KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Stan Getz & João Gilberto – Getz/Gilberto: 50th Anniversary (Verve 2014)

Potezanje za reizdanjem kod biranja album tjedna nije očajnički potez uslijed neimaštine boljeg izbora već opet neka vrst glazbenog obaveznog štiva kojeg ne smijete preskočiti i koje svojom svježinom, 50 godina nakon prvog izdanja, i dalje plijeni ljepotom i demistificira gomilu “originalne” recentne pop glazbe.

stan

Potezanje za reizdanjem kod biranja album tjedna nije očajnički potez uslijed neimaštine boljeg izbora već opet neka vrst glazbenog obaveznog štiva kojeg ne smijete preskočiti i koje svojom svježinom, 50 godina nakon prvog izdanja, i dalje plijeni ljepotom te demistificira gomilu “originalne” recentne pop glazbe.

Originalno izdanje iz svibnja 1964 bilo je trenutna senzacija. Tenor saxofonist Getz u pratnji João Gilberta na gitari i vokalima, Sebastiao Neto kao basist, Milton Banana na bubnjevima te prvo ime bossa nove, Antonio Carlos Jobim za klavirom. Jobim je ujedno i autor šest od osam songova sa ovog albuma i pravo je čudo da i njegovo ime nije upisano u sam naslov albuma. Album sasvim slučajno u svijet glazbe uvodi i Astrud Gilberto, tada mladu, 22-godišnju Joãovu suprugu čije pjevušenje u bradu, dok se snimao materijal, nije moglo promaći toj silnoj glazbenoj eliti i Astrud postaje prva diva bossa nove te svoje polušaputavo i svileno glasanje postavlja kao svojevrsan benchmark svim budućim neškolovanim pjevačicama koje imaju dobro uho i istančan sluh al ne baš prevelik glasovni raspon. I to dobro kompenziraju senzualnošću koja pršti iz svakog procijeđenog vokala.

Ovaj utorak u 9:00 i četvrtak u 17:00 uživajmo skupa u neprolaznosti jednog glazbenog remek djela.

autor: el5egundo, 02/06/2014

Vezane objave

Arhiva

UNKLE / Rōnin I

15:00–16:00 Srijeda 19.5.2021.

Dosta smo čekali James Lavella i novi UNKLE. I dočekali smo ga.

HOT CHIP / A Bath Full Of Ecstasy

15:00–16:00 Srijeda 26.6.2019.

Do you have faith to feel in this world? ‘Cos it gets hard to see in this world

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

15:00–16:00 Subota 4.12.2021.

Drugi solo album nekadašnje polovice engleskog dua Slow Club.

Okkervil River / The Silver Gymnasium

22/09/2013.

Okkervil River su upravo objavii svoj sedmi album, za kojega će tekstopisac, gitrarist i pjevač Will Sheff kazati kako je dobrim dijelom autobiografski. Radnjom je smješten u određeno vrijeme i prostor, točnije u godinu 1986. i gradić Meriden u New Hamshireu, gdje su oba Willova roditelja radili kao školski nastavnici. Očito ga je vodila misao pronalaženja djelića izgubljenih trenutaka tinejđerskih godina…

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Then (2000.)

FEVER RAY / Kandy

HOT CHIP / Late Night Tales

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM