KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tribute to The Kinks

10:00–11:50 Četvrtak 13.5.2021.

Reći će neki opet posveta Kinksima, ali što je tu je!

Još jedno tribute to izdanje Soda Fountaina! Ovaj tjedan imamo na udaru The Kinks!

Misim da ne moram po n-ti put iznositi priču o braći Davies, Muswell Hillu i topografiji sjevernog Londona etc etc etc…. Spomenimo tek da Muswell Hill duguje ime riječima Moselle koja je pritoka Temze.

Prošle sam jeseni posjetio i London, mada bez suputnice s kojom sam se dogovarao o tom posjetu. Više novca ostalo na računu – svako zlo za neko dobro! Po povratku u Antwerpen mogao sam izvesti Petru na večeru, što ne znači da to inače nisam radio. Barem nije od onih što grintaju!(stanovitu sam žensku osobu vodio po restoranima u Amsterdamu, Kopenhagenu, Dresdenu, Berlinu, Braču …. i na koncu je ispalo da je maltretiram)!

Ponovo sam se kratko zadržao u Parizu čekajući vlak, što znači da sam se počeo navikavati na taj grad. Višak novca doveo me na neracionalnu ideju da skratim put od De Gauellea do LEM-a (za neupućene, to je međunarodna zračna luka pri Antwerpenu). Nisam ovoga puta letio, nego sam se odvezao ultrabrzim lokalnim vlakom, koji koristi magnetsku levitaciju čime troši manje goriva od mene koji sam na postaji Austerlitz (Pariz istok) popio tristotinjak eura konjaka (oko 3,5 dcl). Nije mi žao ni centa jer to je konjak, a ne onaj mirogojček iz hrvatskih birceva!

Možda nije prvi put, ali… Takav posvetni album jest raritet!

Barem uzevši dvije stvari u obzir: spisak kolaboratora i značaj samih Kinksa koji se često umanjuje.

Slika sa popisom izvođača je smanjena u smislu pikselizacije, a dimenzije nisam mijenjao zbog vidljivosti! Izvođači nisu navedeni u dva slučaja, a da se odmah korigiram, riječ je o Fancy (Botanica) i I go to sleep (The Pretenders).

Ostali su imena na popisu screenshota liste. Mark Lanegan, Minus 5, Nada Surf, Chuck Prophet, Mick Harvey, Larry Barrett, Mudhoney, The Mock Turtles…  Njih bi trebali znati. I mala napomena: Max Jury nije bivši član Filma i Vještica.

Za ostale možda niste čuli ali nudim vam priliku za popravni!

autor: Vjeran Stojanac, 12/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Desert Skies / Deserts Kill!

10:00–12:00 Četvrtak 16.3.2017.

-.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. – / -.. . … . .-. –

New York City Blue

10:00–12:00 Četvrtak 21.9.2017.

Još jedna tematska lista, za zagrijavanje prije no što se sezona zahukta!

California Stars

06/04/2016.

Ukoliko se određeni model pokaže uspješnim, zašto ga ne iskoristiti još pokoji put? Upravo tako – mnoštvo pozitivnih rekacija na prošlotjedno izdanje Soda Fountaina, koje se tematski bavilo državom Texas (odnosno teksaškim glazbenim naslijeđem ali i Texasom kao temom glazbenih brojeva), dovelo je do svojevrsnog sequela, pa se ovog tjedna bavimo Kalifornijom!

Two Year Cyclus

06/05/2015.

Dvije su godine (skoro) protekle od prvog izdanja emisije Soda Fountain. Obilježeno je to s nekoliko specifičnih emisija – onom koja se pozivala na krajnji eklekticizam, onom drugom koja je u vidu glazbenih covera pokušala demistificirati famu o Beatlesima, te na koncu prošlotjednim vraćanjem u sedamdesete. Ovog puta ništa osim šarolike glazbene podloge u desetljećima dugom rasponu. Čisto zbog tradicije. Svaku tematiku ostavimo za neka nadolazeća razdoblja.

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man (R)

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM