KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

10 godina emisije eXit

20:00–22:00 Subota 17.6.2017.

Jubilarno izdanje…. Cheers!

Pred nama je jubilarno izdanje eXita kojim obilježavamo njegovu desetu godišnjicu (prisjetimo se – prva je emisija išla u subotu, 16. lipnja 2007. s početkom u 22.00 h, a tema je bio David Sylvian).

bridged_4___skrivene_vertikale_by_vjeranUmjesto neke reprizne emisije (kako smo već lani postupili) ili kombinacije nekoliko blokova određenih, u eXitu često eksponiranih izvođača, uredništvo se ovaj put odlučilo na dvosatni kolaž skladbi, efekata i jingleova nazvan jednostavno eXit sampler.

Nadamo se da ćete uživati u tom pomalo neuobičajenom, rođendanskom izdanju.

Cheers!

autor: Vjeran Stojanac, 16/06/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Berlin

20:00–23:00 Subota 1.5.2021.

U vrijeme svoje tragične izolacije od ostatka svijeta, Berlin je kao čudesni svjetionik u svoja njedra privlačio emigrante iz međunarodnog glazbenog polusvijeta. Padom zida i ujedinjenjem Njemačke nestaje ta snovidna atmosfera suvremenog Babilona, no nešto ipak ostaje – zvučna zabilješka – klangschrift jednog predapokaliptičnog razdoblja.

Siouxsie & the Banshees

20:00–23:00 Subota 25.3.2017.

Istinska veličina Siouxsie & the Banshees jest u tome što su na svojstven način zatrli vlastite punk korijene te definiriali trendove koji će glazbeno obilježiti onu mračnju stranu glazbe osamdesetih.

Barbez – Ciao Bella/Johnny Dowd

25/10/2013.

Ovotjedni eXit započinje prikazom najnovijeg albuma njujorške art rock skupine Barbez. U nastavku; zvijezda večeri – Johnny Dowd, čovjek koji spada među one rijetke kantautore što unatoč eklektičnom i neuobičajenom stilu ipak zadržavaju svoj nativni identitet, a rezultat sukoba tradicionalnog i modernističkog jest jedan od najoriginalnijih izričaja u suvremenoj glazbi.

Calexico

20:00–22:00 Subota 14.8.2021.

Calexico je jedan od onih sastava koji naizgled ne donose revolucionarne pomake u suvremenoj glazbi, no njihovo eklektično slaganje stilova i utjecaja nije nikakav ambiciozni pastiš, već jedinstven primjer suživota trendova koji se na zanimljiv način stapaju u funkcionalan zvučni amalgam. Od folka do jazza, od bluesa do surf rocka, od eksperimentalne glazbe do spaghetti western soundtracka – sve su to trase kojima je Calexico kročio stvarajući svoj karakteristični izraz!

Tjedna rotacija

Arhiva

ST. VINCENT / All Born Screaming

MICHAEL JACKSON / Off The Wall (1979)

GDINJKO / Ča si ćapa

Too Slow To Disco

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

GRACIN / Dva

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM