KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ZOO WEE – Electronic Music And Guitar Treatment

Chillton Bar Split, 28/12/2016., 21.30 – 23.59 h

Nikola Radman jedan je od zanimljivijih splitskih glazbenika. Dobro ga poznaju oni koji pamte bend Rumpelstinski koji je djelovao na sceni krajem 80-ih i kroz 90-te godine prošlog stoljeća. Njihova muzika bila je na tragu post-punka i dark wavea (na ovim prostorima možda najbliže onome što su radili EKV, Šarlo Akrobata…), sa originalnim autorskim materijalom, a kao i mnogi drugi splitski bendovi nisu nikad snimili album (njihove demo i live snimke možete pronaći na bandcampu).
Osim u Rumpelstinskom u kojem je radio autorske stvari te osim gitariste bio i glavni vokal, Nikola je surađivao između ostalog i sa Svetom Dalmatinskim (u bendu Orkestar surove realnosti i Ekskurzija poljoprivredne škole), Damirom Urbanom & 4 (album Žena dijete) i Pips, Chips & Videoclips (album Drveće i rijeke) te je gostovao a nekad i bio i pridruženi član na koncertima bendova No Comment , Rapa Nui, Zidar Betonski, Ilija i Zrno Žita

Radmanov suradnik DJ u ovom projektu je Gildo Bavčević koji je javnosti možda poznatiji kao multimedijalni umjetnik i performer angažiranog izričaja. Neki od poznatijih njegovih radova su dokumentarni film Mreža solidarnosti, video performans Plastični čovjek stroj, te ciklus radova Sitniš u kojem problematizira odnos čovjeka i novca. Paralelno se bavi i glazbom, produkcijom glazbe, snimanjem i dizajnom zvuka. Već preko 15 godina djeluje kao DJ, a uz Vinka Barića čini autorsku jezgru splitskog elektro-punk benda Porno suicid.
Nikola i Gildo započeli su ovu suradnju negdje 2010., a glazba koju stvaraju netipičan je spoj elektronske glazbe i raznovrsnih gitarističkih manirizama. Fluidni beatovi, loopovi i sampleovi miješaju se tako sa funky-jem, James Bond temama, soundscapeovima i gitarskim tretmanima na tragu Roberta Frippa i Adriana Belewa, dijelovima iz pjesama Rumpelstinskog te raznim drugim sastojcima… rezultat svega je dinamičan i kaleidoskopski zvučni mix, s upornim transformirajućim repetitivnim ritmom koji stvara atmosferu pravog partyja.

autor: Vjeran Stojanac, 27/12/2016

, ,

Vezane objave

Arhiva

DOWL // Objekt plesa_Sonja Pregrad

25/05/2023.

Gostovanje suvremeno plesne predstave DOWL odvija se kroz suradnju UO Objekt plesa iz Zagreba i Koribant Lab‑a iz Splita u…

IKS Festival 2014

11/06/2014.

U ponedjeljak 16. lipnja počinje treće izdanje Međunarodnog festivala suvremenog kazališta – IKS Festivala, koje se održava u Splitu u terminu od 16. do 23. lipnja 2014. Kroz Festival se predstavljaju neki od najvećih aktualnih hitova suvremenog kazališta iz europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske regije. Ovogodišnja novost IKS Festivala je pokretanje časopisa ‘Pokret /Movement’ koji se može pronaći i downloadirati s web stranice Festivala. O svemu detaljnije možete doznati u priloženoj najavi!

SuperUho festival na supernovoj lokaciji – tvrđavi Sv. Mihovil!

19/05/2015.

Već najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal,King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Film Noir

07/02/2017.

Academia Club Ghetto Split, 11/2/2017 od 21.00 do 23.59 h

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

NICK DRAKE / Five Leaves Left (1969)

IDLES / Grace

SUPERPITCHER / Influences (R)

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM