KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

xSTatic festival

Osmi xSTatic u Splitu!

Bliži nam se osmo izdanje xSTatic festivala, ove godine u nešto drugačijem, proširenom izdanju. Splitske Gripe i plato na Koteksa ovaj vikend, u subotu 2. 10. okupit će veliki dio splitske urbane scene. Uz zaštitni znak xSTatica, graffiti umjetnost, na Koteksa će zaživjeti skate, hip-hop glazba, ples, ulična košarka i humor kao okosnica programa ovogodišnjeg xSTatica – festivala koji okuplja i oživljava ‘street-art’ scenu i promiče sve pozitivne aspekte urbane kulture. 

24 domaća i 4 međunarodna graffiti writera sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju xSTatic festivala, a svojim umjetničkim radovima oplemenit će nekoliko javnih površina. Između ostalog, u sklopu xSTatica obnovit će se mural prerano preminulog DJ Bronsona na istom mjestu gdje je i prije bio, a graffiti priča se nastavlja i 3. 10. kada će se oslikati nedovršeni dio Spaladium arene.

Subotnji raspored uključuje skejt natjecanje, plesne borbe 1 na 1 i turnir uličnog basketa. Cjelodnevni festivalski program tu ne završava: od 20h Splićane i njihove goste nasmijati će stand-up komičari “SplickeScene”, a rasplesati splitski hip-hop glazbenici Alejuandro Buendija i Sinovi, Banana Zvuk, Krešo Bengalka, Žuvi, Magellano, Lil Bear i Phlagma. 

Cjelodnevni program Festivala glazbenom će kulisom pratiti radio KLFM koji će preseliti svoj studio na Gripe odakle će izvještavati s terena, emitirati emisije i pružiti cjelodnevnu električnu glazbenu kulisu festivalu.

Ulaz na Festival je besplatan za sve posjetitelje, uz poštovanje svih važećih epidemioloških mjera. 

autor: Kristina Tešija, 28/09/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

KLFM U DVORU

27/09/2021.

KLFM na Platformatu preuzima dvorište kluba Kocka

NONO Art Fiera – otvorene prijave

19/07/2019.

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da prijave radove na natječaj za izlaganje na prvom izdanju NONO Art Fiera festivalu u Fažani. Prijave su besplatne.

qFEST 2020: Flora i Fauna

03/08/2020.

queerANarchive vas poziva na qFEST koji vas ove godine vodi u šumu

Moondance Festival

24/07/2018.

Dva dana do šestog izdanja ‘festivala za istinske ljubitelje techna’ u magičnom ambijentu mletačke kule Kamerlengo u Trogiru.

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret