KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM postoji…

…a pored programa u vidu streaminga, pripadni je web portal njegov drugi ključni dio. Ukoliko se smatrate dovoljno hrabrim i potkovanim, i vi se možete uključiti u njegovu dogradnju vlastitim člancima, esejima, osvrtima, kritikama, razmišljanjima… na koncu konca, zašto ne pokušati?!

…i to ne samo kao prvi splitski community radio, već i njemu pripadni web portal, donedavna još u povojima.

O čemu je riječ? Zasad osuđen (mada u prokletstvu takve osude postoji i nešto pozitivno) tek na distribuciju putem web live streaminga, KLFM je kao pojam neodvojiv od svoje temeljne platforme, odnosno mrežne lokacije KLFM.org.

Clipboard

Potencijalni slušatelj u većini slučajeva – osim ukoliko ne naiđe na neka od obskurnih internetskih stovarišta stream linkova poput Shoutcasta – programu ovog radija pristupa preko widget playera različite kvalitete zvuka, integriranih na matičnoj lokaciji, dok je za manje zahtjevne tu i flash player.

No, rečeni umetci zauzimaju tek desni rub prikaza čijim najvećim dijelom dominira površina na kojoj se po načelu dinamičkog weba izmjenjuju boxovi sa najavama emisija i člancima, i to modelom kronološke hijerarhije – vrh pripada tekstovima novijeg datuma, no apsolutni poredak ovisi o dodatnim parametrima kao što je primjerice veličina boxa.

Spomenuli smo članke? Upravo tako. Koristiti takav poklonjeni prostor za relativno kratke najave i nije baš nekakav primjer racionalnog korištenja resusrsa. S druge strane, dobiven je zahvalan teren za distribuciju informacija i razmišljanja, čime se vraćamo na onaj na početku spomenuti pojam web portala.

Da bi opravdao svoj naziv i egzistenciju, ovakav web portal nipošto ne smije biti statična tvorevina održavana tek povremenim intervencijama. On dakle zahtjeva kontinuirani tok vijesti; informacija, činjenica, osvrta, priča… Sama narav KLFM-a kao radija koji je istovremeno tematski i community pomiče granice kreativnih sloboda, pružajući potencijalnim autorima veće mogućnosti izbora.

Vijest. Rekacija na događaj. Esej. Razmišljanje. Kritički osvrt. Informacija neovisna o vremenskom parametru.

To bi mogla biti sažeta vizija web portala radija KLFM u skoroj budućnosti.

Popunite redove! Popunite redove! (fotografija: Vjeran Stojanac)

Potencijalni autori – to ste vi! Zbacite okove vlastite nesigurnosti i preispitivanja, odvažite se i izrazite svoje gledište prema aktualnim (i onim manje aktualnim) društvenim i kulturnim događajima pisanom riječju.

Može to biti i stav zauzet prema nekim vanvremenskim temama. Sloboda je zagarantirana!

Uspjeh pak ovisi o količini volje i uloženog truda.

Ukoliko smatrate da svojim tekstovima možete obogatiti sadržaj (i formu) ovog portala, kontaktirajte nas putem mail adrese

info@klfm.org

autor: Vjeran Stojanac, 25/08/2013

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Info

21/09/2012.

Nakon prestanka rada jedinog radija u boji, radija KL, boje koje su ostale u nama ne želimo pretvoriti u bezlične tonove sive. Naš sunčani grad, stoga, moramo nastaviti obasjavati kroz novi radio – radio KLFM.

Novi lagani mobilni strimovi!

13/12/2013.

Imamo nove low-bit mobilne streamove. Iako niske potrošnje bandwidtha, ovi streamovi su optimizirani i daju maksimalnu kvalitetu uz minimalnu potrošnju bitova (64 kbps mono).

WORK IN PROGRESS

17/01/2013.

  Baš kako naslov kaže. U stvari više radova. Pokušavamo paralelno unaprijediti radni prostor, do kraja definirati program i slavodobitno…

Radimo radio!

06/05/2013.

Osnovna ideja ovog projekta se polako ali sigurno materijalizira kroz konkretne aktivnosti i sa zadovoljstvom najavljujemo prvu u nizu. Treba li dodati da su svi zainteresirani pozvani?

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin