KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio na cesti 2017 / Split

18:00–23:00 Subota 27.5.2017.

Došlo vrijeme za povratak radija na cestu. Otvaramo 4. RNC koncertnu turneju, tu ispred vrata radija, na platou Doma mladih u Splitu. Subota, 27.05. od 18:00h i ludi lajnap.

Na istom mjestu i otprilike u isto vrijeme kao i proteklih godina iznosimo radio na cestu i uživo predstavljamo pet uzbudljivih imena koja će velikodušno podijeliti svoju glazbu. Birali smo žanrovski različite izvođače i složili pravi mali festivalski lajnap pa svoju subotu možete početi kvalitetno trošiti na platou Doma mladih već od ranih popodnevnih sati—ako vas baš zanima slaganje razglasa i tonske probe.

Službeno krećemo u 18:00h, program uživo (na platou) traje do 23:00h, iza čega selimo nekoliko katova underground i nastavljamo sa radijskom klupskom večeri u našem dnevnom boravku, hodniku Kocke, sa KLFM Soundsystem glazbenom podlogom za nastavak preostale eklektične subotnje večeri.

Ovu klasičnu razmjenu energija ponovo koristimo kako bi svim radijskim simpatizerima dali mogućnost da pomognu u održivosti community radija kroz donacije, uz izbor nekih od naših originalnih proizvoda (majice, torbe, bedževi, naljepnice). Donacijom se osigurava i besplatan upad na nastavak večeri u Kocki.

Kao i do sada, čitav koncert će biti emitiran uživo u našem programu. Mada … bolje vam doć ako možete :)

Ekipa koja će vam tu subotu učiniti čarobnom je:

AM:PM / ST

Za ovu dvojicu splitskih umjetnika glazba je nešto sasvim prirodno i nezaobilazno, a ono što ih je spojilo je obostrani afinitet za pomicanjem vlastitih granica i stvaranjem nečeg novog. Iako dolaze iz pomalo različitih glazbenih sfera AM:PM priča itekako zajedničkim jezikom. Antonio Milina je svoj glazbeni put stvarao kroz nešto sirovije zvukove svirajući u alternativnim bandovima te konačno u splitskim Dječacima dok je Milan Pivalica već 20-ak godina orijentiran na elektronsku glazbu. a iza njega su rezidencije u najboljim splitskim klubovima, produkcija elektronske glazbe te je jedan od najcjenjenijih splitskih DJ-eva.

BIZON / ST-ZG

Bizon je instrumentalni (rock) band iz Splita nastao u Zagrebu početkom 2012, sredinom te godine snimaju i prvi materijal. 2014. i 2016. objavljuju još dva EP-a. U vječnoj potrazi za basistom, Luka (gitara) i Đole (bubnjevi) većinu vremena u garaži provode kao duo. Bizon proizvodi nervoznu i bučnu glazbu.

Jan Kinčl i Regis Kattie / ZG

Kolaboracija zagrebačkog DJ-a, producenta i live act izvođača Jana Kinčla te francuskog klavijaturista Regisa Kattieja spontano je nastala kroz sessione u Janovom studiju. Ubrzo je postalo jasno da dvojac slično razmišlja, a reakcije na prvu seriju nastupa po Hrvatskoj potvrdile su da razmišljaju i u pravom smjeru.

Balansirajući na tankoj liniji između elektronske glazbe i jazza, činjenica da dolaze iz različitih backgrounda, ali da dijele mnoge poglede na glazbu i njeno izvođenje stvorila je situaciju za istraživanjem područja u kojima se preklapaju, a otvorena i improvizatorna struktura nastupa omogućava im da se vrlo slobodno kreću između housea, jazza i techna te da se podjednako uklope u različite dvorane, od malih sjedećih koncerata do glavnih floorova velikih festivala.

Tome najbolje svjedoče neki od potvrđenih datuma za 2017. godinu koji se kreću od eminentnih festivala elektronske glazbe kao što su Dimensions (Pula), Love International (The Garden, Tisno), Moondance (Trogir), Dev9t (Beograd, Srbija), Radio Na Cesti (Split) i River (Gornji Zvečaj) do brojnih manjih klupskih evenata.

Kundyak Mezhie / ST

Nakon nekoliko godina pauze, preslagivanja postave, raznih usporednih drugih glazbenih projekata uspjeli smo upornim pregovaranjem dovesti stare nam drugove sa ceste. Još uvijek se nadamo kako bi i Valentino Bošković mogao svratiti ili barem poslati nekakav signal, što je malo vjerojatno jer kakve veze on ima s njima!? O Kundyacima ne treba previše pisati, treba ih uživo čuti.

Cuisine Dub / ST

Cuisine Dub (live ambient improvisation) je Ante Matas, mladić iz naših radijskih redova i redova kluba Kocka. Sebe ne smatra glazbenikom, ali se voli baviti glazbom, pa tako iza sebe ima zavidan broj ploča, jedan album, 4 aliasa i vlastitu izdavačku kuću, a u posljednje vrijeme poprilično je tražen u produkcijskom svijetu. Glazbeno se ne voli svrstavati u koševe pa varira od housea, ambienta, jazza do world music tonova. Osim glazbe voli dobar zalogaj i kapljicu, a najdraža boja mu je tirkizna.

Lipi Ive / Kaštila

Kaštelanski MC Lipi Ive je u kući! Sastoji se od 20g munje, 80g psihodelije, 0.8g skanka, 2g strpljenja i 85 kila čiste lipote. Prepoznatljiv je po svom težaškom kaštelanskom naglasku, old school rapu i anegdotama iz dalmatinske svakodnevnice. Već je imao priliku dijeliti binu s dokazanim izvođačima scene kao što su Bolesna braća i Frenkie, a snimio je i pjesmu s Kandžijom. Ovom prilikom promovirat će svoj novi mixtape “Zaspa Je Lipi Ive”. ((Lipi Ive otkazao.))

 

 

Čitav događaj je dio ovogodišnjeg Platformata i prvi dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira u suradnji sa mrežom udruga Clubture te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

autor: KLFM, 27/05/2017

, , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO NA CESTI 2016 / Varaždin

25/11/2016.

– report –

ZAGREB / 2014

15/12/2014.

Javnom tribinom i koncertom održanima 22. studenog u zagrebačkoj Booksi, odrađena je treća, zaključna etapa projekta ‘Radio na cesti’. Pune rezultate će pokazati vrijeme, pa i nastavak projekta zakazan za proljeće iduće godine, no u globalu nemamo razloga biti nezadovoljni. Naprotiv, ostvarili smo brojna poznanstva i prijateljstva, proširili vidike i znanje, te na koncu zadobili neophodnu dozu poleta koji će nam u nadolazećem razdoblju itekako biti potreban!

Pripreme za RADIO NA CESTI 2020.

18:00–19:00 Četvrtak 2.7.2020.

Svi planovi ove godine, pa tako i naši da se tradicionalno RADIO NA CESTI održi već u svibnju nisu bili…

Radio na cesti Šibenik / 23.09.2017.

17/09/2017.

Ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI zaključujemo u Šibeniku. Ovaj put surađujemo sa udrugom – domaćinom P.A.R.K. i predstavljamo svježa i vibrantna imena domaće glazbene scene. Azimut, here we come.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

JAY-Z / The Blueprint (2001)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin