KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SuperUho festival na supernovoj lokaciji – tvrđavi Sv. Mihovil!

Već najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal,King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

 

Zagreb, 18.svibnja – Već najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal,King Khan And The Shrines, Rosetta, Oughti mnogi drugi održat će se po novom žednouhom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Sv Mihovil - LaLuz visuals - bojanje svijetlomŽednouhi su još jednom snagom vizionarskog duha prenamjenili klasično izvedbeni prostor u festivalsku kompleksnu lokaciju koja će posjetiocima ponuditi višeslojnije, autentičnije uživanje u glazbi i atmosferi. Podsjetimo samo na neke od prijašnjih žednouhih inspirativnih prenamjena prostora u atraktivne koncertne/klupske dvorane: kazališna dvorana &TD Studentskog centra uklanjanjem sjedalica postaje unikatan koncertni prostor, galerija Klovićevi dvori privremeno je prenamijenjena u klub svjetske razine, Kuća za ljude i umjetnost – Lauba nakon održavanja Žednouhih koncerata dobija epitet jednog od najatraktivnijih zatvorenih prostora u ovom dijelu Europe. Vizionarstvo, kreativnost i hrabrost te beskompromisna selekcija vrsnih izvođača u cilju razveseljavanja glazbenih znalaca i žednouhog tima, ali i u cilju edukacije mlađih naraštaja još jednom rezlutira inovativnim pozitivnim pomakom na Hrvatskoj promotorskoj scenite utvrđuje poziciju Hrvatske na globalnoj kulturno-umjetničkoj mapi.

Prošlogodišnji koncept pozornica – Žedno uho stage, Drugi stage, ISKON DJ stage, Akustika stage te ISKON lounge ostaje sadržajno isti, a bit će obogaćen još jednom konceptualnom akustičnom pozornicom na atraktivnoj i inspirativnoj lokaciji u sklopu tvrđave Sv. Mihovil.

Žedno uhostage biti će smješten na glavnom izvedbenom platou tvrđave Sv. Mihovil ispred tribina na istom mjestu gdje je prošle godine svjetski popularan RnR bend The National izveo čak dva nastupa zaredom. O izvanredno uzbudljivoj prošlogodišnjoj atmosferi svjedočila je kolektivna euforija publike i oduševljenje samih izvođača.

Lokacija Drugog stagea bit će smještena u prozračnom neubičajenom prostoru ispod gledališta tvrđave Sv. Mihovil udaljena svega 20-ak metara od glavnog stagea.

Novina u ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala je još jedna nadodana pozornica na kojoj će nastupati kantautori u akustičnoj izvedbi u sumrak, a za uređenje i lounge ugođaj pobrinut će se Iskonov kreativni tim. Nova pozornica nalazit će se na prekrasnom platou ispred ulaza u tvrđavu Sv. Mihovil – najatraktivnijem vidikovcu u Šibeniku odakle će posjetioci uživati u panoramskom pogledu na šibenski arhipelag. Pored uživanja u glazbi, rajskom ambijentu i velebnom pogledu posjetiocima će biti ponuđen zanimljiv gastronomski užitak.

Sadržaj ovogodišnjeg izdanja SuperUho festivala upotpunit će La Luz visuals kolektiv iz Budimpešte autentičnim svjetlosnm oslikavanjem zidina tvrđave.

tvrđava Sv Mihovil - live in concert (The National)Više o razlozima promjene lokacije SuperUho festivala kao i pogodnostima proizašlim iz novog koncepta govori kreativni direktor festivala Mate Škugor:Premda smo prilikom pokretanja SuperUhofestivala bili svjesni činjenice da prostor nekadašnje tvornice TEF ide u prenamjenu, ipak smo odlučili krenuti u njegovu realizaciju na navedenoj lokaciji u nadi da će se kroz narednih nekoliko godina iskristalizirati nova potencijalna lokacija na koju ćemo ovaj projekt preseliti . Ispostavilo se da takva lokacija već postoji te da ju je samo bilo potrebno prilagoditi našim potrebama. Naime, već prilikom realizacije lanjskih koncerata grupe The National uočili smo dodatni potencijal ionako fantastične tvrđave Sv. Mihovila koja je svojim jedinstvenim ambijentom bez daha ostavila ne samo publiku već i same izvođače. Još početkom godine smo posložili koncept kojeg smo inicijalno planirali realizirati tek 2016. no kako nam je smisao dodatnog ulaganja značajnih financijskih sredstava u dosadašnju lokaciju u situaciji kad je njena prenamjena sve izvjesnija postao i više nego upitan, odlučili smo već ovogodišnje izdanje festivala preseliti na tvrđavu sv. Mihovila. Uz već planirane dvije pozornice tvrđava će nam zahvaljujući svojoj strukturi omogućiti postavljanje i treće akustične pozornice koja će ujedno predstavljati i Iskonovu zonu opuštanja, a u kojoj će se nalaziti i kutak za hranu i piće. Za razliku od glavnog festivalskog programa popratni sadržaji ostat će na prošlogodišnjim lokacijama, pa će tako uz kamp koji se nalazi uz samu gradsku plažu Banj te je udaljen 900 m od tvrđave sv. Mihovila, na toj plaži biti postavljena Iskonova dnevna pozornica na kojoj će se kao i lani od 18-19 sati u suradnji s portalom Muzika.hr održavati program Akustika. Novost je da će navedena pozornica raditi i od 02 pa sve do 06 sati ujutro kao mjesto na kojem će po završetku glavnog festivalskog programa oni najuporniji pronaći svoje utočište.

Cijena festivalskih ulaznica ostaju iste:

290kn (do 03.08.)
320kn (na ulazu)

Svi koji su kupili pojedinačnu ulaznicu za koncert Flogging Molly moguć je slobodan ulaz na prvi festivalski dan u sklopu kojeg nastupa pored mnogih drugih izvođača i Flogging Molly.

Oni koji su na osnovu kupljene festivalske ulaznice dobili besplatnu ulaznicu za koncert Flogging Molly pri ulasku na festivalsku lokaciju moraju zajedno predočiti : festivalsku ulaznicu i ulaznicu za Flogging Molly .

Pretprodajna mjesta:

Dallas Music Shop Šibenik(Kralja Tomislava 4),Šibenik
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark(Berislavićeva 13), Zagreb

Vidimo se od 3. do 5.kolovoza u SuperUho glazbenom boutiqueu na najatraktivnojoj lokaciji na obali – tvrđavi Sv. Mihovil!

autor: Vjeran Stojanac, 19/05/2015

, , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

PREDSTAVA BI-POLAR B(E)AR/E

08/05/2023.

Koja je granica izdržavanja, a koja sreće? Kako pronalazimo svoj glas u svijetu ispunjenom zadanim ponašanjima i poželjnim obrascima? Upravo…

Polet br.40 u Pulskoj Makini uz tuljanovinu u marinadi

16/08/2013.

Poslušajte stoljetnu tradiciju portugalske kuhinje i okusite najbolje od suvremene hrvatske poezije.

Pozdrav Suncu

05/05/2015.

Udruga DADAnti će 07. svibnja u 13 sati na splitskom Voćnim trgu održati performans ”Pozdrav Suncu” koji nema političke pozadine, ne nastoji biti provokativan – nego zabavan i vizualno atraktivan, posebice za turiste. No ujedno postavlja i pitanja: Ima li budućnosti splitske književnosti bez sadašnje splitske književnosti? Može li se graditi buduća splitska književnost ukoliko smo okrenuti samo tradicionalnim književnim vrijednostima?

Split Nomad Gallery x Demos

18/09/2019.

Ovaj četvrtak navečer u Academia Club Ghetto očekuje vas Demosova atmosferična glazbena selekcija za Split Nomad Gallery.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

BEASTIE BOYS / Ill Comunication (1994)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

FRANKIE KNUCKLES / xlr8r (R)

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM