KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

THE SMILE / A Light For Attracting Attention

15:00–16:00 Subota 4.6.2022.

Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada plus Tom Skinner iz Sons of Kemet jednako The Smile.

Članovi Radioheada i prije su objavljivali izvan matičnog benda, prije svih Thom Yorke koji je imao i projekt Atoms for Peace zajedno sa Fleom iz Peppersa. Solo albume objavili su bubnjar Phill Selway te gitarist Ed O’Brien, a Jonny je između ostalog radio soundtrackove za razne filmove. The Smile čine Thom Yorke, Jonny Greenwood te bubnjar iz benda Sons of Kemet Tom Skiner. Njihov prvi album naginje prema jazzu i izlomljenim ritmovima, a u određenim momentima podsjeća na najbolje Radiohead trenutke, te se čini kao generalna proba za novi album Radioheada. The Smile su trenutno na evropskoj turneji koji su otvorili nastupom u nesretnoj zagrebačkoj Hali.

Tracklist:

01 “The Same”
02 “The Opposite”
03 “You Will Never Work In Television Again”
04 “Pana-vision”
05 “The Smoke”
06 “Speech Bubbles”
07 “Thin Thing”
08 “Open The Floodgates”
09 “Free In The Knowledge”
10 “A Hairdryer”
11 “Waving A White Flag”
12 “We Don’t Know What Tomorrow Brings”
13 “Skrting On The Surface”

autor: Ante Marković, 01/06/2022

Vezane objave

Arhiva

DIIV / Is This Is Are

13/01/2016.

Četiri godina nakon sjajnog albuma “Oshin” , bruklinski DIIV i novi materijal “Is This is Are”. Bend je proteklo vrijeme bio poprilično koncertno aktivan i većina inspiracija za nove skladbe događala se kroz bendovsko sviračko sazrijevanje. Srijeda i subota u 15.00 su vremena za novi DIIV.

IRON MAIDEN / The Book of Souls

15/09/2015.

Od odličnog “Brave New Worlda” do donedavno posljednjeg i relativno prosječnog “Final Frontiera”, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao “The Book Of Souls”, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album. Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

EBI SODA / Honk If You’re Sad

15:00–16:00 Srijeda 4.1.2023.

Jazz is not dead

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

15:00–16:00 Srijeda 22.9.2021.

Tko god je barem malo u životu slušao hip hop glazbu znat će da je u korijenu hip hop produkcije tehnika koje se zove sampliranje. Riječ je o zvučnom kolažu, odnosno glazbi sastavljenoj uz pomoć samplera i kratkih dijelića druge, nerijetko tuđe, glazbe.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

REBOLLEDO / RA Mix

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM