KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM postoji…

…a pored programa u vidu streaminga, pripadni je web portal njegov drugi ključni dio. Ukoliko se smatrate dovoljno hrabrim i potkovanim, i vi se možete uključiti u njegovu dogradnju vlastitim člancima, esejima, osvrtima, kritikama, razmišljanjima… na koncu konca, zašto ne pokušati?!

…i to ne samo kao prvi splitski community radio, već i njemu pripadni web portal, donedavna još u povojima.

O čemu je riječ? Zasad osuđen (mada u prokletstvu takve osude postoji i nešto pozitivno) tek na distribuciju putem web live streaminga, KLFM je kao pojam neodvojiv od svoje temeljne platforme, odnosno mrežne lokacije KLFM.org.

Clipboard

Potencijalni slušatelj u većini slučajeva – osim ukoliko ne naiđe na neka od obskurnih internetskih stovarišta stream linkova poput Shoutcasta – programu ovog radija pristupa preko widget playera različite kvalitete zvuka, integriranih na matičnoj lokaciji, dok je za manje zahtjevne tu i flash player.

No, rečeni umetci zauzimaju tek desni rub prikaza čijim najvećim dijelom dominira površina na kojoj se po načelu dinamičkog weba izmjenjuju boxovi sa najavama emisija i člancima, i to modelom kronološke hijerarhije – vrh pripada tekstovima novijeg datuma, no apsolutni poredak ovisi o dodatnim parametrima kao što je primjerice veličina boxa.

Spomenuli smo članke? Upravo tako. Koristiti takav poklonjeni prostor za relativno kratke najave i nije baš nekakav primjer racionalnog korištenja resusrsa. S druge strane, dobiven je zahvalan teren za distribuciju informacija i razmišljanja, čime se vraćamo na onaj na početku spomenuti pojam web portala.

Da bi opravdao svoj naziv i egzistenciju, ovakav web portal nipošto ne smije biti statična tvorevina održavana tek povremenim intervencijama. On dakle zahtjeva kontinuirani tok vijesti; informacija, činjenica, osvrta, priča… Sama narav KLFM-a kao radija koji je istovremeno tematski i community pomiče granice kreativnih sloboda, pružajući potencijalnim autorima veće mogućnosti izbora.

Vijest. Rekacija na događaj. Esej. Razmišljanje. Kritički osvrt. Informacija neovisna o vremenskom parametru.

To bi mogla biti sažeta vizija web portala radija KLFM u skoroj budućnosti.

Popunite redove! Popunite redove! (fotografija: Vjeran Stojanac)

Potencijalni autori – to ste vi! Zbacite okove vlastite nesigurnosti i preispitivanja, odvažite se i izrazite svoje gledište prema aktualnim (i onim manje aktualnim) društvenim i kulturnim događajima pisanom riječju.

Može to biti i stav zauzet prema nekim vanvremenskim temama. Sloboda je zagarantirana!

Uspjeh pak ovisi o količini volje i uloženog truda.

Ukoliko smatrate da svojim tekstovima možete obogatiti sadržaj (i formu) ovog portala, kontaktirajte nas putem mail adrese

info@klfm.org

autor: Vjeran Stojanac, 25/08/2013

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

KLFM.org v2.0

26/04/2013.

Trebalo je vremena, ali puno je ruku radilo na novom KLFM webu. Iako je nastao na temelju postojećeg predloška, zapravo je u potpunosti prilagođen našim željama, potrebama i specifičnostima. Novi site je i prilika za promociju nove programske sheme, jinglova i vizuala emisija.

KLFM radio škola

05/04/2017.

U misiji širenja community radio priče pokrećemo novu radio školu!

Novi lagani mobilni strimovi!

13/12/2013.

Imamo nove low-bit mobilne streamove. Iako niske potrošnje bandwidtha, ovi streamovi su optimizirani i daju maksimalnu kvalitetu uz minimalnu potrošnju bitova (64 kbps mono).

RADIOAKTIVIRAJ SE!

29/10/2012.

KLFM je projekt stvaranja community radija čija je osnovna namjena biti servis zajednice ali i truditi se biti taj nužni prozor…

Tjedna rotacija

Arhiva

Lapa Dula / Agua

DAFT PUNK / Homework (1997)

QUEENS OF THE STONE AGE / Emotion Sickness

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

PRINCE AND THE REVOLUTION / Live

IDEM / poyy

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM