KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tribute to The Kinks

10:00–11:50 Četvrtak 13.5.2021.

Reći će neki opet posveta Kinksima, ali što je tu je!

Još jedno tribute to izdanje Soda Fountaina! Ovaj tjedan imamo na udaru The Kinks!

Misim da ne moram po n-ti put iznositi priču o braći Davies, Muswell Hillu i topografiji sjevernog Londona etc etc etc…. Spomenimo tek da Muswell Hill duguje ime riječima Moselle koja je pritoka Temze.

Prošle sam jeseni posjetio i London, mada bez suputnice s kojom sam se dogovarao o tom posjetu. Više novca ostalo na računu – svako zlo za neko dobro! Po povratku u Antwerpen mogao sam izvesti Petru na večeru, što ne znači da to inače nisam radio. Barem nije od onih što grintaju!(stanovitu sam žensku osobu vodio po restoranima u Amsterdamu, Kopenhagenu, Dresdenu, Berlinu, Braču …. i na koncu je ispalo da je maltretiram)!

Ponovo sam se kratko zadržao u Parizu čekajući vlak, što znači da sam se počeo navikavati na taj grad. Višak novca doveo me na neracionalnu ideju da skratim put od De Gauellea do LEM-a (za neupućene, to je međunarodna zračna luka pri Antwerpenu). Nisam ovoga puta letio, nego sam se odvezao ultrabrzim lokalnim vlakom, koji koristi magnetsku levitaciju čime troši manje goriva od mene koji sam na postaji Austerlitz (Pariz istok) popio tristotinjak eura konjaka (oko 3,5 dcl). Nije mi žao ni centa jer to je konjak, a ne onaj mirogojček iz hrvatskih birceva!

Možda nije prvi put, ali… Takav posvetni album jest raritet!

Barem uzevši dvije stvari u obzir: spisak kolaboratora i značaj samih Kinksa koji se često umanjuje.

Slika sa popisom izvođača je smanjena u smislu pikselizacije, a dimenzije nisam mijenjao zbog vidljivosti! Izvođači nisu navedeni u dva slučaja, a da se odmah korigiram, riječ je o Fancy (Botanica) i I go to sleep (The Pretenders).

Ostali su imena na popisu screenshota liste. Mark Lanegan, Minus 5, Nada Surf, Chuck Prophet, Mick Harvey, Larry Barrett, Mudhoney, The Mock Turtles…  Njih bi trebali znati. I mala napomena: Max Jury nije bivši član Filma i Vještica.

Za ostale možda niste čuli ali nudim vam priliku za popravni!

autor: Vjeran Stojanac, 12/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

A Lonesome Moan from the Great Midwest Plains

29/06/2016.

Ovotjedno vam izdanje Soda Fountaina nudi bijeg u samotna, vjetrovita prostranstva prerija kakve se uglavnom susreću između 30. i 40. stupnja sjeverne zemljopisne širine, između ostalog i na sjeveroameričkom kontinentu. Beskrajne poljane i samoća – treba li uostalom tražiti nešto više?

Between two Aprils….

10:00–12:00 Četvrtak 15.4.2021.

Travnji su bez veze!!! Samo rođendan koji pada uoči Valpurgiske noći, a dan kasnije je međunarodni dan radnika.Svi nestanu po selima musti krave i timarit stoku sitnog zuba….

Jutarnji program četvrtkom

05/06/2013.

U današnjem izdanju glazbenog bloka Soda Fountain nastavljamo započeto putovanje kroz brojne pravce i stilove sa naglaskom na retro ugođaju!

Expanse of the Sea

25/06/2014.

More je jedan od prvih pojmova koji Vam padaju na pamet uz spominjanje ljeta. Ipak, ovotjedna lista emisije Soda Fountain ne govori o ljetnim ljigavostima poput prenapučenih plaža, dosadnih sredjeeuropskih turista i urlikanja njihove pretile djece, blještavila sunca, iritacije kože uslijed osušene morske soli, i da ne nabrajam sve te užase. Ovdje je riječ o moru u općem smislu, moru koje se uz identičnu scenografiju prostire od polarnice do ploarnice! U kojoj je mjeri uspjelo prenošenje takve vizije u dvosatnu glazbenu listu, prosudite sami!

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM