KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Emma

10:00–11:50 Četvrtak 10.6.2021.

Još jedno šareno izdanje Soda Fountaina

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Jedostavno se opet igramo rebusa!

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Rautaiabka ili u prijevodu pjev čelične žice nastaje 50-ih godiina u Finskoj, te dijelom tahvaća u manjoj mjeri Estoniju i Švedsku. Karakterizira je uglavnom instrumentalni zvuk srodan rocku i večinom molkih sazvučja, donekle nalik nekim imenima koja će se šezdesetih formirati na Zapadu – Shadows su tipičan primjer.


Predstavnici sa područja Kalevale su uz The Sounds i Topi i Agents Sorsakoski, Mutants, Viikate, The Regents, Maeko Haavisto and the Poutkahautat i još pregrši njih.

Neka ovo budr uvod z neku od narednih emisija. Uostalom, ova je glazba česta u filmovima Akija Karismakija!

U emisiji čete osluhnuti i Thoma Yorkea, Iggy Popa, Echo and the Bunnymen, Kraftwerk i cijelo šareno društvo koje ni nominalno nema veze sa rautalankom, nju  ostavimo za naredne susrete!

autor: Vjeran Stojanac, 07/06/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Berlin

10:00–12:00 Četvrtak 14.10.2021.

U vrijeme svoje tragične izolacije od ostatka svijeta, Berlin je kao čudesni svjetionik u svoja njedra privlačio emigrante iz međunarodnog glazbenog polusvijeta. Padom zida i ujedinjenjem Njemačke nestaje ta snovidna atmosfera suvremenog Babilona, no nešto ipak ostaje – zvučna zabilješka – klangschrift jednog predapokaliptičnog razdoblja.

Heartbreak Hotel

10:00–11:55 Četvrtak 24.6.2021.

Dobrodošli u Heartbreak Hotel!

1967 again!

07/10/2015.

Ovog tjedna Soda Fountain kreće u prethodnom, dakle repriznom izdanju. Razlozi su višestruki – u prvom redu, zbog trajanja emisije eXit, nije reprizirana u subotnjem, večernjem terminu, a dio “krivice” je i na uredništvu koje nije stiglo na vrijeme odabrati novu temu te složiti pripadnu listu. Nadamo se da ćete imati razumijevanja za ovaj mali propust, te još jednom uživati u vremenskom putovanju u godinu 1967!

Consider the Cities

10:00–12:00 Četvrtak 24.11.2016.

Iz određenog je razloga tema ovotjednog izdanja emisije/liste Soda Fountain GRAD u svim svojim značenjima. To je ukratko to, a ostatak dokučite slušajući emisiju!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret