KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

King Crimson nakon 50 godina

20:00–22:15 Subota 7.11.2020.

Kako danas zvuče King Crimson kada je samo Fripp ostao izvorni član? Bio i ostao! Najbitnije – ne predaju se!

Dakle, slijedi jedan live zapis sastava King Crimson. Nastao je u novom mileniju, a uzevši u obzir učestalu fluktuaciju članstva – jedini je Robert Fripp ostao izvorni i ključni član – može ga se promatrati i kao svojevrsni tribute to album. Neki su u međuvremenu umrli, primjerice Greg Lake i John Wetton, no oni se ionako vezuju za ranu inkarnaciju Crimsona iz prve polovice sedamdesetih, posebno Lake koji zbog suradnje sa Emersonom i Palmerom napušta sastav u jeku snimanja drugog albuma, In the Wake of Poseidon (razlog je naravno ELP i to Lakeu ne zamjeram).Wetton je pak dio klučne inkarnacije prvr faze Crimsona (albumi Larks’ Tongues in Aspic, Starless and Bible Black i  i Red).

Sastav se obnavlja počtkom osamdesetih sa nekim novim kvalitetnim ljudima (uz Frippa su tu i Bill Brufford, Tony Levin i Adrian Bellew). Uslijedila je još jedna pauza i preslagivanje članstva (ne svih već pojedinih) ali Fripp je nezaustavljiv – ako odredi neki cilj borit će se do kraja. Ipak je horoskopski bik!

Nekoć…

I sad!

Popis skladbi:

07. siječnja 1974.

07. travnja 2013.

 

autor: Vjeran Stojanac, 06/11/2020

, , ,

Vezane objave

Arhiva

R.E.M. – In Memoriam

24/09/2011.

REM su istinski velik sastav ne samo zbog veličanstvenog opusa i fantastičnih koncernih nastupa, već i činjenice da su znali prepoznati trenutak kada se treba časno povući. Dovoljno za ulazak u Aleju vječnih velikana!

Crippled Black Phoenix: (Mankind) The Crafty Ape (2012.)

20:00–21:30 Subota 5.12.2020.

Čovječanstvo je zbir vještih majmuna!

Tribute to Jeffrey Lee Pierce

20:00–22:10 Subota 7.7.2018.

Da nije platio danak razuzdanom životu, 27. lipnja bi Jeffrey Lee Pierce napunio 60 godina. Ovo je ‘tribute to’ izdanje eXita posvećeno njegovom naslijeđu, u viđenju njegovih suradnika i prijatelja!

Laibach: retrospektiva

12/06/2014.

Skorašnji splitski nastup Laibacha u okviru IKS Festivala je dobra prilika da se jednom kronološkom retrospektivom podsjetimo na korijene, začetke, te karijeru tog enigmatičnog kolektiva koji bi prije bio (i ostao) iskrivljeno zrcalo popularne kulture nego li tipičan pop/rock sastav, i koji, vješto koristeći oruđa provokacije, parodije i travestije već više od tri desetljeća udara u bolna mjesta zapadne kulture koja unatoč prividu umjetničkih sloboda često pleše pod diktatom autoriteta!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret