KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jethro Tull – Crossing the Years

20:00–22:45 Subota 8.8.2020.

Mali presjek kroz recimo prvu ali znakovitu fazu Jethro Tulla. Nakon jezivog Under Wraps sve je otišlo u tri….

Kako se da naslutiti iz imena, ovotjedni je eXit presjek stvaralaštva sastava Jethro Tull, koncipiran kroz tri albuma – Nisu priloženi u cjelini već raštrkano. To su Aqualung (1971.). Songs From The Wood (1977.) i Broadsword and the Beast (1082.). Pažljivi slušatečlji odnosno poznavatelji opusa ovog kultnog sastava će uočiti kako se godinama izričaj Andersona i ekipe mijenja, a ova tri albuma su najbolji primjer kako se modificirao njihov zvuk koji je sa bluesa i folka otplovio ka progresivnijem izričaju i tematici obojanom nordijskom mitoogijom, no to je u ovom kontekstu manje bitno. Neki će mi zamjeriti što sam izostavio primjerice Stand Up, Benefit, Heavy Horses i još neke naslove ali za mene kažu da volim maltretirati ljude (oni koji me poznaju se neće s time složiti). Izbor je dakle ovakav. Da vas isuviše ne davim prilažem nekoliko korisnih linkova od kojih je jedan moj tekst; mogli ste ga uostalom pročitati u knjizi Crtice iz podzemlja, koja uskoro dobija nastavak.

By the Way prodaja Crtica  je dobro krenula ali onda je ukupna zarada podbacila. Ne u potpunosti ali ipak…   Previše sam knjiga podijelio ljudima o čijim manama sad neću. Nek se vesele i uče žurnalističko/kritičarskoj pismenosti.

Evo linkova koje sam obećao, i čitajte ovaj zasad objavljeni dio Crtica iz podzemlja, jer vas u drugom nadolazećem dijelu očekuju između ostalih Swansi, Scott Walker, Einstürzende Neubauten, John Foxx, Death In June, The For Carnation i slična imena od kojih vam se diže kosa na glavi. Strepite!

JETHRO TULL / Aqualung (1971.)

http://jethrotull.com/broadsword/

http://jethrotull.com/songsfromthewood/

Dakle, to je to… Zasad!

PS. Ian Anderson se ne osjeća dobro i ima problema s plućima što je loša vijest. Ona dobra je da nema Covid – 19!

U svakom slučaju imam dojam da ni financijski ne stoji baš bajno. U pauzi nedavnog zagrebačkog koncerta, osobno je prodavao majice na štandu! Zar nije mogao naći nekog klinca da taj posao obavi za jebenih 500 kn, a moglo je i u funtama, također usranim, posebice sad nakon Brexita….

autor: Vjeran Stojanac, 07/08/2020

,

Vezane objave

Arhiva

Bruce Springsteen: Live at Winterland 12.12.1978.

20:00–22:50 Subota 12.12.2020.

Koncertni zapis Brucea i E Street benda iz vremena prije Darknessa i Rivera,,, kako zvuči?

St. Julian D. Cope

26/08/2016.

Julian Cope je širim masama najpoznatiji kao predvodnik bivšeg liverpulskog new wave sastava The Teardrop Explodes. No, on je i pjesnik, glazbenik, paleologist, samozvani šaman, tamanitelj čudnih i uglavnom zabranjenih kako biljnih tako i umjetnih supstanci, teoretičar krautrocka, antikvar, jedan od najvećih živućih stručnjaka za britanske megalitske kulture i njihovo arheološko naslijeđe. Za neke osoba vrijedna prezira, za druge svetac – Cope ostaje jedna od najkarizmatičnijih i najmističnijih individua na glazbenoj sceni sredine drugog desetljeća trećeg tisućljeća.

post exit: Snow falls into Military Temples/This Heat live ’80/Test Dept live ’85

15/03/2014.

U noćnom dijelu emisije eXit (po završetku redovnog dijela programa) od 23.15 pa negdje do 02.30 h ove subtnje/nedjeljne noći možete poslušati reprizu ovotjednog izdanja emisije Soda Fountain; Snow Falls Into Military Temples, te dva koncertna zapisa iz prve polovice osamdesetih, zlatnog doba eksperimentalnog post punk traganja i onog ranog, istinskog industriala – nastup sastava This Heat u Krefeldu iz 1980., kao i čuvenu snimku “Atonal & Hamburg” koncerta Test Departmenta, poznatijih kao Test Dept. (1985.)

exit uz nasumični uzorak

20:00–22:00 Subota 10.4.2021.

moj mix jer je tako lakše!

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Then (2000.)

FEVER RAY / Kandy

HOT CHIP / Late Night Tales

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM