KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Tribute to The Kinks

10:00–11:50 Četvrtak 13.5.2021.

Reći će neki opet posveta Kinksima, ali što je tu je!

Još jedno tribute to izdanje Soda Fountaina! Ovaj tjedan imamo na udaru The Kinks!

Misim da ne moram po n-ti put iznositi priču o braći Davies, Muswell Hillu i topografiji sjevernog Londona etc etc etc…. Spomenimo tek da Muswell Hill duguje ime riječima Moselle koja je pritoka Temze.

Prošle sam jeseni posjetio i London, mada bez suputnice s kojom sam se dogovarao o tom posjetu. Više novca ostalo na računu – svako zlo za neko dobro! Po povratku u Antwerpen mogao sam izvesti Petru na večeru, što ne znači da to inače nisam radio. Barem nije od onih što grintaju!(stanovitu sam žensku osobu vodio po restoranima u Amsterdamu, Kopenhagenu, Dresdenu, Berlinu, Braču …. i na koncu je ispalo da je maltretiram)!

Ponovo sam se kratko zadržao u Parizu čekajući vlak, što znači da sam se počeo navikavati na taj grad. Višak novca doveo me na neracionalnu ideju da skratim put od De Gauellea do LEM-a (za neupućene, to je međunarodna zračna luka pri Antwerpenu). Nisam ovoga puta letio, nego sam se odvezao ultrabrzim lokalnim vlakom, koji koristi magnetsku levitaciju čime troši manje goriva od mene koji sam na postaji Austerlitz (Pariz istok) popio tristotinjak eura konjaka (oko 3,5 dcl). Nije mi žao ni centa jer to je konjak, a ne onaj mirogojček iz hrvatskih birceva!

Možda nije prvi put, ali… Takav posvetni album jest raritet!

Barem uzevši dvije stvari u obzir: spisak kolaboratora i značaj samih Kinksa koji se često umanjuje.

Slika sa popisom izvođača je smanjena u smislu pikselizacije, a dimenzije nisam mijenjao zbog vidljivosti! Izvođači nisu navedeni u dva slučaja, a da se odmah korigiram, riječ je o Fancy (Botanica) i I go to sleep (The Pretenders).

Ostali su imena na popisu screenshota liste. Mark Lanegan, Minus 5, Nada Surf, Chuck Prophet, Mick Harvey, Larry Barrett, Mudhoney, The Mock Turtles…  Njih bi trebali znati. I mala napomena: Max Jury nije bivši član Filma i Vještica.

Za ostale možda niste čuli ali nudim vam priliku za popravni!

autor: Vjeran Stojanac, 12/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Taurus

10:00–12:00 Četvrtak 30.4.2020.

Sunce je još jednom ušlo u znak Bika, započevši njegovu mjesečnu vladavinu. Ima li boljeg povoda za posvetu ovog izdanja Soda Fountaina pripadnicima tog fizički najljepšeg i najglazbenijeg znaka?

Jutarnji program četvrtkom

05/06/2013.

U današnjem izdanju glazbenog bloka Soda Fountain nastavljamo započeto putovanje kroz brojne pravce i stilove sa naglaskom na retro ugođaju!

Jutarnji program četvrtkom – Back to the Roots

18/12/2013.

Kako već naziv kaže; slijedi povratak korijenima ove emisije. Bez ikakvih tematskih podloga čestih zadnjih tjedana, Soda Fountain se seli na Novi kontinent u nastojanju kreiranja jedne šarolike liste!

Spread the Virus!

10:00–11:55 Četvrtak 24.9.2020.

Dosta vam je “tribute to” emisija? E pa ovog se tjedna vraćamo korijenima!

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

R.E.M. / Automatic for the People (1992)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM