KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

Jakov Labrovic - split by Sinisa Glogovski Jakov Labrovic – split by Sinisa Glogovski

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od deset polufinalista u kategoriji performansa sedmog izdanja međunarodnog natjecanja „Arte Laguna Prize“ .


„Arte Laguna Prize“ međunarodno je natjecanje suvremenih vizualnih umjetnika (slikarstvo, kiparstvo i instalacije, fotografija, video umjetnost i performans, virtualna umjetnost) koje finalistima osigurava sudjelovanje na zajedničkoj izložbi u venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, samostalne izložbe, rezidencijalne programe, gostovanja na međunarodnim festivalima, publiciranje i umrežavanje te novčane nagrade za najbolje u svakoj kategoriji.
Polufinaliste i finaliste natječaja bira međunarodni žiri u sastavu: Umberto Angelini (direktor Festivala Uovo u Milanu), Gabriella Belli (direktorica Musei Civici u Veneciji), Adam Budak (kustos suvremene umjetnosti u Hirshhorn Museum i Sculpture Garden na Smithsonian Institution of Washington), Cecilia Freschini (nezavisna kustosica, osnivačica i direktorica Lab-Yit, umjetničke platforme u Kini), Mario Gerosa (glavni urednik AD magazina, stručnjak za digitalnu umjetnost i kustos), Lina Lazaar (stručnjak za međunarodnu suvremenu umjetnost za aukcijsku kuću Sotheby’s i stručnjak za umjetnost Bliskog istoka), Kanchi Mehta (indijska kustosica, osnivačica i kustosica Chameleon Art Projects), Sabine Schaschl (direktorica i kustosica Kunsthaus of Basel), Felix Schöber (njemački nezavisni kustos, specijalnost za kinesku i tajvansku suvremenu umjetnost), Claudia Zanfi (povjesničarka umjetnosti i kulturna menadžerica iz Milana) i Igor Zanti (talijanski umjetnički kritičar i kustos nagrade).
Kroz svojih 6 izdanja“ Arte Laguna Prize“ uspostavio je snažnu mrežu lokalnih i internacionalnih suradnika s fondacijama, muzejima, festivalima, više od 50 umjetničkih galerija i brojnih tvrtki koje su posvećene aktivnom sudjelovanju u stvaranju specifičnih projekata.
Performans „split“ početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave „C8H11NO2“ kompanije „Room 100“. Performans je kao zasebni izvedbeni rad, premijerno izveden u Zagrebu u listopadu 2012. godine i u slučaju odabira performansa za finalista „Arte Laguna Prize“ svoju inozemnu premijeru imat će u Veneciji.

 

Vrijeme: 16. – 31. ožujka 2013.

Mjesto: Arsenal, Venecija

Website: www.artelagunaprize.com

www.room100.org

 

autor: el5egundo, 28/01/2013

Vezane objave

Arhiva

Nika Pećarina: Psu glede cvijeća

28/08/2019.

U petak, 30. kolovoza u 19 sati razgovorom s umjetnikom otvorit će se izložba Psu glede cvijeća autora Nike Pećarine…

Ivana Vuković / Otok

21/07/2019.

U ponedjeljak, 22. i četvrtak, 24. srpnja 2019. u 21:30 u Ljetnom kinu Bačvice bit će izvedena predstava Otok Ivane…

Moskau svira Velvet Underground

19/04/2018.

+ Riffovski svira Anatolija

SuperUho: Potvrđeni novi izvođači

28/05/2015.

Ovom prilikom SuperUho najavljuje tri nova izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova – američki popularan bend Merchandise, zagrebačku rock atrakciju Pridjeve kao i šibenski perspektivan dub bend The FogSellers.

Tjedna rotacija

Arhiva

Soichi Terada – Asakusa Light

The Pains Of Being Pure At Heart – S/T (2009)

THE SMILE / You Will Never Work In Television Again

TALE OF US / Renaissance

Fine Young Cannibals / Live At The Ritz, Spin Radio Concert (1986.)

Jesenji orkestar predstavlja: Pesme iz Remonta (2020)