KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tod für Tod

10:00–11:50 Četvrtak 3.6.2021.

Soda Fountain je tek ponekad podložna promjenima i to već znate! Razbijmo tmurni četvrtak!

Smrt za smrt.Tod für Tod. Death for death!

Pribjali zlocince zive na drevesa
Strahotno mucili, iztiskali oci
Rezali usesa in jezike
Jim trli ude, prebadali misice na nadlahteh
Ter jim skozi odprte rane vtikali prekrizane roke
Cele zlocinske druzine pomorili
Nekak specialist za pobijanje krivih otrok in zena
Katerim so kar z zepnimi nozi rezali glave
Smrt za smrt
Smrt za smrt
Smrt za smrt
Smrt

Možda osveta, ali prije stvarnost. Tako su naši djedovi mislili o volksdeutscherima, čak i ako su sami bili njemačkog podrijetla – ali prvoborci i dugogodišnji članovi KPJ.

Neovisno o pomalo zlogukoj najavi, glazbena pozadina i ovog četvrtka pršti optimizmom! Uostalom tu su Dylan, Iggy, Bowie, REM, Lanegan, Stereolab… I još pregršt imena kojima ćemo razbiti tmurnost radnog dana.  Možda priložim i screenshot liste ali bojim se da će nositi previše dragocjenog serverskog prostora. no to nije vaša briga.

Evo uzorka od strane nažalost pokojnog Davida. Istina, Low kao i čitava ‘berlinska faza’ vrvi draguljima – pronađite ih, pobogu!

Uživajte u emisiji!

autor: Vjeran Stojanac, 31/05/2021

,

Vezane objave

Arhiva

SF — The Xmas Edition

10:00–11:50 Četvrtak 17.12.2020.

Sretan Božić i to tjedan unaprijed!

Reflections on the Capital Punishment

06/01/2016.

Prvo izdanje Soda Fountaina u godini 2016. jest tematska lista koja istražuje ožiljke koje jedan trend ostavlja na društvu, ali i u tkivu popularne kulture, a glazba je njezin najprihvatljiviji eksponent. To što je ovog tjedna na rasporedu upravo tema koja se naziva ‘smrtna kazna’ nije ništa neobično, barem ukoliko provrtite arhivu te shvatite čime smo se sve u ovoj emisiji bavili prethodnih godina.

New York City, 9/11/2001

09/09/2014.

Soda Fountain nastavlja uhodanu tradiciju glazbenog oslikavanja kako aktualnih, tako i nekih povijesnih zbivanja (ova taktika dobro dođe u nedostatku prizemnijih i ‘mirnijih’ tema), a nadolazeći 11. rujna se ionako savršeno preklapa s terminim emitiranja. Stoga će ovotjedno izdanje biti posvećeno događajima koji su tog datuma prije trinaest godina u sivo zavili ne samo Manhattan, NYC i Sjedinjene Države, već čitav civilizirani svijet.

Im Laufe der Zeit

02/03/2016.

Ovotjedno je izdanje Soda Fountaina posvećeno vremenu, odnosno njegovom protoku. Tek toliko da budete svjesni kako ćete nakon emisije biti dva sata stariji, iako će vaš individualni doživljaj iste varirati od par trenutaka (ukoliko vam se pjesmarica uistinu svidi) pa do nekoliko beskrajnih sati, u slučaju da je percipirate kao dosadnu. Ali neka vas to ne brine, samo još idioti vjeruju da je vrijeme linearno!

Tjedna rotacija

Arhiva

Lorenzo Morresi & Le Isole / Pop Flop

RAMONES / Road To Ruin (1978)

MESHELL NDEGEOCELLO / Virgo

REBOLLEDO / RA Mix

SADE / Lovers Live

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM