KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tribute to The Kinks

10:00–11:50 Četvrtak 13.5.2021.

Reći će neki opet posveta Kinksima, ali što je tu je!

Još jedno tribute to izdanje Soda Fountaina! Ovaj tjedan imamo na udaru The Kinks!

Misim da ne moram po n-ti put iznositi priču o braći Davies, Muswell Hillu i topografiji sjevernog Londona etc etc etc…. Spomenimo tek da Muswell Hill duguje ime riječima Moselle koja je pritoka Temze.

Prošle sam jeseni posjetio i London, mada bez suputnice s kojom sam se dogovarao o tom posjetu. Više novca ostalo na računu – svako zlo za neko dobro! Po povratku u Antwerpen mogao sam izvesti Petru na večeru, što ne znači da to inače nisam radio. Barem nije od onih što grintaju!(stanovitu sam žensku osobu vodio po restoranima u Amsterdamu, Kopenhagenu, Dresdenu, Berlinu, Braču …. i na koncu je ispalo da je maltretiram)!

Ponovo sam se kratko zadržao u Parizu čekajući vlak, što znači da sam se počeo navikavati na taj grad. Višak novca doveo me na neracionalnu ideju da skratim put od De Gauellea do LEM-a (za neupućene, to je međunarodna zračna luka pri Antwerpenu). Nisam ovoga puta letio, nego sam se odvezao ultrabrzim lokalnim vlakom, koji koristi magnetsku levitaciju čime troši manje goriva od mene koji sam na postaji Austerlitz (Pariz istok) popio tristotinjak eura konjaka (oko 3,5 dcl). Nije mi žao ni centa jer to je konjak, a ne onaj mirogojček iz hrvatskih birceva!

Možda nije prvi put, ali… Takav posvetni album jest raritet!

Barem uzevši dvije stvari u obzir: spisak kolaboratora i značaj samih Kinksa koji se često umanjuje.

Slika sa popisom izvođača je smanjena u smislu pikselizacije, a dimenzije nisam mijenjao zbog vidljivosti! Izvođači nisu navedeni u dva slučaja, a da se odmah korigiram, riječ je o Fancy (Botanica) i I go to sleep (The Pretenders).

Ostali su imena na popisu screenshota liste. Mark Lanegan, Minus 5, Nada Surf, Chuck Prophet, Mick Harvey, Larry Barrett, Mudhoney, The Mock Turtles…  Njih bi trebali znati. I mala napomena: Max Jury nije bivši član Filma i Vještica.

Za ostale možda niste čuli ali nudim vam priliku za popravni!

autor: Vjeran Stojanac, 12/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Mr. Young Revisited

10/11/2015.

U svojem eklektičkom ruhu, Soda Fountain nastavlja s relativno dobro prihvaćenim trendom posvetnih lista određenim glazbenim velikanima. Ovog je tjedna izbor pao na skladbe s nekoliko ‘tribute to’ albuma posvećenih Neilu Youngu, djelimično zbog samog izvornog autora i njegovog neospornog utjecaja na suvremenu glazbu, ali i uistinu šarolikih, naizgled nespojivih imena koja su po tom pitanju pružila svoj obol – Sonic Youth, Bongwater, Psychic TV, Pixies, Cowboy Junkies, Nikki Sudden, Low, Nick Cave i Dream Syndicate su tek neki od njih!

Starman

10:00–12:00 Četvrtak 11.1.2018.

Ovotjedni je koncept emisije “Soda Fountain” u znaku Davida Bowieja – uostalom, ovog tjedna smo obilježili dvije godine od njegovog odlaska u međuzvjezdani prostor!

A.D. 1968.

22/07/2014.

Godina 1968. nije mnogo toga novog donijela na glazbenom planu – uostalom, prethodila joj je bitna i u tom smislu revolucionarna 1967! No, zato su događaji na globalnoj razini zauvijek izbrisali ono malo poslijeratne nade koja je ljudima obećavala nekakav bolji i pravedniji svijet, o čemu najbolje govore ubojstva Martina Luthera Kinga, Bobbyja Kennedyja, te intervencija Snaga Varšavskog pakta u Čehoslovačkoj!

Angelheaded Hipster: The Songs Of Marc Bolan And T. Rex

10:00–11:25 Četvrtak 10.9.2020.

Ima dosta posvetnih albuma Marcu Bolanu ali ovaj odskače zbog prisutnih imena, zar ne?

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret