KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

JOSE GONZALEZ / Vestiges & Claws

Ništa se sve ove godine nije radikalno dogodilo sa prepoznatljivim Joseovim pijevom i zvukom akustare sa plastičnim žicama. Side projekt Junip i stalne kolaboracije sa drugim izvođačima su očito platforme na kojim se Gonzalez igra sa drugačijim izričajem. Ovo što slušamo je samo još jedan klasični Jose Gonzalez, argentinski šveđanin kojeg još uvijek možemo smatrati jedinim pravim nasljednikom nikad prežaljenog Nick Drake-a.

Obiteljski bijeg iz rodne Argentine, pod terorom vojne hunte početkom sedamdestih, u sasvim drugačiji kulturološki krajolik Švedskog Gothenburga vjerojatno je bitan faktor u glazbenom oblikovanju Jose Gonzaleza. Nakon početnog bavljenja i bildanja glazbom kroz različite hard-core bendove, onaj unutarnji i osobni Jose sa klasičnom gitarskom naobrazbom, 2003. godina je vrijeme izlaska prvog službenog i cjelovitog materijala pod imenom “Veener”. Slijedi ga 2007. “In Your Nature” dok ove, 2015. upravo imamo priliku uživati u novom albumu “Vestiges & Claws”. Ništa se sve ove godine nije radikalno dogodilo sa prepoznatljivim Joseovim pijevom i zvukom akustare sa plastičnim žicama. Side projekt Junip i stalne kolaboracije sa drugim izvođačima su očito platforme na kojim se Gonzalez igra sa drugačijim izričajem.
Ovo što slušamo je samo još jedan klasični Jose Gonzalez, argentinski šveđanin kojeg još uvijek možemo smatrati jedinim pravim nasljednikom nikad prežaljenog Nick Drake-a.

1 WITH THE INK OF A GHOST
2 LET IT CARRY YOU
3 STORIES WE BUILD, STORIES WE TELL
4 THE FOREST
5 LEAF OFF / THE CAVE
6 EVERY AGE
7 WHAT WILL
8 VISSEL
9 AFTERGLOW
10 OPEN BOOK

autor: el5egundo, 13/02/2015

, , ,

Vezane objave

Arhiva

EAGULLS / Eagulls

24/03/2014.

Slučajno se poklopilo da, uz ovotjedni powerplay, i album tjedna četvorke iz Leedsa čije se ime čita skoro kao onih mrskih američkih cvilidreta a piše Eagulls opet traži inspiraciju u britanskoj glazbeno-povijesnoj slikovnici.

HOT CHIP / Freakout/Release

15:00–16:00 Subota 24.9.2022.

Novo iz britanske tvornice retro electro pop hitova.

JULIA JACKLIN / Pre Pleasure

15:00–16:00 Subota 3.9.2022.

Am I gonna lose myself again?

THE LIMINANAS / Shadow People

15:00–16:00 Srijeda 24.1.2018.

Peti album francuskog dua kojeg čine supružnici Lionel i Marie Liminana.

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Than (2000.)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM