KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jethro Tull – Crossing the Years

20:00–22:45 Subota 8.8.2020.

Mali presjek kroz recimo prvu ali znakovitu fazu Jethro Tulla. Nakon jezivog Under Wraps sve je otišlo u tri….

Kako se da naslutiti iz imena, ovotjedni je eXit presjek stvaralaštva sastava Jethro Tull, koncipiran kroz tri albuma – Nisu priloženi u cjelini već raštrkano. To su Aqualung (1971.). Songs From The Wood (1977.) i Broadsword and the Beast (1082.). Pažljivi slušatečlji odnosno poznavatelji opusa ovog kultnog sastava će uočiti kako se godinama izričaj Andersona i ekipe mijenja, a ova tri albuma su najbolji primjer kako se modificirao njihov zvuk koji je sa bluesa i folka otplovio ka progresivnijem izričaju i tematici obojanom nordijskom mitoogijom, no to je u ovom kontekstu manje bitno. Neki će mi zamjeriti što sam izostavio primjerice Stand Up, Benefit, Heavy Horses i još neke naslove ali za mene kažu da volim maltretirati ljude (oni koji me poznaju se neće s time složiti). Izbor je dakle ovakav. Da vas isuviše ne davim prilažem nekoliko korisnih linkova od kojih je jedan moj tekst; mogli ste ga uostalom pročitati u knjizi Crtice iz podzemlja, koja uskoro dobija nastavak.

By the Way prodaja Crtica  je dobro krenula ali onda je ukupna zarada podbacila. Ne u potpunosti ali ipak…   Previše sam knjiga podijelio ljudima o čijim manama sad neću. Nek se vesele i uče žurnalističko/kritičarskoj pismenosti.

Evo linkova koje sam obećao, i čitajte ovaj zasad objavljeni dio Crtica iz podzemlja, jer vas u drugom nadolazećem dijelu očekuju između ostalih Swansi, Scott Walker, Einstürzende Neubauten, John Foxx, Death In June, The For Carnation i slična imena od kojih vam se diže kosa na glavi. Strepite!

JETHRO TULL / Aqualung (1971.)

http://jethrotull.com/broadsword/

http://jethrotull.com/songsfromthewood/

Dakle, to je to… Zasad!

PS. Ian Anderson se ne osjeća dobro i ima problema s plućima što je loša vijest. Ona dobra je da nema Covid – 19!

U svakom slučaju imam dojam da ni financijski ne stoji baš bajno. U pauzi nedavnog zagrebačkog koncerta, osobno je prodavao majice na štandu! Zar nije mogao naći nekog klinca da taj posao obavi za jebenih 500 kn, a moglo je i u funtama, također usranim, posebice sad nakon Brexita….

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2020

,

Vezane objave

Arhiva

U susret Swansima

20:00–23:00 Subota 22.10.2016.

26. će listopada u sklopu svoje oproštajne turneje kutni Michael Gira i njegov životni projekt Swans još jednom pohoditi Lijepu Našu (kako stoje stvari, vidjet ćemo ih još jednom prije finalnog oproštaja). Stoga vam ovotjedno izdanje eXita pruža uvid u njihovu izvođačku magičnost i energiju, i to putem poluslužbenog live izdanja “We Rose From Your Bed With The Sun In Our Head”.

Bill Callahan – Have Fun with God / Son Volt – Live ’99 / Nirvana – Live at Reading ’92

24/01/2014.

U ovotjednom eXitu Vas očekuje zadnje ostvarenje Billa Callahana, te dva hvale vrijedna koncertna zapisa iz devedesetih – nastup Nirvane na Reading Festivalu 1992., te kompilacijska snimka svirki sastava Son Volt iz 1999. Treba li tražiti više od toga?

post eXit: Soda Fountain (repriza)/Elysian Fields – For the Home Cats & Sea Fans/Peter Buck – I’m back to blow your Mind once again

08/03/2014.

U noćnom Vas dijelu emisije eXit očekuje repriza ovotjednog izdanja Soda Fountana, te premijerno novi albumi sastava Elysian Fields, ‘For Home Cats & Sea Fans’, te ‘I am back to blow your Mind once again’ kantautora Petera Bucka, inače ex-gitarista REM-a!

Laibach – The Iron Sky / Crime and the City Solution: reunion!

21/04/2012.

Novi je album, točnije soundtrack za film Iron Sky u autorskoj izvedbi Laibacha dobra prilika da, uz par brojeva sa spomenutog urataka preslušamo i neke njihove starije skladbe iz mračnog vremena kada nije bilo pametno provocirati režim! Istovremeno, vijesti o reanimaciji Crime and the City Solutiona uz novopridošlo pojačanje u vidu Davida Eugene Edwardsa je odličan razlog za povratak optimizma!

Tjedna rotacija

Arhiva

PARBLEU / Danse Cette Zik

VASCO ROSSI / Bollicine (1983)

NILÜFER YANYA / Crash

ANDREW WEATHERALL / Dalton Superstore

JUANA MOLINA / ANRMAL

Valentino Bošković / Velika Praska (2020)