KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MENT 2020

Početkom drugog mjeseca KLFM ide u posjet MENT-u, najvećem showcase ( i mnogo više od toga ) festivalu na ovim prostorima. U 3 festivalska dana ( 5 – 7 veljače ) pokušat ćemo posjetiti veći dio onoga što MENT i Ljubljana nude, što znači: pogledati neke od koncerata, napraviti nekoliko intervjua, obići većinu lokacija. Nadamo se pohvatati bar dio od navedenog jer MENT 2020 je OGROMAN.

O programu i događanjima na MENT-u pričat ćemo uskoro u emisiji Tonska proba na radiju KLFM. Do tada pročitajte što vam sve festival nudi, na kojim lokacijama i sa kojim imenima i, ako je moguće, napravite plan za put u Sloveniju. Jer život je kratak a Ljubljana je blizu!

MENT 2020

Šesto izdanje MENT Ljubljana održat će se od 5. do 7. veljače, a donosi čak 81 nastup na 14 lokacija širom glavnog grada Slovenije. Uz 60 već prethodno objavljenih izvođača u završnoj najavi dodan je još 21 izvođač među kojima se nalaze i headlineri uvodne večeri, zlatni dečko londonskog jazza Kamaal Williams i ukrajinska grupa koja se sastoji od sedam glumica Dakh Daughters. Tu su nizozemski ambasadori elektronske glazbe Dekmantel Soundsystem, kao i mnoštvo sjajnih izvođača iz regije koji su obogatili festivalski program.

Lista izvođača i raspored nastupa:

Schedule

Među ovogodišnjim novitetima su nove lokacije: Dijaški dom Tabor, studentski dom s prekrasnom plesnom dvoranom i record shop Big Nose, kao i party za zagrijavanje preMENT, s turskim legendama BaBa ZuLa i MENT-ovi specijali, poput suradnje s uglednim amsterdamskim Red Light Radiom i glazbenih radionica orijentiranih na synth glazbu Modul@rnice i HEX 1.0. I ove godine MENT će udružiti snage s galerijom DobraVaga i predstaviti izložbu glazbenih art printova appointMENT 4.0, a audiovizualni dio Beam Team ponovno će ukrasiti tri festivalske lokacije. Ne treba zaboraviti ni četiri prijema i četiri speed networkinga s raznim glazbenim profesionalcima.

Dnevne ulaznice dostupne su po pretprodajnoj cijeni od 15.00 €.

Ulaznice:

Tickets

Za lakše snalaženje po programu i gradu moguće je downloadati
MENT Ljubljana aplikaciju:
iPhone / Android

___#MENT2020

ZAVRŠNI 21. IZVOĐAČ:

Poetski rock duet, koji je postao septet ALL STRINGS DETACHED, suvremeni interpretator baskijske i ostalih glazbenih baština AMORANTE, jedan od najprominentnijih slovenskih DJ-eva BORKA, indie rock bećari ČAO PORTOROŽ, punk trubadur DAMIR AVDIĆ, dark techno producent DOUCHEAN, eklektički synth zaljubljenik DULASH DER DJ, hvaljena mlada makedonska DJ-ica ERMILOVA, svježi val slovenskog synth popa FUTURSKI, slovački future-pop FVLCRVM, mladi eksponent rave nasljeđa GL.YSTEN, mađioničari mračnih elektroakustičnih zvučnih predjela II/III, obećavajući hip hop/bass producent JUNKER, najmlađi rezident DJ Kluba K4 LARA, veteran ljubljanske klupske scene LAVKA, međunarodno hvaljena hrvatska DJ-ica MAJA PA, prvo ime slovenskog electra NULLA, mađarski electrofolk.dragulj, ODD ID, indie pop soul kolektiv PEOPLE CLUB, pjevač, multiinstrumenalist, pisac i slikar PETER PIEK i breakbeat znanstvenik TERRANIGMA.

Cjelovita lista izvođača:

Lineup

___#KONFERENCIJA

Ovogodišnja MENT konferencija 2020 održat će u Kinu Šiška i M hotelu 6. i 7. veljače. Podijeljena je u četiri međusobno povezana dijela: EX-YU, DIGITAL, LIVE i AND EVERYTHING IN BETWEEN.

Među ovogodišnjim gostima nalaze se i ugledni booking agent Rob Challice, sveučilišna profesorica i glazbena profesionalka Sally-Anne Gross, predstavnik globalne glazbene platforme Bandcamp za Europu Aly Gillani i glavni čovjek izdavačke kuće Glitterbeat Records, bazirane u Ljubljani, Chris Eckman.

MENT konferencija 2020 uključuje prezentacije na temu ex-YU tržišta, debatu o prihodima od streaminga, razgovor o istočnoeuropskim festivalima i panel diskusiju s predstavnicima nekih od najuspješnijih istočnoeuropskih glazbenih medija. Bit će govora i o održivosti festivala i karijera glazbenika, svježim pristupima glazbenom PR- u i bookingu te predstaviti europski projekt HEMI i srpsku inicijativu Hali gali.

Raspored održavanja konferencije:

Conference

Prijave za speed networking su otvorene! Zainteresirani mogu upoznati predstavnike nekih od najpoznatijih europskih glazbenih festivala, predstavnike značajnih slovenskih klubova i organizatora koncerata, slikovitu družinu francuskih glazbenih profesionalaca i ključne organizatore koncerata/klupske promotore s područja bivše Jugoslavije.

Zainteresirani za inovativne pristupe bukiranju koncerata trebaju posjetiti prezentacije: The Future of Booking: Sold-out Shows Using Data i Banding – matchmaking aplikaciju namijenjenu bendovima/DJ-ima u svrhu međusobne razmjene nastupa i međusobne promocije, koju će popratiti radionica Banding – Real-life Matchmaking. Moguće se također prijaviti i na cjelodnevnu radionicu Europe in Synch, posvećenu glazbenom licenciranju u oglašavanju, filmu i na televiziji..

Također, ne treba propustiti ovogodišnje prijeme, na kojima će biti prilika popričati s glazbenim profesionalcima iz četiri zemlje. Austrijanci, koje na MENT-u predstavljaju Alicia Edelweiss, Bernhard Eder, My Ugly Clementine and Petrol Girls, srdačno pozivaju na Austrian Heartbeats prijem. Ruska delegacija organizira prijem New Russian Wave na kojem će sudjelovati ruski bendovi Gnoomes, Stadt, Wooden Whales and Inturist. Tu su i češki delegati na Soundczech in Time i prilika za provjeriti kako zvuče njihovi bendovi Never Sol, Bratři and Market odnosno druženje French Pitch & Brunch, uz zakusku i upoznavanje s njihovim bendovima Decibelles, Slift i Cheap House.

Prijemi:

Conference Receptions

___#SPECIJALI

MENT specijali istražuju poveznice između glazbe, suvremene vizualne umjetnosti, tehnologije i zajednice.

appointMENT 4.0
U suradnji s galerijom DobraVaga, MENT organizira četvrtu komercijalnu izložbu glazbenih printova appointMENT 4.0, na kojoj će izloženi i dostupni za kupnju biti glazbeni printovi 77 mladih slovenskih i međunarodnih vizualnih umjetnika

Red Light Radio (NL) x MENT Ljubljana
Slovenski DJ Borka nedavno je udružio snage s amsterdamskim neizostavnim svetištem glazbe Red Light Radiom i odabrao tim DJ-eva iz različitih dijelova regije. U četvrtak će zauzeti prostorije omiljenog lokalnog Radio Študenta. U petak Red Light Radio streamat će uživo svoje setove iz posve novog ljubljanskog record shopa Big Nose.

Modul@rnice (CZ) x MENT Ljubljana
Trodnevno synth igralište za fanove synth glazbe i opću publiku, s kolektivom Synth Library Prague.

Radionica: HEX 1.0
Pod mentorstvom slovenskih umjetnika Anže Sekelja i Staša Vrenka, zainteresirani će moći izgraditi svoj osobni glazbeni instrument HEX 1.0 od polumodularne serije elektronskih instrumenta HEX.

BEAM TEAM / sound-reactive projection mapping
Slovenske multimedijalne umjetnice 5237 (Stella Ivšek) i SMECH (Anja Romih) ponovno će vizualno ukrasiti tri festivalske lokacije sa svojim zvučno reaktivnim mapiranjima projekcija.

___#ULAZNICE

U PRETPRODAJI (do 4. veljače, 2020):

• DNEVNE ULAZNICE: 15.00 €
• FESTIVALSKE ULAZNICE (3 dana, svi nastupi): 39.00 €
• PRO PASS (festival i konferencija): 79.00 €

Više o nastupima: https://www.ment.si/lineup/
Više o konferenciji: https://www.ment.si/conference/
Ulaznice: www.ment.si/tickets
Internetska stranica: www.ment.si
Facebook event: https://www.facebook.com/events/464482000755911/

M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Konferencija koproducirana uz Sigic.
Festival podržavaju Grad Ljubljana i Ministarstvo kulture Republike Slovenije.

autor: tomislav gracin, 16/01/2020

,

Vezane objave

Arhiva

Ovaj svjetionik nezavisne umjetnosti briše granice između izvođača i publike, stvara ugodnu i intimnu atmosferu u kojoj se razmjenjuju iskustva i ideje. Hoće li tako ostati, što nas očekuje ove godine, te što je potrebno za organiziranje festivala, možete saznati u razgovoru kojeg smo vodile na telefonskoj relaciji Split-Umag sa Striborom Filićem, jednim od organizatora festivala.

Razgovarali smo s INDIREKT festivalom

14/05/2016.

U prošloj emisiji smo započeli priču o nama najdražoj ljetnoj zanimaciji – glazbenim festivalima. Otputovali smo u prošlost, te od…

Frenkie, Kontra i Indigo – Promocija Putanje, + Lipi Ive, Pesti

21/11/2016.

Frenkie, Kontra i Indigo dolaze 26.11.2016. u splitski Klub Kocka promovirati svoj zajednički album „Putanja“. Uz njih, na bini će im se pridružiti domaće snage Lipi Ive, Pesti i DJ Kokli.

DADAnti: Svirači rumene kadulje

29/10/2015.

U ponedjeljak 02.11.2015. u 20:30 u klub galeriji Ghetto radimo promociju novog romana našega dopredsjednika Željka Barišića ‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ koji je upravo izašao u biblioteci DADAnti. Posebna gošća jest pulska pjesnikinja Aleksandra Mandić koja će nam se ovaj put predstaviti kao slamerica.

Autoluminescent – documentary film about Rowland S. Howard

22/04/2017.

Ponedjeljak, 24. travnja 2017. od 21.00 h, Chillton bar, Split

Tjedna rotacija

Arhiva

HELADO NEGRO / Far In

THE PRODIGY / Music For The Jilted Generation (1994)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop