KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

“Liceulice” jubilej

23:00–1:00 Ponedjeljak 21.1.2019.

Kad pričamo o “Licuulice” jedna od prvih asocijacija nam je aktivizam, a to je nešto što svakako odlikuje i Baneta Trifunovića pa smo iskoristili priliku da prodivanimo malo i o ulozi umetnosti u društvenom životu i buntu, kao prirodnom stanju.

Jedna od najlepših priča sa ulice je priča o časopisu “Liceulice”. KUPEK i “Liceulice” prožeti su na razne načine i to ne samo tako što smo pričali već o svemu u emisiji, već smo zajedno i slavili 100. KUPEK, odnosno 99. izdanje i kad god je bilo potrebno bili smo tu da damo podršku jednoj sjajnoj ideji koja iskoro doživljava svoje 50. izdanje.

Dovoljan je to bio povod da 224. KUPEK posvetimo našim prijateljima i prijateljicama koji prodaju “Liceulice”, ali i onima koji su pokrenuli priču, poput Branislava Trifunovića, glumca, aktivistu i Dejana Kozića, iz Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Živimo zajedno”, jednog od prvih udruženja koje je prihvatilo “Liceulice”.

Sa Banetom smo pričali o tome kako je jedna ideja nastala u Bratislavi zaživela u Beogradu i Srbiji i kroz šta se sve moralo proći da bi danas došli do 50. broja časopisa koji danas ima reputaciju kao jedanod retkih časopisa koji se bavi važnim društvenim temama koje drugi mediji potiskuju, osobama sa margina koje isto tako mediji potiskuju i koji takvim osobama pruža priliku da se konačno osete prihvaćenima i poštovanima.

A kako to baš izgleda iz njihovog ugla razgovarali smo sa Dejanom Kozićem.

Kad pričamo o “Licuulice” jedna od prvih asocijacija nam je aktivizam, a to je nešto što svakako odlikuje i Baneta Trifunovića pa smo iskoristili priliku da prodivanimo malo i o ulozi umetnosti u društvenom životu i buntu, kao prirodnom stanju.

KUPEK #224 slušamo u ponedeljak, 21.01.2019. godine od 23 h.

autor: dejan kozul, 21/01/2019

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Zabranili ženi piće, k’o da nije ljudsko biće

14/03/2016.

  Postosmomartovsko KUPEK izdanje, prigodno, slučajno ali prigodno, bavi se pitanjima odnosa muškaraca i žena, problemima koji proističu iz patrijarhalnih…

Merima Ključo protiv ustajale tradicije

23:00–1:00 Ponedjeljak 89.5.2017.

  Harmonika, kao instrument, viđena je u rukama muškarca kao prve pratnje pjevača u kafani. Sad, kad je istrgnemo iz…

Jer je sex korjen svega

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.10.2017.

Pisati o sexualnosti danas trebalo bi biti normalno jer živimo u vremenu kad je sve dostupno, ali naš paradoks je…

Poslednji trag utopije i zora novog dana

27/06/2016.

Meseci su ovo godišnjica ustanaka naroda i narodnosti SFRJ. Tako se u Hrvatskoj obeležio Dan antifašističke borbe, 22. 06, u…

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop