KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Emma

10:00–11:50 Četvrtak 10.6.2021.

Još jedno šareno izdanje Soda Fountaina

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Jedostavno se opet igramo rebusa!

The Sounds nisu stožerna os današnje emisije, a nije ni rautalanka kao trend. Rautaiabka ili u prijevodu pjev čelične žice nastaje 50-ih godiina u Finskoj, te dijelom tahvaća u manjoj mjeri Estoniju i Švedsku. Karakterizira je uglavnom instrumentalni zvuk srodan rocku i večinom molkih sazvučja, donekle nalik nekim imenima koja će se šezdesetih formirati na Zapadu – Shadows su tipičan primjer.


Predstavnici sa područja Kalevale su uz The Sounds i Topi i Agents Sorsakoski, Mutants, Viikate, The Regents, Maeko Haavisto and the Poutkahautat i još pregrši njih.

Neka ovo budr uvod z neku od narednih emisija. Uostalom, ova je glazba česta u filmovima Akija Karismakija!

U emisiji čete osluhnuti i Thoma Yorkea, Iggy Popa, Echo and the Bunnymen, Kraftwerk i cijelo šareno društvo koje ni nominalno nema veze sa rautalankom, nju  ostavimo za naredne susrete!

autor: Vjeran Stojanac, 07/06/2021

,

Vezane objave

Arhiva

Before the 4th of July

02/07/2014.

Prvo srpanjsko izdanje emisije Soda Fountain opet je tematske naravi. Pošto dan emitiranja, četvrtak, pada uoči Dana Nezavisnosti Sjedinjenih Država, tema se sasvim jasno nazire. Dio slušatelja će je prihvatiti bez suvišnog premišljanja, dok će ona druga, možda i brojnija skupina prepoznati svojevrsnu provokaciju. Većina je uvijek u pravu, no gledajte to sa svjetlije točke – jedno mamurno jutro će vam uljepšati eklektički i estetski posložena glazbena lista!

There’s a Hole in Heaven Where Some Sin Slips Through

10:00–11:30 Četvrtak 17.9.2020.

Tribute to Townes Van Zandt

The Last Rain

27/05/2015.

Iako je zadnji tjedan protekao u znaku promjenjivog vremena, s mnogo više kiše no što je uobičajeno za ovo doba godine; ljeto je praktički pred vratima. Stoga u aktualnom izdanju Soda Fountaina uživajte u kišnoj atmosferi koju, kako stoje stvari (i ako je vjerovati meteorolozima) nećemo, uz izuzetak rijetkih ljetnjih pljuskova) vidjeti sve do konca rujna!

Jutarnji program četvrtkom

26/06/2013.

Soda Fountain nastavlja svoju misiju objedinjavanja popularne glazbe dvadesetog stoljeća oko stožerne osi zaboodene negdje u njegovo središte. Slijedi dakle još jedno putovanje obojeno prizvucima brojnih naizgled nespojivih stilova i pravaca, uz jedva primjetne natruhe nostalgije!

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

R.E.M. / Automatic for the People (1992)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM