KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tod für Tod

10:00–11:50 Četvrtak 3.6.2021.

Soda Fountain je tek ponekad podložna promjenima i to već znate! Razbijmo tmurni četvrtak!

Smrt za smrt.Tod für Tod. Death for death!

Pribjali zlocince zive na drevesa
Strahotno mucili, iztiskali oci
Rezali usesa in jezike
Jim trli ude, prebadali misice na nadlahteh
Ter jim skozi odprte rane vtikali prekrizane roke
Cele zlocinske druzine pomorili
Nekak specialist za pobijanje krivih otrok in zena
Katerim so kar z zepnimi nozi rezali glave
Smrt za smrt
Smrt za smrt
Smrt za smrt
Smrt

Možda osveta, ali prije stvarnost. Tako su naši djedovi mislili o volksdeutscherima, čak i ako su sami bili njemačkog podrijetla – ali prvoborci i dugogodišnji članovi KPJ.

Neovisno o pomalo zlogukoj najavi, glazbena pozadina i ovog četvrtka pršti optimizmom! Uostalom tu su Dylan, Iggy, Bowie, REM, Lanegan, Stereolab… I još pregršt imena kojima ćemo razbiti tmurnost radnog dana.  Možda priložim i screenshot liste ali bojim se da će nositi previše dragocjenog serverskog prostora. no to nije vaša briga.

Evo uzorka od strane nažalost pokojnog Davida. Istina, Low kao i čitava ‘berlinska faza’ vrvi draguljima – pronađite ih, pobogu!

Uživajte u emisiji!

autor: Vjeran Stojanac, 31/05/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Alba gu bràth

10:00–12:00 Četvrtak 19.12.2019.

In the EU membership referendum held on 23 June 2016, all thirty-two council areas in Scotland voted by a majority for the UK to remain a member of the EU.

Arachnophobia

04/03/2015.

Jutarnja pjesmarica s temom pauka? Ukoliko zvuči grozno, podsjetitie se da su sve životinje jednake (OK, neke su jednakije), te da sve imaju pravo na život. Bilo kako bilo, zanimljivo je kako su pauci osigurali svoje mjesto u popularnoj kulturi – i to ne samo oni s Marsa!

Ferguson

19/08/2014.

Vi, koji se polako vraćate s godišnjih odmora (što je nekima neshvatljiv pojam), nemojte se ovog četvrtka nadati blagoj i veseloj jutarnjoj glazbenoj listi. Dok ste namakali svoje guzice u toplom moru, neki su radili, a neki su se – primjerice oni neimenovani pojednici iz Gaze ili Donbassa – bavili krucijalnijim pitanjima vlastitog preživljavanja. No, kako siješ, tako ćeš i žeti! Val nasilja se, izgleda, seli u predgrađa mirnih američkih gradova. Samo još nedostaje bakica Nuland (ili Nudelman, po kazarskom izvorniku) s pladnjem kolača za umorne prosvjednike na ulicama Fergusona, MO.

Multiplied Prayers & One September

23/09/2015.

Prvo jesenje izdanje emisije Soda Fountain prekapa sa s prvim punim jesenjim danom, no već smo navikli kako slučajnosti mogu biti sve osim onoga što im kaže ime. Zbog toga očekujte jednu vremenski i stilski raznoliku listu, mada u konačnici obojenu nadolazećom melankolijom … što opet ne mora značiti da će te se izgubiti u poljanama tihih savzvučja, već naprotiv!

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

TENNIS / One Night With The Valet

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM