KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Emma

10:00–11:50 Četvrtak 10.6.2021.

Još jedno šareno izdanje Soda Fountaina

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Jedostavno se opet igramo rebusa!

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Rautaiabka ili u prijevodu pjev čelične žice nastaje 50-ih godiina u Finskoj, te dijelom tahvaća u manjoj mjeri Estoniju i Švedsku. Karakterizira je uglavnom instrumentalni zvuk srodan rocku i večinom molkih sazvučja, donekle nalik nekim imenima koja će se šezdesetih formirati na Zapadu – Shadows su tipičan primjer.


Predstavnici sa područja Kalevale su uz The Sounds i Topi i Agents Sorsakoski, Mutants, Viikate, The Regents, Maeko Haavisto and the Poutkahautat i još pregrši njih.

Neka ovo budr uvod z neku od narednih emisija. Uostalom, ova je glazba česta u filmovima Akija Karismakija!

U emisiji čete osluhnuti i Thoma Yorkea, Iggy Popa, Echo and the Bunnymen, Kraftwerk i cijelo šareno društvo koje ni nominalno nema veze sa rautalankom, nju  ostavimo za naredne susrete!

autor: Vjeran Stojanac, 07/06/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Soda Fountain

07/05/2013.

Četvtrtkom od deset do podneva slušajte Soda Fountain, blok koji ravnomjerno presjeca zadnjih šezdesetak godina popularne (i one manje popularne) glazbe, ne kršeći pritom temeljna načela radiofoničnosti kako to često radi njegov izvornik eXit!

Panem et Circenses, oder Die Traurigkeit des Clowns

06/09/2016.

Koilko nam god pojmovi cirkusa, kabarea i varijeta izlgedali pompozno svijetli i zabavni, nemojmo zaboraviti da pojedinci koji nas u tim prigodama “uveseljavaju” u svojoj duši nose bezbrojne ožiljke, te da je njihova vizija svijeta miljama daleko od tog lažnog, natapiranog sjaja pozornice. Nije to ništa novo, no može li se slična formula primjeniti i na etablirane veličine na kruni popularne glazbene scene? Što god mislili, odgovor je DA. Ukoliko pak ne vjerujete, ovotjedno će vas izdanje emisije Soda Fountain definitivno razuvjeriti!

A Devil in the Woods

10:00–12:00 Četvrtak 21.1.2021.

Pazite kad šetate šumom!

A Lonesome Moan from the Great Midwest Plains

29/06/2016.

Ovotjedno vam izdanje Soda Fountaina nudi bijeg u samotna, vjetrovita prostranstva prerija kakve se uglavnom susreću između 30. i 40. stupnja sjeverne zemljopisne širine, između ostalog i na sjeveroameričkom kontinentu. Beskrajne poljane i samoća – treba li uostalom tražiti nešto više?

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Then (2000.)

FEVER RAY / Kandy

HOT CHIP / Late Night Tales

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM