželimo mu sreću na tom putu i još puno nastupa jer tu je Kralj i nastao. Prvi ovogodišnji KUPEK, u kom premijerno slušamo i nastup Ah Ahileja sa tog famoznog prednovogodišnjeg izdanja slušajte u nedjelju, 19. 01. od 16 h.

autor: dejan kozul, 18/01/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Poslednji trag utopije i zora novog dana

27/06/2016.

Meseci su ovo godišnjica ustanaka naroda i narodnosti SFRJ. Tako se u Hrvatskoj obeležio Dan antifašističke borbe, 22. 06, u…

Žena sa čeličnim kostima

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.7.2018.

Nelson Mandela nije doživio stotu ali je doživio brojne strahote. Brega i družina takve teško da su mogle i sanjati…

Ismet Sijarina i Fatmir Spahiu: Neue Kosovo Kunst

23:00–1:00 Ponedjeljak 1011.6.2019.

“Hladni novembar” nije jeftina propaganda kosovskih autora jer to bi bio zicer, linija manjeg otpora i verovatno bi i garantovao…

Hodajući spomenik jednom Prijedoru

23:00–1:00 Ponedjeljak 45.6.2018.

Prijedor je grad koji je tokom rata 90-ih izgubio 3176 svojih stanovnika. Civila, ne vojnika. Od toga čak 102 djeteta….

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

SAINT ETIENNE / Pond House

SETH TROXLER / Rhythm Control

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)