KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Emma

10:00–11:50 Četvrtak 10.6.2021.

Još jedno šareno izdanje Soda Fountaina

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Jedostavno se opet igramo rebusa!

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Rautaiabka ili u prijevodu pjev čelične žice nastaje 50-ih godiina u Finskoj, te dijelom tahvaća u manjoj mjeri Estoniju i Švedsku. Karakterizira je uglavnom instrumentalni zvuk srodan rocku i večinom molkih sazvučja, donekle nalik nekim imenima koja će se šezdesetih formirati na Zapadu – Shadows su tipičan primjer.


Predstavnici sa područja Kalevale su uz The Sounds i Topi i Agents Sorsakoski, Mutants, Viikate, The Regents, Maeko Haavisto and the Poutkahautat i još pregrši njih.

Neka ovo budr uvod z neku od narednih emisija. Uostalom, ova je glazba česta u filmovima Akija Karismakija!

U emisiji čete osluhnuti i Thoma Yorkea, Iggy Popa, Echo and the Bunnymen, Kraftwerk i cijelo šareno društvo koje ni nominalno nema veze sa rautalankom, nju  ostavimo za naredne susrete!

autor: Vjeran Stojanac, 07/06/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Panem et Circenses, oder Die Traurigkeit des Clowns

06/09/2016.

Koilko nam god pojmovi cirkusa, kabarea i varijeta izlgedali pompozno svijetli i zabavni, nemojmo zaboraviti da pojedinci koji nas u tim prigodama “uveseljavaju” u svojoj duši nose bezbrojne ožiljke, te da je njihova vizija svijeta miljama daleko od tog lažnog, natapiranog sjaja pozornice. Nije to ništa novo, no može li se slična formula primjeniti i na etablirane veličine na kruni popularne glazbene scene? Što god mislili, odgovor je DA. Ukoliko pak ne vjerujete, ovotjedno će vas izdanje emisije Soda Fountain definitivno razuvjeriti!

Schumanova deklaracija

10:00–12:00 Četvrtak 7.5.2020.

Danom Europe koji se održava 9. svibnja svake godine slavi se mir i jedinstvo u Europi. Datum označava godišnjicu povijesne “Schumanove deklaracije”. Tijekom govora u Parizu 1950. Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, iznio je svoju ideju o novom obliku političke suradnje u Europi kojom bi rat među Europskim državama postao nezamisliv.

Rapsodija u ružičastom

10:00–12:00 Četvrtak 25.5.2017.

And as you rise above the fearlines in his frown
You look down
Hear the sound of the faces in the crowd!

Tribute to Kinks: Who Will Be Next In Line?

10:00–12:00 Četvrtak 11.2.2021.

Mala posveta najznačajnijem sastavu šezdesetih…pa i šire!

Tjedna rotacija

Arhiva

Lapa Dula / Agua

DAFT PUNK / Homework (1997)

QUEENS OF THE STONE AGE / Emotion Sickness

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

PRINCE AND THE REVOLUTION / Live

MAJKE / Razum i bezumlje (1990)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM