KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

Jakov Labrovic - split by Sinisa Glogovski Jakov Labrovic – split by Sinisa Glogovski

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od deset polufinalista u kategoriji performansa sedmog izdanja međunarodnog natjecanja „Arte Laguna Prize“ .


„Arte Laguna Prize“ međunarodno je natjecanje suvremenih vizualnih umjetnika (slikarstvo, kiparstvo i instalacije, fotografija, video umjetnost i performans, virtualna umjetnost) koje finalistima osigurava sudjelovanje na zajedničkoj izložbi u venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, samostalne izložbe, rezidencijalne programe, gostovanja na međunarodnim festivalima, publiciranje i umrežavanje te novčane nagrade za najbolje u svakoj kategoriji.
Polufinaliste i finaliste natječaja bira međunarodni žiri u sastavu: Umberto Angelini (direktor Festivala Uovo u Milanu), Gabriella Belli (direktorica Musei Civici u Veneciji), Adam Budak (kustos suvremene umjetnosti u Hirshhorn Museum i Sculpture Garden na Smithsonian Institution of Washington), Cecilia Freschini (nezavisna kustosica, osnivačica i direktorica Lab-Yit, umjetničke platforme u Kini), Mario Gerosa (glavni urednik AD magazina, stručnjak za digitalnu umjetnost i kustos), Lina Lazaar (stručnjak za međunarodnu suvremenu umjetnost za aukcijsku kuću Sotheby’s i stručnjak za umjetnost Bliskog istoka), Kanchi Mehta (indijska kustosica, osnivačica i kustosica Chameleon Art Projects), Sabine Schaschl (direktorica i kustosica Kunsthaus of Basel), Felix Schöber (njemački nezavisni kustos, specijalnost za kinesku i tajvansku suvremenu umjetnost), Claudia Zanfi (povjesničarka umjetnosti i kulturna menadžerica iz Milana) i Igor Zanti (talijanski umjetnički kritičar i kustos nagrade).
Kroz svojih 6 izdanja“ Arte Laguna Prize“ uspostavio je snažnu mrežu lokalnih i internacionalnih suradnika s fondacijama, muzejima, festivalima, više od 50 umjetničkih galerija i brojnih tvrtki koje su posvećene aktivnom sudjelovanju u stvaranju specifičnih projekata.
Performans „split“ početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave „C8H11NO2“ kompanije „Room 100“. Performans je kao zasebni izvedbeni rad, premijerno izveden u Zagrebu u listopadu 2012. godine i u slučaju odabira performansa za finalista „Arte Laguna Prize“ svoju inozemnu premijeru imat će u Veneciji.

 

Vrijeme: 16. – 31. ožujka 2013.

Mjesto: Arsenal, Venecija

Website: www.artelagunaprize.com

www.room100.org

 

autor: el5egundo, 28/01/2013

Vezane objave

Arhiva

Kockin veseli Prosinac

03/12/2016.

Stiglo je doba šalova i čizama, a Kockina vrata otvorena su kroz cijeli prosinac da dočekamo 2017. godinu sa što kvalitetnijim uspomenama i prijateljstvima.

Splitski ČiliMaraton + ORTTA (Klub Kocka, 12.11.2016.)

09/11/2016.

Najava za prvi splitski Čili Maraton u klubu Kocka te koncert belgijske grupe ORTTA nakon natjecanja.

DIYaj dan / otvorene prijave

06/05/2021.

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

No Borders Orchestra u Laubi

16/09/2019.

Lauba će u petak 20. rujna ugostiti ansambl No Borders Orchestra, jedinstveni glazbeni projekt koji čine najbolji profesionalni glazbenici iz…

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / Sometimes I Might Be Introvert

JAY-Z / The Blueprint (2001)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

MARINADA / Mir junaka