KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

eXit Sampler: der andere Teil

20:00–21:55 Subota 30.1.2021.

Red politike, red taksonomije, red zemljopisa, red ljudskih prava kroz LGBTQ promidžbu, Biblijske znanosti, egzotične vrste, Scorfa Domesticus, red Bidenizma, balistika u poznim danima III reicha!

Ovoga puta ime sve kaže – eXit Sampler!

Ukrako, pregršt jingleova, često emitiranih skladbi, ali i onih manje često.

Kako to zvuči? Kroz ovih petnaestak ste godina navikli na ludorije vašeg urednika, tren umiljatog kao janje, a idući moment poput Tasmanijske nemani/vraga kojeg ne valja provocirati. Animirani lik je za Looney Tunes kreirao Robert McKimson!

Znate li da netko nekoga ne podnosi, a vi uporno forsirate tu osobu (nazovimo ga za ovu potrebu feldmarschall Hermann Göring, jer i jest klasični Hermann) kad imate dogovor za piće s dotičnim janjcem od urednika, znajte da urednik neće fizički napasti vas već vam očitati verbalnu lekciju. Blago se onima pozvanima na Gozbu Jaganjčevu!

Iako bi od inženjera strojarstva očekivali da vas mlatne bregastom osovinom, ili u blažem slučaju da vam obilježi lice tarnim plohama lamelne spojke (za neuke, lamelna spojka je dobri stari kumplung) ili pak početnom fazom TIG zavarivanja, nisam toliko zao kao što pričaju. Kunem se, ne boli i neće vas razoriti! Uostalom, pitajte prof. dr, Borisa Anzulovića, voditelja laboratorija za zavarivanje i srodne postupke pri splitskom FESB-u. Postoji i laboratorij za nerazorna ispitivanja, ali tamo smo se bavili traženjem pukotina u metalnim materijalima. Ultrazvuk, Röntgenovo zračenje i kakva sve čuda tehnike ne!

Kolegicama koje danas studiraju na FESB-u savjet ću dati ponavljanjem izreka štovanih profesora Anzulovića, Duplančića, Jurića i ostalih velikana koji su vodili laboratorijske vježbe iz zavaravanja, ulijevanja, zezanja i deformiranja (posljednju riječ nisam deformirao namjerno jer su “deformirani” ionako pohađali visokoškolske institucije kakve su završavale individue za koje je IQ amebe izraz poštivanja – uglavnom bi ih netko od profesora zvao nasamo i reknuo: “Đurašine/Duje/Srđane____ – _(na crtu dopišite ime po izboru koje baš ne zrači inteligencijom – ), zbog čega ste upisali fakultet koji traži malko više moždane sive tvari?”). Takvi bi bježali na Pravo ili Ekonomiju, ne znajući da ih čekaju Hrvoje Kačer, Zoran Babić i njihova sljedba.

Ah, da, kolegice… jedna od prvih napomena prof. Anzulovića bila je da djevojke na laboratorijske vježbe iz zavarivanja ne dolaze u najlon čarapama, jer ih prskanje troske može progoriti. Budimo iskreni, pogjed na ženske noge sa ili bez najlonki stimulira lučenje testosterona!

Klonim se sile ako nije nužno, no riječi su moje oružje. Stoga možete očekivati da ćete biti nazvani mufonom, a najstariji zanat može sadržavati i ekstenziju u vidu prijedloga za seksualno/senzualno općenje do iznemoglosti. Ova druga solucija koja aludira na općenje sa a devočkama je širok pojam, mnogo širi od dobrog starog unutra-van, kako ga naziva Alex DeLarge. Gledali ste Naranču na navijanje, ili kako su naši nespretno preveli, Paklenu naranču? Ili čitali roman Anthonyja Burgessa?

Senzualno općenje podrazumijeva i bliski kontakt sa djevojačkim grudima, a nisam uzalud prozvan janjcen jer ZNA SE! – umiljato janje dvije dojke siše!

U svezi bliskih kontakata/susreta, postoje i oni III, pa i IV vrste: uzimanje uzoraka sperme i jajašaca, ugradnja implantanata, “izgubljeno vrijeme” i tako dalje. Jeste li ikada začuli neobjašnjivo zujanje, vidjeli čudna svjetla i tsko to? Ako kažete da niste, nazvat ću vas idiotima, a ako jeste, idiot ste nešto nižeg ili višeg stupnja, vaš izbor. Ponude su na pladnju! Dobrodošli na gozbu jaganjčevu!

A kad smo već kod brojčanog numeriranja dojki, završit ću najavu ulomkom iz moje kratke priče Krmača, koja je u fazi nastanka trebala biti travestija na stil štovanog i voljenog Williama C, Faulknera (ovo C stoji za Cuthbert, njegovo srednje ime).  To je i ostala!

(slijedi ulomk u kojem se redneck teenagerica Judith obračunava sa umirućom krmačom)

Njezina se nervoza strelovito širila na komad drva gumovca koji je već idućeg trenutka ležao odbačen u jarku pored puta; a to strelovito širenje bijaše gotovo električno u samoj dubini svoje naravi. I Judith je to znala, trenutno spoznajući skrivenu poveznicu između sebe i ove krmače, utkanu duboko u tkivo zemlje na kojoj je guda izdisala.

Novim je trzajem krmača zauzela najoptimalniji položaj na leđima, tako da su se vidjela dva niza dojki. Da je riječ o kojoj djevojci, barem bi desetak bilo prekobrojno. Sada je,  Bog zna kako stvoren,  kolostrum  nadirao iz ždrijela i ona se gušila.

Napominjem da ovu kao i srodne priče možete pronaći u zbirci Kernei Panic koja će se tijekom veljače pojaviti uz najkadnika KLFM – radio u zajednici, grafičko uredništvo Marina Krpetića, te crteže koji su zasluga Damira, Jelene, Nille,Klare Marte i Vinka,

NAPOMENE:

a) Književno, Tasmanijska neman jest Tasmanijski vrag, Kažu da je opasan, a za to je kriv Abel Janszoon Tasman. Koji ga je vrag nosio do buduće kažnjeničke kolonije punim imenom Commonwealth of Australia… Sigurno ne Tamaniski!  Usput pvi europljanin koji je pristao uz obale ‘velike južne zemlje’ bio je također Nizozemac, kapetan Willem Janszoon. U to su vrijeme njegovi križali razne vrste mrkvi dok nisu dobili famoznu narančastu boju kuće Oranj – Nassau.

b) Neka vas ne zbunjuje što ilustratorica Klara Marta ima dva imena! Iman i ja: Vjeran Treuer. Možda je vrijeme za obonvu znanja njemačkog! Istina; padeži, rodovi, deklinacija… Ina tu svega! Taj srednji rod mi nikad nije bio jasan, ali i među homo sapiensima uz zakletvu na obiteljsku Bibliju odgovorno tvrdim: ima dvospolaca. Valjda su nastali parenjem primata i puževa!

Proučite   malko leksički fundus materinjeg nam jezika, što u največoj mjeri dugujemo Radislavu Katičiću, Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom, , grofu Janku Draškoviću, Ljudevitu Gaju i sličnima, a ne nekakvom brkatom Vuku!

c) Hermann Göring, za ljubitelje avijacije znan i kao onaj “čudesni fluid Luftwaffea” a među inteligentnijim kao glavna njuška Reich Luftwaffea, gnom sklon morfiju i ženskoj odječi sposoban poravnati Antwerpen i Rotterdam sa zemljom. Vrijeme balističkih projektila V1 (Vergeltswaffen 1) i V2 (Versuchmuster 2) tek dolazi!

 

EKSKLUZINA NAPOMENA:

Ovo je tek najava jedne emisije i nemojte se naći uvrijeđenima! Uostalom, u Bibliji piše sve o praštanju!

Na kraju krajeva, ovo je najava humorističkog karaktera jedne -recimo to tako – ne baš humorističke emisije!

Umilna riječ umnožava prijatelje, i jezik uljudan izaziva prijazne odgovore.

/Knjiga Sirahova, 6:2/

>

Nad ovom se Knjigom – ne određeno ovim izdanjem ali istom knjigom jer jezici su nusprodukt gradnje Kule Babilonske – zakleo šesterostruki senator, podpredsjednik u vrijeme klepavca zbog čijeg je boravka 17. 11. 2016. Angela blokirala pola Berlina, te od 20. siječnja ove godine dotični je i predsjednik Sjedinjenih Država imenom Joseph Biden, pa zašto ne bih i ja čitao Knjigu?

autor: Vjeran Stojanac, 28/01/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

Kreće novi Indirekt!

05/06/2023.

Produženi vikend u Istri na najvećem malom festivalu. Počinje Indirekt!

David Gilmour: Live in Brighton 2015.

08/07/2016.

Jučer i prekjučer, sedmog i osmog srpnja, David Gilmour je održao dva nastupa u amfiteatru u ruševinama rimskog grada Pompeii kod Napulja. Ne bi to bila nikakva vijest da se praktički (OK, uz koji mjesec razlike) ne podudara sa sličnim nastupom kojega je u jesen 1971. za potrebe filmskog uratka na istom mjestu održao sastav Pink Floyd, čijim je članom David tada bio. U nemogućnosti, odnosno nedostupnosti ovog novog materijala iz Pompeja, u današnjem ćemo izdanju emisije eXit preslušati snimku uvodnog koncerta Rattle That Lock turneje, održanog koncem kolovoza 2015. u Brightonu.

Slint

20:00–22:35 Subota 7.12.2019.

Mali podsjetnik na McMahanov genij u vremenima prije The For Carnationa

Proljetni izlog live albuma i jedno sjećanje…

25/04/2013.

Kao što naslov kaže, ova emisija donosi tri znakovita live albuma, te jedno starije ostvarenje, kao posvetu čovjeku koji je karijeru oblikovatelja glazbenih omota započeo upravo na tom uradku!

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

BEASTIE BOYS / Ill Comunication (1994)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

DASCO / Bassiani

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM