KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Feral i Duje su sloboda

23:00–1:00 Ponedjeljak 14.1.2019.

Najnoviji KUPEK, ujedno je i stari KUPEK. Ovih dana navršila se prva godina bez Predraga Duje Lucića. U to ime odlučili smo se da vam pustimo razgovor sa njim koji je rađen za 71. KUPEK izdanje, prije više od četiri godine, a koji je jednako aktualan i danas, što govori i o njegovoj veličini, ali i o nepomicanju sa mrtve točke. Problemi koji su postojali onda jednaki su, ako ne i gori, i danas.

U ovom KUPEK-u Duje govori o svojim novinarskim počecima, o igri koju je započeo studirajući režiju, a koju je primjenjivao u Feralu, zajedno sa Viktorom i Borom i ostalim novinarima koji su činili Feral jedinim prostorom slobode u vremenu neslobode.

Duje priča o svim problemima na koje su nailazili kao mladi novinari, na koji način su se borili sa njima, te kako su odlučili da se bez obzira na sve ne povlače i ne bježe. “Nismo bili ljudi koji bi se povlačili. Osjetili bi to kao ljudski poraz jer gdje je granica do koje se ja moram povući da bi kreteni bili na svome”, upitao se Duje.

Pa, iako neživ i dalje stoji na toj crti zajedno sa KUPEK-om i svima nama. A stajat će i onda kad KUPEK-a ne bude bilo jer je iza njega ostao neprobojni zid riječi i bujica koja se uliva u nove tokove koji će sutra održavati vatru Ferala i vatru slobode, jer kako Duje kaže, “Feral nikad nije bio katastarska činjenica. Feral je sloboda.”

KUPEK #223 slušamo u već ustaljenom terminu, od 23 h i ovog ponedjeljka, 14. 01. 2019. godine.

autor: dejan kozul, 14/01/2019

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Mistika Balkana

23:00–1:00 Ponedjeljak 1920.6.2017.

U 187. KUPEK-u vraćamo se izvorima, vraćamo se muzici, vraćamo se Balkanu. Ugostili smo, recimo to tako, dva benda –…

Dječak iz vode koji to više nije

18/04/2016.

Legenda kaže ovako: „Nekad davno, u okolici Tuzle živio je dječak koji je uživao u nastalim jezerima. Toliko je uživao…

Enciklopedija živih

21/12/2015.

Početkom novembra, leta Gospodnjeg 2015. u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u Beogradu, u Srbiji premijerno je odigrana predstava „Enciklopedija živih“,…

KUPEK desetljeće

23:00–1:00 Ponedjeljak 12.2.2021.

Prije točno 10 godina krenulo se u jednu suludu avanturu zvanu K.U.P.E.K. – Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera. Nit’ se…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

The Martinez Brothers / fabric presents

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)