KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

xSTatic festival

Osmi xSTatic u Splitu!

Bliži nam se osmo izdanje xSTatic festivala, ove godine u nešto drugačijem, proširenom izdanju. Splitske Gripe i plato na Koteksa ovaj vikend, u subotu 2. 10. okupit će veliki dio splitske urbane scene. Uz zaštitni znak xSTatica, graffiti umjetnost, na Koteksa će zaživjeti skate, hip-hop glazba, ples, ulična košarka i humor kao okosnica programa ovogodišnjeg xSTatica – festivala koji okuplja i oživljava ‘street-art’ scenu i promiče sve pozitivne aspekte urbane kulture. 

24 domaća i 4 međunarodna graffiti writera sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju xSTatic festivala, a svojim umjetničkim radovima oplemenit će nekoliko javnih površina. Između ostalog, u sklopu xSTatica obnovit će se mural prerano preminulog DJ Bronsona na istom mjestu gdje je i prije bio, a graffiti priča se nastavlja i 3. 10. kada će se oslikati nedovršeni dio Spaladium arene.

Subotnji raspored uključuje skejt natjecanje, plesne borbe 1 na 1 i turnir uličnog basketa. Cjelodnevni festivalski program tu ne završava: od 20h Splićane i njihove goste nasmijati će stand-up komičari “SplickeScene”, a rasplesati splitski hip-hop glazbenici Alejuandro Buendija i Sinovi, Banana Zvuk, Krešo Bengalka, Žuvi, Magellano, Lil Bear i Phlagma. 

Cjelodnevni program Festivala glazbenom će kulisom pratiti radio KLFM koji će preseliti svoj studio na Gripe odakle će izvještavati s terena, emitirati emisije i pružiti cjelodnevnu električnu glazbenu kulisu festivalu.

Ulaz na Festival je besplatan za sve posjetitelje, uz poštovanje svih važećih epidemioloških mjera. 

autor: Kristina Tešija, 28/09/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Što je PUNK ROCK HOLIDAY festival?

17/08/2018.

Na 6 sati vožnje automobilom od Splita, nalazi se gradić Tolmin u Sloveniji, sa svojih cca 3 700 stanovnika.

77 dana ljeta

23/03/2016.

Ima evo već i dva tjedna kako je mala KLFM delegacija posjetila Tisno kako bi prisustvovala pressici povodom ovogodišnje festivalske…

DEBELI PRECJEDNIK // FAT PREZIDENT

05/04/2018.

Ususret Fido Music Weekendu donosimo vam još jedan zanimljiv intervju izravno iz Slavonije…

Agnostic Front @ Viva la Pola! fest 2019

09/08/2019.

SRIJEDA, 14.8.2019. KLUB ULJANIK, OPEN – AIR VIVA LA POLA! fest 2019 AGNOSTIC FRONT (New York, USA) + KRYN (Rijeka)…

Tjedna rotacija

Arhiva

HELADO NEGRO / Far In

THE PRODIGY / Music For The Jilted Generation (1994)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop