KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Emma

10:00–11:50 Četvrtak 10.6.2021.

Još jedno šareno izdanje Soda Fountaina

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Jedostavno se opet igramo rebusa!

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Rautaiabka ili u prijevodu pjev čelične žice nastaje 50-ih godiina u Finskoj, te dijelom tahvaća u manjoj mjeri Estoniju i Švedsku. Karakterizira je uglavnom instrumentalni zvuk srodan rocku i večinom molkih sazvučja, donekle nalik nekim imenima koja će se šezdesetih formirati na Zapadu – Shadows su tipičan primjer.


Predstavnici sa područja Kalevale su uz The Sounds i Topi i Agents Sorsakoski, Mutants, Viikate, The Regents, Maeko Haavisto and the Poutkahautat i još pregrši njih.

Neka ovo budr uvod z neku od narednih emisija. Uostalom, ova je glazba česta u filmovima Akija Karismakija!

U emisiji čete osluhnuti i Thoma Yorkea, Iggy Popa, Echo and the Bunnymen, Kraftwerk i cijelo šareno društvo koje ni nominalno nema veze sa rautalankom, nju  ostavimo za naredne susrete!

autor: Vjeran Stojanac, 07/06/2021

,

Vezane objave

Arhiva

€uroFountain

09/12/2015.

Ovog vas tjedna u emisiji Soda Fountain očekuje putovanje kroz naslijeđe europske popularne glazbe. Iako većina priloženih brojeva pristiže s dominirajućeg anglosaksonskog govornog područja, te s također izraženog njemačkog i francuskog, ono što ovom izdanju daje poseban ugođaj jest zastupljenost nekih manjih, ne baš izraženih glazbenih podneblja – između ostalih, ruskog, luksemburškog, talijanskog, finskog, belgisjkog, grčkog, slovenskog, pa i poljskog!

Aki Kaurismäki odnosno lucidni suživot filma i glazbe

10:00–12:00 Četvrtak 15.3.2018.

Kaurimäkijevi su filmovi, uz one Wima Wendersa i Jima Jarmusha vjerojatno najlucidniji primjer korištenja popularne glazbe u suvremenom filmu. Soda Fountain donosi primjere iz te filmske ‘pjesmarice’

Vargtimmen: The Ghosts of Dawn

10:00–12:00 Četvrtak 5.4.2018.

U ovotjednom izdanju Soda Fountaina zaplovite s nama kroz onaj najmračniji sat pred svitanje i posljedične prve bljeskove novog dana, koji, vjerujte, i ne moraju biti onako radosni kako se priča!

Jutarnji program četvrtkom – Back in the U.S.A.

06/08/2013.

Nakon kraćeg izleta po Europi i pojedinim lokacijama na južnoj hemisferi, Soda Fountain se vraća vlastitim korijenima – pustopoljinama sjevernoameričkog kontinenta… pa i šire!

Tjedna rotacija

Arhiva

DARKSIDE / Spiral

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

JAMES BLAKE / Say What You Will

SETH TROXLER / Rhythm Control

DON ELLIS / Tears of Joy (1971)

SIKTER / My Music (2005)