KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Mistika Balkana

23:00–1:00 Ponedjeljak 1920.6.2017.

U 187. KUPEK-u vraćamo se izvorima, vraćamo se muzici, vraćamo se Balkanu. Ugostili smo, recimo to tako, dva benda – mladu ekipu okupljenu iz raznih krajeva koja se prozvala Dogs in Kavala i Nikolu, koji je u ovom KUPEK-u predstavljao Cyclist Conspiracy, a između njega i benda se slobodno može staviti znak jednakosti.

Photo: Denia Kozulowski

Dogs in Kavala čini trojka Siniša, Srđan i Nikola, od kojih je jedan negde iz Vranja, drugi iz Beograda, a treći izBosne. Kako će se i kome će se ove geografske odrednice lepiti njima je najmanje važno, a samim tim i nama, pa ostavljamo vama na volju da ih sami svrstate gde već želite. Ono zbog čega su pozvani u KUPEK je ipak muzika kojom se bave, ali i aktivizam vezan za prostor Kvake 22, prostor nekadašnjeg vojnog orkestra koji su oživeli i koji danas deluje kao nezavisni kulturni centar, ali i neka vrsta muzeja prošlog vremena.

Do sada su objavili i nešto što možemo nazvati albumom, a nalazi se na kaseti, mada postoji i EP na njihovoj bandcamp strani (https://dogsinkavala.bandcamp.com/). A kako bend zvuči uživo, osim Beograđana koji to često imaju prilike čuti, imaće priliku da čuju i Banjalučani i svi oni koji se od 20. do 22. jula nađu na Demo festu.

Kavala u nazivu benda je samo slučajnost, a Grčka u postojanju Cyclist Conspiracy-a ima puno veću ulogu. Grčka, ali ne samo Grčka već i Balkan zapravo su temelji u postojanju ovog benda kojeg predvodi još jedan Nikola. Cyclist Conspiracy (https://soundcloud.com/the-cyclist-conspiracy) postoje već godinama i do sad su menjali postavke u više navrata da bi, barem se tako Nikola nada, družina koja sad čini bend mogla biti i konačna.

Predstavljaju se kao (anti) world orkestar, a nastali su kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“. Mogli bi reći da njihova muzika proizlazi iz istraživanja. Istraživanja Vizantije, pustinje, šamana, raskalašnih žena iili stepa sa nebom samo za šamana, psihodeličnog ili turcke rocka, Bliskog ili Dalekog istoka. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Tako bi oni rekli, a kako zvuče Cyclist Conspiracy, ali i Dogs in Kavala poslušajte u 187. KUPEK-u u ponedeljak, 19. 06. 2017. godine od 23 h.

autor: dejan kozul, 19/06/2017

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Dragan Bursać, Ramiz Huremagić: PTSP šetnja kroz Spomenar

23:00–1:00 Ponedjeljak 1112.3.2019.

Oaze slobode u Kruševcu i Novom Sadu

23:00–1:00 Ponedjeljak 2930.6.2020.

Dupli program u 278. K.U.P.E.K. – Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera. Dupli program, dvije priče sa mogućim različitim razvojem događaja, ali…

Pjesnički tajkun

07/12/2014.

U 106. KUPEK-u gost je novinar, satiričar i pjesnik Tomislav Marković koji je nedavno objavio svoju drugu zbirku poezije “Čovek zeva posle rata”.

Buntovnici sa razlogom

04/10/2015.

U ovom KUPEK-u sa Marijom Rodić smo pričali o MikroFAF-u, odnosno o mikro festivalu amaterskog filma. Gde su granice amaterizma,…

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

SAINT ETIENNE / Pond House

SETH TROXLER / Rhythm Control

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)