KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

XONTAKT DFV


Ove posljednje dvije godine za XONTAKT zasigurno predstavlja beskompromisnu ustrajanost na poboljšanju edukacije i produkcije suvremene nezavisne izvedbene umjetnosti u Splitu. Krucijalna uloga njegovog angažmana jest podizanje svijesti o profesionalnom i nezavisnom umjetničkom standardu kulturnih radnika u centru za umjetnost – Dom mladih.

Peto izdanje XONTAKTA posebno je po tome što dio programa prelazi u festivalsku formu IKS FESTIVAL koji će u Splitu i u budućnosti promovirati recentnu produkciju drugačijeg kazališta, koji se temelji na istraživačkom radu i ekperiment. Posebnu pozornost obratit će na segment umrežavanja, međuregionalna i međunarodna, u suradnji sa drugim mediteranskim regijama u državi i inostranstvu.
XONTAKTDFV, dio programa koji se odnosi plesnu filmsku produkciju i prezentaciju ove godine može se pohvaliti sa čak tri plesna videa nastala u produkciji splitskih filmskih umjetnika – Sunčica Fradelić koja se splitskoj publici već predstavila plesnim filmom A place of being, mlades splitske umjetnice Tamare Bilankov koji je koncept svog filma Pokret upravo vidjela u prostorima tvornica Dalmacijavina, Brodosplita i Uzora, koje je na simptomatičan način ispunila autorskim radom plesača inspiriranih sudbinom radnika i razvojem industrije u Dalmaciji. Na premijeru videa u Domu mladih, centar za suvremenu umjetnost i kulturu koji čeka svoju obnovu iz strukturalnih fondova Europske unije, s kojim ćemo izraziti oblik solidarnosti za dostojanstvo radnika, onih industrijskih i radnika u kulturi. Video Ovo nema nigdi Ivana Perića zanimljiv je i šaljiv doprinos urbanoj plesnoj kulturi u Splitu koja pretežno dobiva vidljivost kroz prezentacije plesnih klubova. Freestyle i slobodno plesno izražavanje breakerske scene kroz Perićev film zaokružuje priču dugu više od deset godina, točno onoliko koliko neformalna skupina raznih umjetnika Kille Tequille radi u Domu mladih u Splitu.


Prigodom odluke Ministarstva kulture o obnovi Doma mladih hrvatsku premijeru 21. STUDENI u 21 sat dobiti će i dokumentarni film o Mass games u Sjevernoj Koreji, najveće koreografije na svijetu kako bi se podsjetili kamena temeljca iz 1975. godine Omladinskih radnih akcija koji su izgradili zgradu i suvremeni scenski prostor iz samodoprinosa građana u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji koja je slične masove manisfestacije održavala više godina spajajući upravo agilnu mladosti i zajednički rad – SLET.

Ovom prilikom pozivamo Vas da prisustvujete filmskim premijerama i uz domjenak autohtonih proizvoda razmijenite utiske i mišljenja.
XONTAKT DFV ove godine filmski je predprogram izvedbenog programa IKS FESTIVALa, čiji je program još u definiranju ali koji se može predstaviti do sada sa Institut za katastrofu i kaos, Teatar od soli, Roberta Milevoj, Alen Čelić, Banić Naumovski/Kreitmeyer/Užbinec, Žak Valenta, Sanja Tropp Frühwald i drugi.

autor: el5egundo, 13/11/2012

Vezane objave

Arhiva

Polet br.40 u Pulskoj Makini uz tuljanovinu u marinadi

16/08/2013.

Poslušajte stoljetnu tradiciju portugalske kuhinje i okusite najbolje od suvremene hrvatske poezije.

Psihodelični riffovi u Kocki!

22:00–4:00 Subota 2324.12.2017.

Klub Kocka će 23.12.2017. ugostiti dva hrvatska benda u usponu – Daliborovo granje i Zagušljivi dim!

Što ima? FROOOM!

10/04/2019.

Shvatiti što sve ne vidimo gledajući film ili općenito koristeći se svakodnevno novim medijima nije nimalo lako.

Stripaški kružok: Miro Župa

09/05/2017.

Info Zona, 11. svibnja 2017. u 20.00 h

Tjedna rotacija

Arhiva

WAVVES / Hideaway

THE SHAMEN / Boss Drum (1992)

JAMES BLAKE / Say What You Will

SETH TROXLER / Rhythm Control

DON ELLIS / Tears of Joy (1971)

SIKTER / My Music (2005)