KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Elliott Smith

20:00–22:00 Subota 21.8.2021.

Mali presjek kroz ostavštinu Elliotta Smitha (1969 – 2003)

I ove smo subote u društvu tragično preminulog kantautora Elliotta Smitha.

Ako netko kaže ponovo Elliott Smith – pa zaslužio je!

Otišao je mlad, u tridesetima i to tako da mu je žena koju je volio zabila nož u srce. Tragična smrt, ali i opus mu odiše tugom…Nije bio član kluba 27., umro je prestar što ne znači da i danas nije mogao stvarati i nastupati. Nažalost je stanovita cura mislila drugaćije!

Ali mi, njegovi štovatelji mislimo drugačije!

Uvjerite se!

autor: Vjeran Stojanac, 17/08/2021

Vezane objave

Arhiva

Firewater

11/03/2016.

Firewater je sastav koji nažalost uglavnom zaluta na nepredviđene lokacije, ili ga još gore zamjenjuju s istoimenim projektom nedostojnim pažnje. No, sve ono što je Tod A. napravio u ova dva desetljeća po raspuštanju svojeg prethodnog benda Cop Shoot Cop je itekako dojmljivo, unikatno, i bez lažne skromnosti presavršeno! Postići tako odmjeren a efikasan konflikt osobne vizije, punka, folka i cabareta nije banalnost omogućena svima, posebice ne onim sličnim, razvikanim imenima koja prednjače na globalnoj nezavisnoj sceni.

Ray Manzarek / Trobecove Krušne Peći

24/05/2013.

Odlazak Ray Manzareka, klavijaturista i utemeljitelja sastava The Doors, te ponovno okupljanje kultnih Trobecovih Krušnih Peći prigodom promocije sabranog materijala iz osamdesetih, središnje su teme ovotjednog izdanja emisije eXit.

Lou Reed – 3

20:00–22:35 Subota 21.11.2020.

Berlin / The Blue Mask / Magic & Loss

Robert Fripp & King Crimson

06/06/2014.

Robert Fripp je istinski izvođački (gitaristički) i skladateljski genij. Također, Robert Fripp jest King Crimson, mada sastav King Crimson ne mora biti samo Fripp. Ujedno, Fripp je čovjek koji je svojim sviralačkim umijećem neke banalne pjesme Davida Bowiea i Talking Headsa podigao u zvjezdane visine; čovjek koji je stvarao zajedničke projekte s Brianom Enoom, Davidom Sylvianom, Andyjem Summersom i brojnim drugim veličinama. Teško da će Vam ovaj kratki faktografski i kronološki presjek reći nešto više o njemu, no zato preslušajte ovosubotnju emisiju posvećenu tom velikanu suvremene progresivne glazbe koji će se, kako je najavio, iznova oglasiti u rujnu ove (2014.) godine. Naravno, u tko zna kojoj (definitivno dvocifrenoj) inkarnaciji matičnog mu benda King Crimson!

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

boygenius / $20

TRAUMER / fabric promo

SIGUR ROS / Inni

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM